in

Sherlock’un Yaratıcısı Moffat’tan Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’a: “Lütfen Geri Dönün”

Steven Moffat, Sherlock 5. sezon için hâlâ istekli. Ünlü yönetmen, Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’a çağrıda bulundu.

Steven Moffat Sherlock 5 Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Steven Moffat, Sherlock 5. sezon ile maceraya devam etmeyi çok istediğini açıkladı. Yönetmenin tek şartı Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman’ın geri dönmesi.

İlk sezonu 2010 yılında yayınlanan ve toplamda 4 sezon sürerek 2017’de final yapan Sherlock; bir dönemin en ses getiren yapımları arasında yer alıyor. IMDb’de 9.1 puan ortalamasına sahip olan BBC yapımı, 9 defa da Primetime Emmy ile ödüllendirilmişti.

Yaratıcı koltuğunda Steven Moffat ve Mark Gatiss’in yer aldığı dizide Sherlock Holmes rolü Benedict Cumberbatch’e, Doktor John Watson rolü ise Martin Freeman’a emanet edilmişti.

- Reklam -

The Final Problem bölümüyle 2017’de noktalanan yapımın olası devamı yıllardır konuşuluyor. Benedict Cumberbatch 2021 yılında yakın bir tarihte olmasa da doğru bir senaryoyla böyle bir işe girişebileceklerini aktarmıştı. Moffat da Nisan 2022’de, oyuncuların takvimi hazır olsa hazırlıklara derhal başlayabileceğini aktarmıştı.

Moffat, verdiği yeni bir demeçte son açıklamasını yineledi.

Steven Moffat Sherlock 5 Sezon Oyuncular

Steven Moffat, Sherlock 5. Sezon için Başrollerine Seslendi

Radio Times Covers Party etkinliğinde konuşan Steven Moffat, oyuncuların projeye geri dönmesi durumunda “hemen yarın bu işe girişebileceklerini” bir kez daha dile getirdi.

“Bütün olay Benedict ve Martin’e bağlı,” diyen Moffat; oyuncuların diziye uzun süre boyunca bağlı kaldıklarını ve projenin, zamanla aktörlerin o dönemki en düşük ücretli işleri hâline geldiğini vurguladı.

“Şu anda (oyuncuların) yapmak istedikleri şeyin bu olduğunu düşünmüyorum. Bu kesinlikle adil. Ama birileri, bu dizinin benim yüzümden yapılmadığını düşünüyorsa; şunu söyleyebilirim ki bana kalsa senaryoyu hemen yarın yazmaya başlardım.”

Moffat, iki oyuncuya şu şekilde çağrıda bulundu:

- Reklam -

“Daha büyük ve daha iyi işlerin peşindeler ama… Martin ve Benedict, lütfen geri dönün.”

Una Stubbs - Sherlock

Moffat ayrıca, geçen yıl 84 yaşında hayatını kaybeden ve dizide Bayan Hudson karakterini canlandıran Una Stubbs’ı da andı. Yönetmen, seti yeniden kurduklarında Stubbs’ı sihirli bir şekilde de olsa tekrar orada göremeyecek olmalarının kendilerini çok üzdüğünü belirtti.

Benedict Cumberbatch diziden ayrıldığından beri Avengers, 19117, The Power of the Dog, Spider-Man: No Way Home ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness gibi ses getiren yapımlarda rol aldı.

Martin Freeman ise Ode to Joy, A Christmas Carol ve Black Panther: Wakanda Forever’da kendisine yer buldu.

Sherlock 5. sezon için belirsiz bekleyiş devam edecek.

Siz olası 5. sezon hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Radio Times

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hunters 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

Al Pacino ve Logan Lerman’ın Hitler’in Peşinde Koştuğu “Hunters”ın 2. Sezon Fragmanı Yayında

Bavula Sığmayan - Nermin Yıldırım

Nermin Yıldırım’ın Öykü Kitabı “Bavula Sığmayan” Raflardaki Yerini Alıyor