in

Tarihi Fantastik Dizi “Outlander”ın Öncesini Konu Alacak Yeni Bir Yapım Geliyor

Outlander dizisinin öncesini konu alacak yeni bir yapım geliyor. Starz kanalı, sevilen tarihi fantastik yapımının evrenini genişletmeye hazırlanıyor.

Outlander öncesi konulu dizi
- Reklam -
- Reklam -

Outlander dizi evreni genişliyor. Starz kanalı, ünlü serisinin öncesinde yaşananları konu alacak yeni bir yapım hazırladığını duyurdu.

Şu sıralar 6. sezonu beklenen Outlander (Yabancı) dizisinin öncül hikâyesi geliyor. Sony Pictures TV, Outlander evreninde geçen bir prequel dizi hazırlayacak. Dizinin başyazarlığını Outlander’ın da yapımcılarından olan ve Caprica ile Hellcats gibi işlerle tanınan Matthew B. Roberts üstlenecek. Yeni seri şu anda ön hazırlık aşamasında.

7. Sezon onayını çoktan alan Outlander, şimdi rotayı yeni bir diziye kırıyor. Starz ve Sony şu an için resmi bir duyuru yapmadı. Yeni yapıma dair hikâye detayları da gizli tutuluyor. Ancak Outlander dizisine ilham veren roman serisinin yazarı Diana Gabaldon’ın, 2013 yılında aynı evrende geçen Virgins adlı bir eser kaleme aldığı biliniyor. 1740’ta geçen bu hikâyede Jamie Fraser ve Ian Murray karakterlerinin gençlik yıllarındaki hikâyeleri konu alınmıştı. Dolayısıyla yeni dizinin bu kitaba odaklanabileceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Outlander Öncül Dizisinin Kadrosunda Orijinal Yapımın Yaratıcısı da Bulunuyor

Yabancı’yı ekrana uyarlayan ve dizinin yaratıcı koltuğunda oturan Ronald D. Moore (Battlestar Galactica, Star Trek: Generations) yeni dizinin de yapım ekibinde yer alacak.

Öte yandan bu evrende geçen tek yan dizi bu olmayacak gibi görünüyor. Diana Gabaldon, kısa zaman önce paylaştığı Facebook gönderisinde Outlander’ın ana karakteri Jamie Fraser’ın ebeveynleri olan Ellen MacKenzie ve Brian Fraser hakkında da bir öncül roman yazdığını duyurmuştu. Bu diziye kaynaklık edebileceği öne sürülen Virgins ise 2013 yılında Dangerous Women adlı antolojide yayımlanmıştı. Türkçeye Tekinsiz Kadınlar adıyla Güncem Topcu Güzel tarafından kazandırılan Dangerous Women Epsilon Yayınevi tarafından okurla buluşturulmuştu.

Outlander öncesi konulu dizi starz

Covid-19 pandemisi nedeniyle çekimleri aksayan ve yayın tarihi geciken Outlander 6. sezon 6 Mart 2022 tarihinde yayınlanmaya başlayacak. Dizinin yeni sezonu, Gabaldon’ın A Breath of Snow and Ashes kitabına dayanıyor. Yeni sezon toplamda 8 bölümden oluşacak.

- Reklam -

7. sezon ise An Echo in the Bone kitabından uyarlanacak ve toplam 16 bölüm sürecek.

Ana dizinin başrollerinde Claire Randall ve Jamie Fraser yer alıyor. Yapım, 1945 yılında bir İngiliz savaş hemşiresinin gizemli bir şekilde zamanda geriye, 1743 yılına gitmesini konu alıyor.

Siz Yabancı evreninin dizi dünyasındaki genişlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ahsen: Bir Drag Queen Romanı - Seçil Pala

Seçil Pala’dan Türkçenin İlk Drag Queen Romanı: “Ahsen”

Yankı İncelemesi Müge Koçak

Yankı İncelemesi: Hayatı Tüketen Tutkular, Uğursuzluk Dolu Dünyalar