in

Yüzüklerin Efendisi Dizi Ekibi Oyuncu Seçimlerine Gelen Eleştirileri Yanıtladı: “Tolkien Herkes İçindir”

The Rings of Power dizisinin yaratıcı ekibi oyuncu seçimlerine yöneltilen bazı eleştirileri yanıtladı. Ekip, Amazon’un yeni Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının herkes için olacağının altını çizdi.

The Rings of Power oyunu seçimi eleştirileri yanıt
- Reklam -
- Reklam -

The Rings of Power dizisinin yaratıcı ekibi oyuncu seçimlerine yöneltilen bazı eleştirileri yanıtladı. Ekip, Amazon’un yeni Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının herkes için olacağının altını çizdi.

Lord of the Rings: The Rings of Power ekibi oyuncu seçimleriyle ilgili konuştu. Yaratıc ekip yeni J.R.R. Tolkien adaptasyonu için beklentilerin yüksek olduğunun farkında olduklarını söyledi. Ayrıca yapımcı Lindsey Weber, Tolkien’in herkes için olduğunu ve onun yarattığı evreni yansıttıklarını kaydetti.

Amazon Prime’ın Lord of the Rings: The Rings of Power adaptasyonu geçen günlerde karakter posterlerini yayınlayarak hayranların beklentilerini yükseltmişti. İlk görüntüler karakterlere ve evrene dair pek fazla bilgi vermemişti. Sonrasında Vanity Fair uyarlamanın ilk görsellerini sundu. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden oyuncu tercihlerinin yanlış olduğuna dair bazı tepkiler paylaşıldı.

- Reklam -

The Rings of Power Durin Disa Arondir

Tepkilerin odağında Ismael Cruz Cordova tarafından canlandırılan Silvan Elfi Arondir’in ten rengi yer aldı. Bununla birlikte insan şifacı Browyn karakterini oynayan İngiliz-İran kökenli Nazanin Bonjadi ve ilk defa siyah bir cüceye hayat veren Sophia Nomvete de kimi kesimler tarafından tepkiyle karşılandı.

Uyarlamanın arkasındaki ekip Tolkien hayranlarından böylesi bir reaksiyon geleceğinin farkında olduğunu söylüyor. Serinin yapımcısı Lindsey Weber, Peter Jackson’ın sinemaya uyarladığı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden sonra, insanların oyuncu seçimleri üzerine bu tip söylemlerde bulunabileceğini bildiklerini ifade ederek şunları söylüyor:

“Bir Tolkien uyarlaması olarak dünyanın aslında nasıl olduğunu anlatmak bize çok doğal geldi. Tolkien herkes içindir. Yarattığı kurgu ırklar en iyi işlerini kültürlerinin izolasyonlarından çıktığında ve diğerleriyle bir araya geldiğinde ortaya koyabildi.”

The Rings of Power Yapımcısı Lindsey Weber: “Tolkien Herkes İçindir”

Amazon tarafından geliştirilen Yüzüklerin Efendisi uyarlaması ilk açıklandığından bu yana hayranlar tarafından merakla bekleniyor. Özellikle yapım bütçesinin yüksekliği ile dikkat çeken The Rings of Power, şimdilerde oyuncu tercihleriyle konuşuluyor. Hayranların bir kısmı Tolkien’in eserlerine sadık kalınmadığını ve küçük bir grubu mutlu etmek adına eserleri yok ettiğini iddia ediyor. Diğer taraf ise Tolkien eserlerinin günümüze uyarlanması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca farklı etnik kültürlerden gelen oyuncuların hikâyeyi ve vermek istenilen mesajı etkilemeyeceğini ekliyor.

Tolkien eserleri hakkında çalışmalar yapan Mariana Rios Maldonado ise Vanity Fair’a şu açıklamada bulundu:

“Tabii ki bir tepki ve kabullenmeme olacaktı. Ancak önemli soru bu tepki kimden geldiği. Bir elfin siyah, Latin ya da Asyalı olmasından bu kadar rahatsız olan ve iğrenen kişiler kim?”

Bronwyn ve Arondir lotr

- Reklam -

The Rings of Power dizisinin ilk iki bölümünü yöneten J.A. Bayona ise dizide oynayacak oyuncu tercihleri konusunda kendi kültürel geçmişinden örnekler verdi. İspanyol yönetmen şunları söyledi:

“40 yıllık bir diktatörlük döneminden geçtik. Savaşın ve geçmişin yankısını her tarafta görebilirsiniz. Bana kalırsa bu da savaşın bir yankısı. Tolkien’in düşüncelerine sadık kalan bir düşünce vardır ve o da önsezidir. Galadriel’in sezdiği, bir şeylerin yerine oturmadığına dair hisleri vardı. Hala pusuya yatmış bir şeyler var.”

Yönetmen Bayona: “The Rings of Power için Beklentilerin Yüksek Olduğunun Farkındayız”

Ayrıca Bayona, Orta Dünya adaptasyonları konusunda beklentilerin ne kadar yüksek olduğunun da farkında olduklarını kaydetti.

“Böylesine sevilen bir evrene geri dönmeyi ve bu noktada Peter Jackson’ın koyduğu inanılmaz yüksek sınırları görmeyi hayal edebiliyor musunuz? Her zaman bu yüksek beklentilerin farkındaydık.”

the lord of the rings Galadriel

The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisi 2 Eylül 2022 tarihinde ilk bölümü ile Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini alacak.

Oyuncu tercihleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

32 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    Tolken herkes içindir doğru ama bu belli karakterlerin, ırkların özelliklerini kafalarına göre değiştirebilecekleri anlamına gelmez. Çöp gibi filmler diziler çekerek ilk başta saygısızlığı yapan kendileri bence.

  2. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    “Tabii ki bir tepki ve kabullenmeme olacaktı. Ancak önemli soru bu tepki kimden geldiği. Bir elfin siyah, Latin ya da Asyalı olmasından bu kadar rahatsız olan ve iğrenen kişiler kim?”

    Melkor’dan daha kötü tohumlar eken insanlar varmış… :grin: Cümlenin iğrençliğine bak bir :)) Tolkien evrenini bozmamalarını istemek bir ırkçılıkmış gibi yansıtmaya uğraşıyorlar. Herkesi memnun edecekseniz İĞRENÇ bir yapım olacağı kesin…

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Cehapeliler :smiley:
    Bizde olsa vatan haini ilan edilmişlerdi. Benzer kafa.

  4. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Artık namaz kılan elf görmek istiyorum.

  5. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Türbanlı elf görmek istiyorum. Ben de türban taktığım için ağlayayım o zaman burada :)) mızmız kitleye göre dizi-film çekilecek demek ki :-1:t2:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

27 cevap daha var.

blade runner 2099 amazon ridley scott

Amazon’dan Blade Runner 2099 Dizisi Geliyor: İşin Başında Ridley Scott Yer Alıyor

wordle yaşlı kadın rehine

Yaşlı Kadın Günlük Wordle Paylaşımını Yapmayınca Kızı Endişelenip Polisi Aradı: Annenin Rehin Alındığı Ortaya Çıktı