in

Türkiye Uzay Ajansı’nın Logosunu Vatandaşlar Seçecek

Türkiye Uzay Ajansı’nın ilk toplantısı Sanayi ve Teknoloji Bakanı başkanlığında gerçekleştirildi. Ajansın logosu halk oylamasıyla belirlenecek.

Turkiye Uzay Ajansi 3
- Reklam -
- Reklam -

Gelişmelerini yakından takip ettiğimiz Türkiye Uzay Ajansı, Aralık 2018’deki resmi kuruluş duyurusundan sonra yoluna hızla devam ediyor. Geçen ay ajansın başkanı ve kadrosu açıklanmıştı. Şimdiyse ilk toplantı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın başkanlığında yapılan Türkiye Uzay Ajansı’nın ilk yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantıya başkan Serdar Hüseyin Yıldırım ile üyeler katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da toplantıda yer aldı.

Türkiye Uzay Ajansı’nın ülkenin 20 yıllık rüyası olduğunu vurgulayan Varank, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin alanlarında uzman ve tecrübe sahibi isimler olduğunu işaret etti. Ajansın “Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi” vizyonuyla Türkiye’nin uzay alanında milli menfaatlerini koruyacak çalışmalar yapacağını da sözlerine ekledi.

- Reklam -

Toplantıda dünyanın geleceğinin uzayda olduğu ifade edildi.

turkiye uzay ajansi ilk toplanti

Bakan Varank şu değerlendirmede bulundu:

“Uzay ajansımızın, Türkiye’nin uzaydaki geleceğine yön verecek işlere imza atacağına inanıyorum.”

- Reklam -

Ayrıca Türkiye Uzay Ajansı logosunun seçiminde vatandaşların katılımının sağlanacağı duyuruldu. Bakan Varank ajansın logo seçimini halkla birlikte gerçekleştirilmesi için hazırlıklara başlanması konusunda Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım’a da talimat verdi.

İlk toplantıdan gelen haberler işte bu şekilde.

Oylamanın ne zaman ve ne şartlarda düzenleneceğine dair ise henüz bir bilgi yok. Bakalım logo adayları nasıl belirlenecek, bizleri nasıl çalışmalar bekliyor?

Gelişmeler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* SSCB Uzay Programı’nın Altın Çağında Propaganda Sanatı

* NASA, Tarihin ‘Uzayda İşlenen İlk Suçu’ İçin Soruşturma Başlattı

* Hubble Uzay Teleskobu ile Dans Halindeki Galaksilerin Büyüsüne Şahit Olun

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Jeeundo Jeeundo dedi ki:

    Kesinlikle Takiyüddin’in onuruna bir şeyler yapılmalı.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Umarım kafalarına göre bir şey yapmazlar ve bir tasarım yarışmasıyla binlerce fikre danışırlar. Aksi halde’’ biz bunları seçtik, siz de bunlardan birini seçebilirsiniz.’’ derlerse eğer kendileri seçsinler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zaman Çarkı

Zaman Çarkı Dizisi Yaklaşırken Yapım Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Nikola Tesla

Dâhi Mucit Nikola Tesla ve Onun En Önemli 10 Buluşu