in

Game of Thrones’un Beş Yan Dizisinden Sadece Biri Hayatta

Game of Thrones evreninde çekilmesi planlanan beş yan diziden dördü şimdilik süresiz olarak rafa kaldırıldı.

game of thrones
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz gibi George R.R. Martin‘in dünyaca ünlü romanlarından uyarlanan Game of Thrones dizisi önümüzdeki yıl yayınlanacak son sezonuyla ekranlara veda edecek. Ancak HBO kanalı altın yumurtlayan kazın peşini bırakmaya hiç niyetli değil. Öyle ki geçen sene aynı evrende geçecek dört farklı yan dizi (spin-off) projesi üzerinde çalıştıklarını açıklamış, daha sonra da bu sayıyı beşe çıkarmışlardı. Ama görünüşe bakılırsa işler şimdilik istedikleri gibi gitmiyor. Çünkü beş diziden dördü rafa kaldırılmış durumda…

Hatırlarsanız Jane Goldman‘ın üzerinde çalıştığı senaryonun HBO’dan onayı kaptığını ve pilot bölüm çalışmalarına başlandığını daha önce sizlere duyurmuştuk. O projenin durumunda henüz bir değişiklik olmamakla birlikte kendisine eşlik etmesi planlanan diğer dört projenin senaryosu kanal yetkilileri tarafından beğenilmedi. The Hollywood Reporter‘da yer alan habere göre bu dört projenin her biri “yarı-ölü/yarı bekleme” durumunda. Ve şu an için hiçbiri üzerinde çalışılmıyor. Ek olarak, başka yan dizi fikirleri üzerinde çalışılmasına da sıcak bakılmıyor.

Kick-Ass ve Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları gibi yapımların senaryolarında çalışan Jane Goldman’ın çekeceği dizinin adı ise hâlâ bilinmiyor. Şu an için elimizdeki tek bilgi Game Of Thrones’da yaşanan olayların binlerce yıl öncesini konu alacağı. Ki bu da aşağı yukarı GRRM’in Fire And Blood ve Buz ve Ateşin Dünyası adlı çalışmalarına benzer bir şey olacağı izlenimini veriyor.

- Reklam -
- Reklam -

Gelişmeler için takipteyiz.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

World Fantasy Awards

2018 World Fantasy Awards Adayları Duyuruldu

Theodoros Angelopoulos arsivi yunanistan yangin

Yunanistan’daki Korkunç Yangında Yönetmen Angelopoulos’un Arşivi de Kül Oldu