in ,

Disney Plus, RTÜK’ten Lisans Aldı: Dev Markanın Türkiye Macerası Başlıyor

Disney Plus, Türkiye’de yayına başlamak için RTÜK’ten lisans aldı. Kanal, ülkemizde hizmete girmek üzere hazırlıklarını tamamlıyor.

disney plus türkiye yayın lisansı rtük
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus, Türkiye’de yayına başlamak için gün sayıyor. Ünlü medya şirketi, RTÜK’ten 10 yıllık yayın lisansı aldı. Kanalın 2022 yılı içerisinde ülkemizde de resmi olarak hizmete başlaması bekleniyor.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformları atılımı diğer büyük medya şirketlerinin de yarışa girmesiyle yeni bir boyuta taşındı. WarnerMedia HBO Max’i piyasaya sürerken Apple da Apple TV+’ı duyurdu. Fox’un önemli varlıklarını satın aldıktan sonra atılımlarına iyice hız veren The Walt Disney Company ise Kasım 2019’da Disney+’ı kurdu. Öncelikli olarak ABD’de yayına başlayan platform, yavaş yavaş dünyanın çeşitli bölgelerinde hizmete girmeye devam etti.

Disney Plus’ın 2022 hedefleri arasında Türkiye dahil birçok ülkede daha yayına başlamak olduğunu geçen aylarda öğrenmiştik. Şimdiyse platformun RTÜK’ten yayın lisansını aldığı haberi paylaşıldı. Bilindiği üzere ülkemizde yayın yapan çevrim içi platformlar Ağustos 2019 tarihinden beri RTÜK denetimine tabi.

- Reklam -

Disney Plus, RTÜK’ten Yayın Lisansı Aldı: Türkiye’de Hizmete Başlamak için Resmi İşlemler Tamam

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantı sonucunda Disney Plus’ın Türkiye’de 10 yıl boyunca yayın yapabilmesine imkân sağlayan yayın lisansını verme kararı çıktı. İdari ve mali şartları yerine getiren şirket için internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık lisansı böylece onaylanmış oldu.

Disney Plus Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın bir bölümünü kapsayan atılımını 2022 yılının yaz mevsimine kadar tamamlamak istiyor. Türkiye için işaret edilen yayın tarihi de şu an için 2022’nin yaz ayları olarak gösteriliyor.

Disney Plus Türkiye yayın tarihi

Şirket bünyesindeki birbirinden değerli markalar nedeniyle geniş bir içerik havuzuna sahip. Bunlardan bazıları şu şekilde:

- Reklam -

Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios, 20th Century Animation, Searchlight Pictures, ESPN, National Geographic ve Hulu.

Kanalın yerli yapımlar için de hazırlıklara başladığı biliniyor. Recep İvedik serisi için Şahan Gökbakar ile görüşen Disney, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ü konu olacak Aras Bulut İynemli filminin de yayın haklarını almış durumda.

Kanalın abonelik ücretleri hakkında ise şu an için bir bilgi paylaşılmadı.

Siz Disney+’ın ülkemizde yayına başlayacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Mynet

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Umarım ücret makul olur, Amazon gibi :slight_smile:

  2. Avatar for Erdal_01 Erdal_01 dedi ki:

    Amazon kadar düşük olacağını sanmıyorum ama Netflix fiyatlarına da razıyım ben. :slight_smile:

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aslında ben de en başta Amazon kadar düşük olmaz biliyorum, ama en azından Netflix’ten bir tık düşük olsun bari yazacaktım :slight_smile: Yani 30 tl falan iyidir :slight_smile: Hoş Netflix ücreti kadar olsa bile üye oluruz o ayrı.

  4. Avatar for Erdal_01 Erdal_01 dedi ki:

    Netflix gibi Papara vs. cash back anlaşmalarda olursa gayet uygun izleriz diye düşünüyorum. :slight_smile: Zaten o kadar çok platform olduki gerekirse ay ay böleceğiz abonelikleri :slight_smile:

  5. Avatar for Loren_Lannister Loren_Lannister dedi ki:

    Yıldız Savaşları’nın hayranları için sevindirici bir haber. Disney’in Yıldız Savaşları evrenini sevmiyor olsam da ara sıra Star Wars: Visions gibi külliyata farklı yorumlar katan eserleri gördükçe, Yıldız Savaşları’na yeniden dönüp bakıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

2021 Haldun Taner Öykü Ödülü Kazananı

2021 Haldun Taner Öykü Ödülü Kazananı Açıklandı

niğde kalesi çukur

Niğde Kalesi’ni Gezerken Definecilerin Üzerine Düştü: 200 Metrelik Tünel Metruk Bir Eve Uzanıyor