in

Neil Gaiman Uyarlaması “Dead Boy Detectives” HBO Max’ten Netflix’e Geçiyor

Dead Boy Detectives dizisi HBO Max yerine Netflix’te yayınlanacak. Neil Gaiman imzalı DC Comics uyarlaması, yapımcısını değiştirme kararı aldı.

Dead Boy Detectives Dizisi Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Dead Boy Detectives dizisi için kritik bir güncelleme paylaşıldı. DC Studios’un yeni yöneticileri James Gunn ve Peter Safran, yapımın DCU planına uymadığına karar verdi.

Warner Bros. ve Discovery Inc. birleşmesinin ardından şirketlerin yönetim kademelerinde gerçekleştirilen kritik değişiklikler, mevcut yapımların akıbetini de etkilemiş durumda. 2021 yılının eylül ayında HBO Max için geliştirilmeye başlandığı duyurulan Dead Boy Detectives dizisi rotasını yeniden hesaplıyor.

DC Comics (Vertigo) tarafından 1993 yılında yayımlanmaya başlayan Dead Boy Detectives çizgi romanları Neil Gaiman ve Matt Wagner imzalarını taşıyordu. Kurgusal doğaüstü dedektiflerin maceralarını takip eden serideki karakterler, daha önce The Sandman’in 1991 tarihli 25. sayısında okurların karşısına çıkmıştı.

- Reklam -

Netflix’in The Sandman uyarlamasının ardından yapım şirketleri Dead Boy Detectives için de harekete geçmişti. HBO Max’teki değişimin ardından, dizinin yeni durağı Netflix olarak belirlendi.

Dead Boy Detectives dizi neil gaiman

Dead Boy Detectives Dizisi Netflix Platformunda Yayınlanacak

Yaşanan yeni gelişmeyle birlikte Warner Bros. Television’ın yapımcılığını üstlendiği dizinin yayın hakları HBO Max’ten Netflix’e satıldı. DC yöneticileri James Gunn ve Peter Safran, kararın nedenini dizinin yeni içerik stratejilerine uymaması ile açıklıyor. Nedenlerden birisi de HBO Max’in diziyi 2024’e kadar pazarlayamayacak olmasından geçiyor.

Dizinin senaryo uyarlamasını Flight Attendant’ın yaratıcısı Steve Yockey üstleniyor. Yockey, Warners ve Berlanti Productions’tan Beth Schwartz (Arrow) ile dizide yürütücü olarak da görev yapıyor.

Dead Boy Detectives Dizisi Netflix HBO Max

- Reklam -

Paranormal olayları araştıran iki dedektifin hikâyesine odaklanan dizinin oyuncu kadrosunda Briana Cuoco, Caitlin Reilly, Max Jenkins, Yuyu Kitamura, Lauren K. Robek ve Lukas Gage gibi isimler yer alıyor.

HBO Max, son olarak DC dramalarından Pennyworth, Doom Patrol ve Titans dizilerini iptal etmişti.

Dead Boy Detectives hamlesi, Channing Dungey öncülüğündeki Warner Bros. TV stüdyosunun üçüncü parti alıcılara yayın satışının devam etmesi açısından da önem taşıyor. İçerik satışı, zor durumdaki WBD’nin önemli gelir kalemleri arasında yer alıyor.

Sizce bu değişim diziyi nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla dizi içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hafıza Kazısı - Ülker Gökberk

Bilge Karasu ile Walter Benjamin Arasındaki Bağa Odaklanan “Hafıza Kazısı” Çıktı

Attack on Titan Final Sezonu 3. Kısım - Bölüm 1 Fragmanı

“Attack on Titan”ın Beklenen Finalinin İlk Bölümünden Yeni Fragman Paylaşıldı