in

Interview With the Vampire Dizisi Çekim Tarihi Belli Oldu

Interview With the Vampire dizisi çekim tarihi belli oldu. Anne Rice imzalı Vampirle Görüşme’nin ekran uyarlaması çalışmaları devam ediyor.

Interview With the Vampire Dizisi Çekimleri
- Reklam -
- Reklam -

Interview With the Vampire dizisi çekim tarihi, Game of Thrones yönetmenliği de yapmış olan Alan Taylor tarafından açıklandı. AMC’nin Vampirle Görüşme uyarlaması için çekimler önümüzdeki aralık ayında New Orleans’ta resmen başlıyor.

Anne Rice’ın 1976 yılında çıkan ve çok satan romanı Vampirle Görüşme, yazarın uzun süredir devam eden Vampir Günlükleri serisinin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Roman, 1994 yılında The Crying Game filmiyle de tanınan Neil Jordan yönetmenliğinde bir filme uyarlandı. Başrollerinde Tom Cruise, Brad Pitt ve genç Kirsten Dunst’ın rol aldığı yapım, ilk çıktığında pek fazla beğenilmese de yıllar içinde sevilen bir klasiğe dönüştü.

İlk filmin çıkışının ardından 8 yıl sonra ise yine Rice’ın eserlerine dayanan ikinci bir film olan Queen of the Damned gösterime girdi. Bu sefer Lestat rolünü Tom Cruise’dan devralan Stewart Townsend ile R&B yıldızı Aaliyah vampir kraliçesi Akasha rollerini canlandırdı. Ancak çıkan her iki film de ne yazık ki kitapları istenilen şekilde ekranlara yansıtmayı başaramadı.

- Reklam -

Neyse ki 2019 yılında sahipsiz kalan Anne Rice eserlerinin telif haklarının Mayıs 2020’de AMC tarafından satın alındığı bilgisi geldi. Geçen haziran ayında da Vampirle Görüşme’nin dizi uyarlaması için yeşil ışık yakıldığı ve hazırlıkların başladığı bildirildi.

Interview With the Vampire Dizisi Çekimleri Aralık 2021’de Başlıyor

Interview With the Vampire Dizisi Çekimleri

Hazırlıkların başlangıcından kısa süre sonra Avustralyalı aktör Sam Reid’in Lestat rolünü üstleneceği, filmde Brad Pitt’in canlandırdığı Louis rolünü ise Game of Thrones’tan tanınan Jacob Anderson’ın oynayacağı duyuruldu. Toplamda 8 bölümden oluşacak olan ilk sezonun yönetmenlik koltuğuna ise yine Game of Thrones dizisinin önemli bölümlerini ve The Many Saints of Newark’ı da yöneten Alan Taylor’un getirildiği belirtildi.

- Reklam -

Yönetmen, Collider’a paylaştığı yeni bilgilerde çekimlerin resmi olarak Aralık 2021’de New Orleans’ta başlayacağını duyurdu. Taylor aynı zamanda “kitapla olan kişisel ilişkisi” nedeniyle projeye duyduğu heyecanı dile getirdi.

“Kitapla kişisel bir ilişkim var… Vampirle Görüşmeyi’i okudum ve çok sevdim.Vampirler hakkında duyduğunuz diğer her hikâye bir tür saçmalık gibi geliyor, ama bu kitapta anlatılanlar sanki gerçek gibiydi. Evet, gerçek bu. Bana bu hissi verdi. Sanırım kitaptan aldığım en önemli şey bu. Eğer vampirler gerçekten var olsalardı, tam olarak böyle olurdu.”

Vampirle Görüşme’nin dizi uyarlamasından sizler neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venom 2 Gişe Rekoru

Venom 2 Gişe Rekoru Kırdı: 2019’dan Bu Yana En İyi Hafta Sonu Açılışı Yapan Film Oldu

2021 Nobel Tıp Ödülü Kazananları David Julius ve Ardem Patapoutian

2021 Nobel Tıp Ödülü Kazananları Açıklandı: Uğur Şahin ve Özlem Türeci Beklentisi Yanılttı