in ,

HBO, Game of Thrones Finalini Emmy Ödülleri’nde En İyi Senaryo’ya Aday Gösterdi

Game of Thrones’un izleyicilerden büyük eleştiriler alan final bölümü, HBO tarafından Emmy Ödülleri’nde En İyi Senaryo dalına aday olarak önerildi.

Game of Thrones Emmy Ödülleri
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones sekizinci sezonuyla beraber sona ermiş olsa da dizinin son sezonun yarattığı tartışmalar henüz bitmiş değil. İzleyicilerin büyük bir kısmı dizinin özellikle son iki bölümünü yerden yere vurmuş, hem HBO başkanı hem de dizinin başrollerinden Sophie Turner ise diziye sahip çıkmıştı. Emmy Ödülleri’nden gelen son haberlere bakılırsa HBO dizinin final sezonuna düşündüğümüzden de fazla güveniyor olabilir.

Bu yıl 71.’si düzenlenecek olan Emmy Ödülleri’ne pek bir zaman kalmadı. Ödüllerin internet sitesinden yapılan açıklamayla kanalların hangi dallarda hangi yapımları aday olarak önerdikleri de belli oldu. Geçtiğimiz sene 22 dalda aday olan Game of Thrones, bu adaylıkların 9’unda başarılı olmuştu. Toplamdaysa aldığı 38 Emmy ile bu ödülü en çok kazanan televizyon dizisi unvanını elinde tutuyor. Dolayısıyla HBO’nun dizinin son senesinde de mümkün olduğunca çok dalda aday göstermesi şaşırtıcı değil. Ancak yapılan bazı tercihler oldukça dikkat çekici.

Miguel Sapochnik‘ın yönettiği üçüncü bölüm The Long Night, David Nutter‘ın yönettiği dördüncü bölüm The Last of the Starks ve D.B. Weiss ile David Benioff‘ın yazıp yönettiği final bölümü The Iron Throne HBO tarafından En İyi Yönetmen Ödülü için aday gösterilen bölümler oldu. HBO final bölümünü aynı zamanda En İyi Senaryo için de aday gösterdi. Fark edebileceğiniz üzere dizinin genellikle iyi yorumlar alan ilk iki bölümü ise bu iki ödül için tamamen görmezden gelinmiş. Final bölümünün yazar ve yönetmen koltuğunda Weiss&Benioff ikilisinin oturuyor olmasının bu tercihlerde ne kadar etkili olduğunu merak etmemek elde değil.

- Reklam -

game of thrones ust 2

Game of Thrones’ın Aday Gösterildiği Diğer Emmy Kategorileri

Bunlar dışında daha mantıklı aday önerileri de var tabi: The Long Night, The Last of the Starks ve Iron Throne Görüntü Yönetmenliği dalında; The Bells Sanat Yönetimi, Görsel Efektler ve Kostüm dalında; The Long Night ise Makyaj ve Saç Tasarımı’na aday gösterilen bölümler oldu.

Geçtiğimiz sene kazandığı En İyi Drama’nın yanı sıra Game of Thrones’ın dizi olarak aday gösterildiği dallar ise şöyle: Jenerik Tasarımı, Oyuncu Kadrosu Seçimi, Kurgu, Dublör Koordinasyonu, Müzik ve Ses Miksajı.

- Reklam -

Emmy’lerde oyuncular kendilerini uygun gördükleri performans dalında aday gösterebiliyorlar. Game of Thrones’tan aday olan oyuncu listesi ise epey kabarık: Kit Harington, Emilia Clarke, Alfie Allen, Pilou Asbæk, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Richard Dormer, Gwendoline Christie, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams ve Carice van Houten.

Dizinin finalinin ardından yayınlanan Game of Thrones: The Last Watch da En İyi Belgesel’e aday gösterildi.

Game of Thrones’ın bu kategorilerin bazılarını kazanacağını tahmin etmek zor değil. Ancak final bölümünün kazananlar arasında olacağını yapımcılar dahi pek ummuyorlardır herhalde.

71. Emmy Ödülleri töreni 23 Eylül 2019 Pazartesi günü Türkiye saatiyle 03:00’te başlayacak. Game of Thrones’ın ne kadar başarılı olacağını ödüllerden sonra Kayıp Rıhtım’da okuyabilirsiniz. Aday önerileriyle ilgili düşünceleriniz için sizi forumumuza bekliyoruz.
Kaynak: TV Guide

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Emmy: tmm.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Körler sağırlar birbirini ağırlar.

  3. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Yaa akşam akşam :joy::joy::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::joy::joy::joy::joy:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Gunn

James Gunn, DC Sinema Evrenine Rehberlik Edecek

Marmara Bu Bi Kuş

Marmara Çizgi’den Yeni Bir Superman Hikayesi: Bu Bi’ Kuş…