in

Disney+ Platformunun Çıkış Tarihi ve Fiyatı Duyuruldu

Disney’in Netflix benzeri platformu olarak tasarladığı Disney+ için çıkış tarihi ve aylık ödeme fiyatı duyuruldu.

disney
- Reklam -
- Reklam -

Son olarak Fox’u da bünyesine katarak daha da devleşen Disney doymak bilmiyor. Geçtiğimiz aylarda duyurulan Disney+ platformu için ara sıra haberler geliyordu biliyorsunuz. Özellikle Netflix bünyesindeki Marvel dizilerinin tek tek iptal edilmesiyle bu süreç daha da hızlanmış ve akabininde bu yeni platformda yayınlanacak diziler de açıklanmaya başlamıştı.

İşte nihayet dün birçok konu netlik kazandı. Walt Disney’in CEO’su Bob Iger bu yılın kasım ayında üyelik sisteminin açılacağını ve aylık ücretlendirmesinin de 7 Dolar olacağını paylaştı. Bu rakam para birimimize çevrildiğinde yaklaşık 40 TL gibi bir rakam yapsa da söz konusu fiyatın 12 Kasım 2019’da Kuzey Amerika için olduğunu belirtelim. Sonrasında kademeli olarak tüm dünyaya açılacak olan sistemin aylık ücretlendirmesini Netflix’le kıyaslarsak 1 Dolar gibi daha ucuz bir rakamla karşılaştığımızı da söylememiz gerekiyor.

Disney+’ın ilk açıldığında 7.500 güncel ve eski televizyon programı, 25 orijinal dizi ve 10 orijinal film içerecek. Örneğin 21st Century Fox’u aldığı için “The Simpsons” dizisinin 30 sezonunun haklarının da ellerinde olduğunu hatırlatalım.

Disney yetkililerinden Christine McCarthy, 2024 yılı sonuna kadar dünya çapından 60 ila 90 milyon arası bir abone beklediklerini söyledi. Yine aynı yılın sonlarına doğru kar elde etmeye başlayacaklarını da belirtti.

Disney+ platformu ülkemizde ne zaman yayına girer ya da girer mi şu an bilmiyoruz. Fakat Netflix’e sıkı bir rakip olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Şu an Netflix temel paketinin 15,99 TL, standart paketinin de 27,99 TL olduğunu hatırlatalım. Yeni bir global rakibin girişiyle fiyatlarda güncellemeye gidilir mi, yeni bir rekabet ortamı oluşur mu hep birlikte göreceğiz.


Hawkeye Kendi Dizisine Kavuşuyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Sanırım ben buna üye olur ve bir değerlendiririm. Dizi ve film sektörü için ciddi bir hareketlenme yaratacağını ve Netflix ile gireceği rekabet ile iki servisin de kalitesinin artacağını düşünüyorum.

  2. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Sırf 2D animasyon filmleri yiçin Netflix’i bırakıp, DisneyPlus’a geçerim. Umarım ülkemize 2020’de gelir.

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Seinfeld, Frasier, Mavi Ay hatta hatta “Alf” gibi efsaneleri tekrar yayınlasa keşke :smiley:

  4. Avatar for kittysmew kittysmew dedi ki:

    Artık kim ne servis çıkardı takip edemez hâle geldim. Bi’ yapımı, stüdyosu olan herkes (ve olmayanlar da dahil) platform oluşturmaya başladı. Tamam rekâbet için güzel bir ortam oluşuyor ancak atladığımız bir nokta var sanki. Bunlardan her biri kendi servisini açtıkça, diğerlerinden kendi yapımlarını çekebiliyor. Misal bu örnekteki Marvel dizilerinin bitirilmesi de buna örnek.

    Aynı şey oyun istemcilerinde de oldu. Epic Games Store’un piyasaya girmesi ile PC’de ki “exclusive” denilen oyunlar arttı. Biri çıkıp “Ben Epic Games Store’a özelim!” diyor, diğeri çıkıp “Ben Steam’e özelim!” diyor, öbürü çıkıp “Ben Bethesda Store’a özelim!” diyor ve bu birbirini takip ediyor. Yani bu olay sadece Netflix benzeri platformlarda olmuyor. Bir yandan birbirleri ile yarıştıklarından biz kullanıcılar güzel şeylerle karşılabiliyoruz ama bir yandan da her yere abone olup, her yere üye olmamamız gerekiyor. Bu firmalar bizden bunu bekliyor.

    A’yı izlemek için A servisine, B’yi izlemek için B servisine para vermem gerekiyor. Arkadaşlar gerçekçi olalım hepimizin günlük yaşamı yaptığı bir çok etkinlik var. 5 tane yayın servisine, 3 tane müzik servisine, 6 tane oyun servisine üye olacak, hepsindeki içeriğe göz atacak kaç kişi var yahu?

    Şu “original” ve “exclusive” mantığından sıyrılabilseydik, istediğimiz servisi bu dayatmalara maruz kalmadan seçebilseydik keşke. Ama yapacak pek de bir şey yok, her biri bir şekilde kendini öne çıkarmaya çalışacaktır. Bizler de izleyici olarak artık kendimize en hitap eden servis veya servisleri bulup onlara yöneleceğiz.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    HD Dizi Cehennemi (cennetli olan bir sitesi vardı galiba) lazım artık. Tek platformda hizmete erişebiliriz böylece.

    Şaka bir yana rekabet iyidir, böylece Netflix (özellikle filmlerinde) daha kaliteli iş yapar umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

X-Men sinema

X-Men’i Sinemada Görmek İsteyenler İçin Üzücü Haber

shazam cizgi roman ust

Shazam!’ı Bir de Çizgi Roman Olarak Okuyun