in

Game of Thrones Dizisi Yine Korsan Batağında

Game of Thrones dizisi rekorlar kırmaya devam ediyor. Ancak bu defa tatsız bir konuda… Final sezonunun ilk bölümü milyonlarca defa korsan yollarla izlenmiş!

game of thrones final 1
- Reklam -
- Reklam -

Uzun bir bekleyişin ardından izleyiciyle buluşan Game of Thrones dizisinin final sezonundan ilk rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Dizinin ilk bölümü geçtiğimiz pazartesi yayınlandı. Ülkemizde Digitürk’ün, yurt dışında ise başta HBO olmak üzere pek çok yayıncı platformun aldığı önlemler boşa çıktı.

Dizinin son sezonunun ilk bölümünü toplam 55 milyon kişi korsan sitelerden izledi! Game of Thrones en çok korsan izlenen yapım olma özelliğini ısrarla sürdürecek gibi görünüyor.

Küresel ölçekte korsan hareketini inceleyen MUSO adlı şirket, dizinin ilk bölümünü korsan olarak izleyen kişi sayısını 54,261,910 olarak duyurdu.

- Reklam -

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı serisinden uyarlanan dizinin final sezonu, HBO verilerine göre yasal yollardan yalnızca 17,4 milyon kişi tarafından izlenmiş. Özetle bu sayı, diziyi korsan yollarla izleyenlerin yalnızca üçte birini oluşturuyor.

- Reklam -

Dizinin final sezonu toplamda 6 bölüm olacak. Yeni bölüme önümüzdeki pazartesi günü kavuşacağız. Dev final ise 19 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanacak.

Bu sırada rakamlarla Taht Oyunları’nın ilk 7 sezonuna göz atmak için buraya, destansı finalde kimin tahta oturacağını tahmin eden algoritma haberi içinse buraya tıklayabilirsiniz.
Kaynak: Sputnik


* Game of Thrones’u Tahtından Etmesi Olası 8 Fantastik Dizi Uyarlaması

* George Lucas, Game of Thrones’un Çekimlerine Yardım Etmiş

* Game of Thrones’tan 6 Mitolojik ve Tarihi Esinlenme

* Şamanizm Simya ve Game of Thrones

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

18 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Digiturk’de yayınlanıyorsa korsana düşmesi çok normal.

  2. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    Türkiye’de korsan dışında izlenecek yer var mı? Digiturk demesin kimse. Elini verip kolunu kurtaramadığın bir platform olmasının yanı sıra, bir eğlence platformu değil siyasi malzeme olduklarını da çokça gördük.

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bitse de kurtulsak. Kitapların gecikmesinin bence tek nedeni bu dizi, Martin’in yazamıyor oluşu değil, yazmıyor veya hazır bekletiyor olduğu düşüncesindeyim.

    Gerçi diğer yandan dizi olmasaydı kitaplardan bihaber de olabilirdik.

    Dizi öncesi Taht Oyunları kitabı Türkçeye ilk çevrildiğinde pek okunmamış, satmamış, diziyle birlikte kitaplarda sattı ve okundu ( Ecnebiler de durum nedir bilmiyorum, bizim buralarda böyleydi)

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Bende korsan izledim ne yapalım bi dizi için üçkagıtçı Digitürkemi üye olalım.

  5. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Martinin kitabi yazamamasinda ki sebep artık kurgunun iyice arapsaçı olması ve çok zorlanması. Hataya yer vermemeye çalışıyor ama bence yüzde 50de kesin dizi yüzünden aslında.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

13 cevap daha var.

Duygu Asena

Google’dan Duygu Asena’nın 73. Yaş Günü İçin Doodle

stephen king set fotografi

Sıradaki Stephen King Uyarlaması Belli Oldu: “Rest Stop”