in

İlk Günden The Mandalorian ile Kıyaslanan Percy Jackson Dizisi Resmi Onayını Aldı

Percy Jackson and the Olympians dizisi için Disney’den resmi onay geldi. Rick Riordan’ın popüler fantastik serisinden uyarlanacak yapımın logosu da belli oldu.

Percy Jackson and the Olympians dizisi resmi onay disney
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson and the Olympians dizisi için Disney beklenen onayı resmen verdi. Bir süredir ön geliştirme aşamasında olan yapımın resmi logosu da ortaya çıktı. Rick Riordan’ın fantastik roman serisinden uyarlanacak Disney+ yapımında hazırlıklar hız kazandı.

Amerikalı yazar Rick Riordan’ın Türkçede Percy Jackson ve Olimposlular adıyla yayımlanan mitoloji odaklı fantastik roman serisi yeni bir uyarlamaya kavuşuyor. Daha önce 20th Century Fox tarafından ilk iki kitabı beyaz perdeye taşınan yapım, aldığı eleştirilerden sonra yarıda kesilmişti. Fox’un Disney tarafından satın alınmasından sonra, Percy Jackson serisi için yeni bir şans da doğmuş oldu.

Uzun zamandır ön hazırlık aşamasında sürece devam eden yapım, Disney tarafından resmen onaylandı ve ilk sezon siparişi de kesin olarak verilmiş oldu.

- Reklam -

Percy Jackson and the Olympians Dizisi için Oyuncu Arayışı Sürüyor

James Bobin tarafından yönetilecek pilot bölümün senaryosu, serinin yaratıcısı Rick Riordan’ın imzasını taşıyacak. Riordan, Disney Plus üzerinden yayınladığı kısa videoda haberi okurlarıyla bizzat paylaştı.

YouTube video

Riordan aynı zamanda Dan Shotz ve Jon Steinberg ile serinin baş yapımcılığını da üstlenecek. Çekimleri önümüzdeki yaz aylarında başlayacak olan uyarlamada, oyuncu arayışı ise devam ediyor.

Yazar Riordan daha önce 20th Century Fox tarafından çekilen 2010 ve 2013 tarihli filmleri (The Lightning Thief ve Sea of Monsters) “hayatımın işinin kıyma makinesinden geçmesi gibi” sözleriyle tanımlamıştı. Disney+’ta yayınlanacak dizinin ise bu durumu düzeltmek için bir fırsat olarak gördüğünü aktarmıştı. Yazar yaptığı açıklamalardan birisinde, yeni uyarlamanın “prodüksiyon kalitesi” açısından Disney’in Star Wars dizisi The Mandalorian’dan aşağı kalmayacak bir bütçeyle çekileceğinin de altını çizmişti.

Percy Jackson and the Olympians dizisi disney logo

- Reklam -

Dizinin yönetmenleri arasında bulunan James Bobin Mysterious Benedict Society, Dora and the Lost City of Gold, Muppets Most Wanted, Alice Through the Looking Glass ve The Mysterious Benedict Society gibi işlere imza atmıştı. Jon Steinberg ise FX dizisi The Old Man, Apple TV+ dizisi See ve Starz dizisi Black Sails ile tanınıyor.

Percy Jackson kitapları, yarı tanrı yarı insan olan bir çocuğun Yunan mitolojisinin gerçeğe dönüştüğü bir evrende tanrılara ve titanlara karşı verdiği mücadelesini konu alıyor.

Percy Jackson and the Olympians dizisinin 2023 yılı içerisinde Disney+ üzerinden yayınlanması bekleniyor. Serinin ilk sezonu, ilk kitap olan Şimşek Hırsızı’nı konu alacak.

Sizin bu uyarlamadan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Full Circle Cinema

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney Plus Türkiye çıkış tarihi

Disney Plus Türkiye Çıkış Tarihi Açıklandı: Beklenen Yayın Servisinden Sevindirici Haber

Peter Robbins: Charlie Brown'ın Sesi İntihar Etti

Charlie Brown’ın Sesi, Ünlü Oyuncu Peter Robbins İntihar Etti