in

“1899” ile “Dark” Arasında Bağlantı Var mı? İzleyicilerin Sorusu, Çok Önceden Cevaplanmıştı

1899 ile Dark dizileri arasında bağlantı merak ediliyor. Aynı yaratıcı ekibin imzasını taşıyan Netflix yapımları çeşitli teorileri beraberinde getirdi.

1899 ve Dark Arasında Bağlantı
- Reklam -
- Reklam -

1899 ile Dark dizileri arasında bağlantı olup olmadığı izleyiciler arasında tartışılıyor. Aynı ekibin elinden çıkan Netflix işlerine dair yapımcılar cevabı çok önceden vermişti.

Jantje Friese ve Baran bo Odar ikilisinin elinden çıkan 3 sezonluk Dark dizisi, 2017’den 2020’ye dek sürmüş ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştı. Zaman yolculuğu teması, kafa karıştıran sürprizleri ve karakterleri ile fenomen hâline gelen yapım, Netflix Almanya’nın popüler işleri arasında yer alıyor.

Şimdi ise aynı ekibin imzasını taşıyan yeni bir gizem ve korku yapımı izleyicilerle buluştu. 1899 adlı dizi, Londra’dan New York’a yelken açan Kerberos adlı gemide yaşanan tuhaflıkları konu alıyor.

- Reklam -

17 Kasım 2022’de izleyicilerle buluşan yapım, izleyicileri bir kez daha gizemli bir bilmecenin ortasına sürüklüyor. Bo Odar ve Frise’nin iç içe geçmiş karakterlerden oluşan yeni yapımı, hayranları Dark ve 1899 dizilerinin bağlantılı olduğu konusunda ikna etmeyi başardı.

1899 ve Dark

Haberin devamı, her iki dizi için de sürprizbozanlar (spoiler) içerebilir.

“1899” ve “Dark” Kaybolan ve Bulunan Çocuklarla Başlıyor

Sosyal medya üzerinden yorumlarını paylaşan izleyicilerden birisi, bir It’s Always Sunny in Philadelphia dizisinin meşhur “komplo meme’”ni kullanarak, “Dark dizisi kayıp bir çocukla başladı, 1899 ise bir çocuğun bulunmasıyla,” şeklinde konuştu.

Bir kullanıcı, “Dark ve 1899 bağlantılı mı?” diye sorarken bir başkası da, “Ya hepsi Matrix’teki bir hataysa?” sorusunu yöneltti.

Başka birisi yeni diziden alıntı yaparak, “Kaybolan bulunacak,” dedi. Bir diğeri de, “Kulağa Dark’tan bir ipucu gibi geliyor,” cevabını verdi.

Henüz bu teorileri doğrudan kanıtlayacak bir bilgi yok. Ancak 1899’daki zaman yolculuğu temasının Dark dizisindeki zaman makinesini hatırlattığı da bir gerçek.

- Reklam -

1899 ve Dark Arasında Bağlantılar

“Dark” Karakterleri Yeni Dizide Yer Almayacak

Bununla birlikte dizinin yapımcıları, bu ihtimali çok öncesinde The Hollywood Reporter’a verdikleri bir demeçte elemişlerdi.

Bo Odar, bu teoriyi henüz dizi çıkmadan önce şu sözlerle çürütmüştü:

“1899 dizisinin Dark’la bağlantılı olması, kesinlikle olmayacağını söylediğimiz kötü bir fikirdi.

“Bu soruyu çok duyuyoruz. Bu yüzden tüm hayranlara sesleniyorum: Üzgünüm, gemide birdenbire Dark’tan herhangi bir karakter görünmeyecek.”

Yapım geçen günlerde Brezilyalı çizgi roman sanatçısı Mary Cagnin tarafından intihal ile suçlanmıştı.

Siz bu iki dizi arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyor musunuz? Teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ted Dizisi Seth MacFarlane

Seth MacFarlane’ın “Ayı Teddy” Dizisinde Çekimler Tamamlandı

Kalmar Savaşı'ndan Kalma 400 Yıllık Nadir Bir Kılıç Keşfedildi

Kalmar Savaşı’ndan Kalma 400 Yıllık Nadide Bir Kılıç Bulundu