in

Sweet Tooth Yaratıcısından Yeni Çizgi Roman: Mazebook

Sweet Tooth yaratıcısı Jeff Lemire, 5 sayılık yeni çizgi roman serisi “Mazebook” ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Mazebook Jeff Lemire Sweet Tooth
- Reklam -
- Reklam -

Netflix için diziye de uyarlanan Sweet Tooth macerasının yaratıcısı Jeff Lemire, yeni çizgi roman serisi Mazebook ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Post-apokaliptik bir evrende insan-hayvan hibritlerinin yaşadığı evrende geçen hikâyesiyle Sweet Tooth çizgi roman dünyasında kendisine ayrı bir yer bulmuştu. Hâlihazırda Netflix’te ilk sezonuyla yayınlanan dizisi de izleyiciler tarafından oldukça olumlu yorumlar alarak çizgi romanının peşinden gidiyor. 2021 yılının en çok izlenen yapımı olma şansını Disney+ tarafından yayınlanan Loki dizisine kaptırmasına rağmen adından oldukça söz ettiriyor. Serinin yaratıcısı Jeff Lemire bugünlerde yeni bir işle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Mazebook isimli yeni çizgi roman Dark Horse Comics tarafından tanıldı. Seri, acıyı, kederi ve aileyi yalnız bir inşaat denetçisinin gözünden farklı şekillerde gösterecek. Henüz kızını kaybetmenin acısını yaşayan karakterimiz kendisini beklemediği bir labirentin ortasında bulduğunda Eisner Ödüllü yazar, sizi çoktan hikâyesinin içine çekmiş olacak.

- Reklam -

Sweet Tooth Yaratıcısı Jeff Lemire İmzalı Mazebook 5 Sayıdan Oluşacak

Jeff Lemire son zamanların en gözde çizgi roman yazarlarından biri olarak adından söz ettiriyor. Geçmişte Marvel ve DC evrenleri için de çalışmış, işlerini bu büyük firmalarda görmüştük. Ancak kendisini büyük çapta tanımamız Essex Country, Descender, Eisner ödüllü Black Hammer, Snow Angles ve tabii ki Sweet Tooth gibi eserleriyle oldu.

Yazar özellikle okuyucuyu içten içe gerçekliğin kendisiyle boğan bir anlatımı ediyor. Bu durum kendisini modern anlatıların başını çeken isimlerden biri haline getiriyor. Yeni 5 sayılık mini serisinde de tarzını değiştirmeyecek. Bizi karmaşık anlatısının mecazi labirentine atmakla kalmıyor; bizzat ana karakterle birlikte şehrin sokaklarındaki labirentlerde de dolaştıracak gibi gözüküyor.

Mazebook Jeff Lemire Sweet Tooth

Mazebook çizgi romanının tanıtım yazısı ise şu şekilde:

- Reklam -

“Yalnız bir bina denetçisi, bulmaca meraklısı kızının ölümünün yasını tutmaktadır. Fakat bir gün gecenin yarısında çalan telefonuna cevap verdiğinde kızının bir labirentte mahsur kaldığını öğrenir. Kızının öteki taraftan kendisiyle iletişime geçtiğine ikna olan denetçi, kızının günlüklerindeki bitmemiş labirentin parçalarıyla şehrin haritasını birleştirerek gerçekliğin farklı boyutuna geçmeye çalışır. Böylece kızını yaşama getirmek için melankoli ve buhranlarla dolu bir yolculuğa çıkar.”

Dark Horse Comics tarafından ön satışa çıkarılan çizgi romanın 8 Eylül 2021 tarihinde okuyucuyla buluşması bekleniyor.

Siz yeni Mazebook çizgi romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Chainsaw Man Fragmanı anime

Chainsaw Man Fragmanı: Kanlı Anime Uyarlamasına İlk Bakış

good omens 2. sezon

Good Omens 2. Sezon ile Geri Dönecek: Neil Gaiman Müjdeyi Verdi