in

Stanley Kubrick’in Yarım Kalan Projesini Steven Spielberg Tamamlayacak: “Napoleon” HBO Dizisi Oluyor

Napoleon dizisi yolda. Stanley Kubrick’in yarıda kalan projesini tamamlayacak isim Steven Spielberg oldu.

Napoleon Dizisi Stanley Kubrick Steven Spielberg
- Reklam -
- Reklam -

Napoleon dizisi için çalışmalar resmileşti. Stanley Kubrick’in tamamlayamadığı film, Steven Spielberg’ün ellerinde HBO ekranlarına taşınacak.

Stanley Kubrick çektiği filmler kadar, ölümüyle yarıda kalan işleriyle de adından söz ettiriyor. Ünlü yönetmenin tamamlanamayan eserlerinden Lunatic at Large ve Papaz Wilson’un hayatını konu alan God Fearing Man gündemdeki yerini koruyor. Şimdi ise yönetmenin bir diğer eksik projesi, Napoleon’un akıbeti şekillenmeye başladı.

Küllerinden doğmaya hazırlanan Napoleon için yeşil ışık Ekim 2021 tarihinde HBO tarafından yakılmıştı. Berlin Uluslararası Film Festivali’ne katılan Steven Spielberg, Kubrick’in yarıda kalan projesi için “büyük bir prodüksiyon” hazırlığında olduğunu aktardı.

- Reklam -

Kubrick Projesi, Spielberg İmzası ile HBO Dizisi Oluyor: “Napoleon”

Kubrick’in film projesini, 7 bölümlük bir mini dizi olarak ele alan Steven Spielberg’e yapımcı koltuğunda Christiane Kubrick ve Jan Harlan eşlik edecek.

2016 yılından beri zaman zaman gün yüzüne çıkan fikir, Spielberg’ün açıklamalarının ardından biraz daha net bir hâl aldı. Kanal daha önce True Detective’den Cary Joji Fukanaga’nın yöneteceği ve David Leland’ın yazacağı bir senaryo ile geliştirmeyi planlamış ancak sonuç alamamıştı.

Napoleon: Stanley Kubrick dizi

Napoleon filmi Kubrick’in dönüm noktası niteliğindeki bilimkurgu filmi 2001: A Space Odyssey’den sonraki yapımı olacak ve Fransız kumandan Napolyon Bonapart’ın hayatını konu alacaktı. Fakat proje o dönem için stüdyoların üstlenemeyeceği kadar iddialı ve maliyetliydi. Bununla birlikte yakın tarihte Sergei Bondarchuk imzalı başka bir Napolyon yapımı, Kubrick’in elini kolunu bağlamıştı.

Film çekimleri gerçekleşseydi İngiltere, Romanya ve Fransa dahil geniş bir coğrafyada, 40 binden fazla kişinin rol alacağı devasa bir prodüksiyon ortaya konacaktı. Bununla birlikte Kubrick başrol Napolyon rolü için Jack Nicholson’ı, eşi Josephine için de Audrey Hepburn isimlerini düşünmüştü. Projeden vazgeçildiğinde Kubrick projedeki düşünsel sermayesini 1975 tarihli Barry Lyndon’da kullanmıştı.

- Reklam -

Dizi, Kubrick’in Yüzlerce Sayfalık Notlarıyla Şekillenecek

Taschen adlı yayın şirketi, Kubrick’in kayıp filminin tüm önemli bilgilerini ve unsurlarını, fotoğraflar, notlar ve Kubrick’in orijinal senaryosunun bir kopyasını içeren 800 sayfadan uzun bir koleksiyonda derlemişti.

Napoleon Dizisi Steven Spielberg Stanley Kubrick

Askerlerin üniformalarından potansiyel çekim yerlerine dek oldukça kapsamlı olan bu çalışma, Spielberg’e dizi için fazlasıyla materyal sağlamış olacak. Spielberg’ün The Fablesman’dan sonra ele alacağı yeni yapımın ne olacağı ise şu an için bilinmiyor.

Siz bu projeye dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema ve TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Walking Dead: Rick and Michonne Çekimleri Başladı

The Walking Dead Evreninde Geçecek Aşk Dizisinde Çekimler Başladı: “Rick and Michonne”dan İlk Kare

Mindhunter 3. Sezon David Fincher

David Fincher, “Mindhunter” 3. Sezonun Çekilmeme Nedenini Yüksek Maliyetlere ve Yetersiz İzlenme Oranına Bağlıyor