in

Percy Jackson’ın Başrolü Belli Oldu: Disney+ Dizisine The Adam Project Takviyesi

Percy Jackson dizisi başrolü belli oldu. The Adam Project filminde Ryan Reynolds’a eşik eden Walker Scobell, yeni Disney+ macerasında yer alacak.

Percy Jackson Dizisi Başrolü Walker Scobell Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson dizisi başrolü açıklandı. Netflix’in The Adam Project filminde Ryan Reynolds’ın çocukluğunu canlandıran Walker Scobell, Disney+ macerasında Deniz Tanrısı Poseidon’un melez oğlunu oynayacak.

Rick Riordan’ın sevilen kitap serisi Percy Jackson ve Olimposlular, beyaz perde macerasından sonra şansını bir kez de küçük ekranda denemeye hazırlanıyor. 2010 ve 2013 yıllarında vizyona giren ve Fox çatısı altında çıkan filmler beklenen ilgiliyi göremeyince serinin devamı bir türlü gelmedi ve böylece resmi olarak açıklanmasa da iptal edildi.

Neyse ki 2019 sonlarında gelen bazı söylentiler, Mayıs 2020’de kesinleşti ve sevilen serinin dizi olarak Disney Plus üzerinden yayınlanacağı duyuruldu. Eylül 2021’de senaryosu da yazım aşamasında olan dizinin resmi sezon onayı ise bu yılın başlarında geldi.

- Reklam -

Filmlerden farklı olarak Percy Jackson dizisi, hikâyesini anlatmak için daha genç oyunculara bağlı kalacak. Bu, 12 yaşındaki Percy’nin aslında bir yarı tanrı ve Poseidon’un oğlu olduğunu keşfettikten sonraki maceralarını takip eden kitaplarla örtüşecek.

Percy Jackson’ın ilk sezonu toplamda 8 bölümden oluşacak. Çekimlerin bu yaz başlaması beklenen diziyle ilgili olarak Rick Riordan, kısa süre önce bazı önemli oyuncu seçimi duyurularının yolda olduğunu söylemişti. Şimdi ise en önemli isim ortaya çıktı.

Disney+, Percy Jackson dizisinin başrolü olarak Walker Scobell’in seçildiğini duyurdu. İlk oyunculuk deneyimini Ryan Reynolds ve Mark Ruffalo’yla birlikte oynadığı Netflix filmi The Adam Project’te yakalayan Scobell, Ağustos 2022’de vizyona girecek olan ve Owen Wilson ile Michael Peña’nın oynadığı Secret Headquarters filminde de yer alacak.

Percy Jackson Dizisi Başrolü Dışında Grover ve Annabeth de Yakında Duyurulabilir

Percy Jackson Dizisi Başrolü Walker Scobell Oldu

Disney+, ayrıca Percy Jackson’ın resmi karakter dökümünü de yayınladı:

- Reklam -

“Percy Jackson, keskin bir mizah anlayışı olan akıllı ve şefkatli bir çocuktur. Disleksisinden dolayı kendini her zaman bir yabancı olarak görür. Dürtüsel ve başıboş hareketlerinin yanı sıra, herhangi bir adaletsizlik karşısında çabuk öfkelenir. Ancak o gerçekte, sadece değer verdiği kişiler için doğru olanı yapmak isteyen sevecen bir oğul ve sadık bir arkadaştır. Tek dileği, kendine uygun yeri bulabilmektir.”

Scobell’in Percy Jackson’ı canlandıracağı açıklamasının yanı sıra, Rick Riordan ayrıca Grover ve Annabeth karakterlerinin de yakında açıklanacağını söyledi. Serinin yazarı kişisel web sitesinde, diğer iki başrol için adaylarla “çok sayıda kimya okuması” yaptığını açıkladı. Riordan, her iki rolün giderek daha iyi hale geldiğinden emin olduğunu, isimlerin kesinleşmeye ve açıklanmaya yakın olduğunu belirtti.

Çekimleri yaz aylarında başlayacak olan dizinin ilk sezonunun 2023 yılı içerisinde Disney+’ta olması bekleniyor.

Percy Jackson oyuncu seçimi konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce Walker Scobell doğru bir seçim mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Seriyi severek okumuştum. Yunan mitolojisini hem öğretici, hem eğlenceli bir şekilde sunan renkli bir serüvendi. Filmleri kitaba göre uyarlayamadılar pek. Bu sebeple beklenen ilgiyi göremedi bence. Dizi hakkında söylentilerin sonunda bir yere çıktığını görebilmek mutlu etti beni. Umarım kitaba bağlı kalan bir yapım olur :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peter Jackson, Dünyanın En Zengin İnsanları Arasında Yer Aldı

Yüzüklerin Efendisi Yönetmeni Peter Jackson, Dünyanın En Zengin İnsanlarından Biri Oldu

NadirKitap, Rekabet Kurulu Para Cezası Aldı

NadirKitap’a Rekabet Kurulu’ndan İdari Para Cezası: “Hakim Durumunu Kötüye Kullandı”