in ,

Simpsonlar’ın 33 Yıllık Tarihinde İlk Defa İşitme Engelli Bir Karakter Yer Aldı

The Simpsons, 33 yıllık tarihinde bir ilki gerçekleştirerek işitme engelli bir karaktere yer verdi. İşaret dilinin de kullanıldığı bölümde yeni karakteri işitme engelli bir aktör seslendirdi.

The Simpsons Dizisinde Bir İlk: İşitme Engelli Karakter Yer Aldı
- Reklam -
- Reklam -

The Simpsons çizgi dizisi bir ilki daha gerçekleştirdi 33 yıllık yayın tarihi boyunca ilk defa işitme engelli bir karaktere yer verdi. İşaret dilinin de yer aldığı yeni bölümde, karakteri işitme engelli aktör John Autry II seslendiriyor.

Amerikan televizyon tarihinin en uzun soluklu animasyon televizyon dizisi olan Simpsonlar, ilk defa 1989’da çıkış yaptı. Şimdiye kadar 30’dan fazla Emmy ödülü ve sayısız başka ödülleri de toplayan yapım, birçok ilke de imza attı. Hatta tarihe geçen birçok olayı yıllar öncesinden tahmin etti. Şimdilerde 33. sezonu yayınlanan animasyon dizisi, her hafta yeni bölümlerle dizi için ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

The Simpsons’ın 33. sezonunun 17. bölümü kısa süre önce yayınlandı. “The Sounds of Bleeding Gums” adıyla çıkan bölüm, Lisa’nın müzikal idolü Bleeding Gums Murphy’nin oğlu Monk Murphy ile tanışmasını konu ediniyor. Lisa, Monk’un işitme engelli olarak doğduğunu ve işitme cihazına sahip olmak istediğini öğreniyor. 6. sezonda ölmüş olan saksafoncu Bleeding Gums Murphy’yi hayran olan Lisa da bölüm boyunca Monk’a yardım etmek için kendini olaylara biraz fazla şekilde kaptırıyor.

- Reklam -

The Simpsons Dizisindeki Karakteri İşitme Engelli Aktör John Autry II Seslendirdi

The Simpsons Dizisinde Bir İlk: İşitme Engelli Karakter Yer Aldı

Variety’nin yaptığı habere göre, The Simpsons’ın yayınlanan son bölümü ile dizi tarihinde ilk kez işaret dili kullanıldı ve ilk defa işitme engelli bir seslendirmen yer aldı.

Bölümde Monk Murphy karakterini, kendisi de işitme engelli olan aktör John Autry II seslendiriyor. Autry’nin yanı sıra komedyen Kathy Buckley de dahil olmak üzere farklı işitme engelli isimler de yer alıyor. Bölümün senaryosunu kaleme alan Loni Steele Sosthand, The Simpsons yeni bölümünü yazarken kendi ailesinden ilham aldığını söyledi. Cazı seven bir babası ve doğuştan sağır olan erkek kardeşiyle büyüyen Sosthand, bölümün erkek kardeşiyle olan çocukluğundan nasıl anların olduğunu, aynı zamanda Autry’nin hayatından nasıl etkilendiğini açıkladı. Ayrıca dört parmaklı olan karakterlerin işaret dili kullanırken yanlış hareketlerde bulunmamaları için de özel eğitmenlerle çalışıldığı bildirildi.

- Reklam -

“İlk beyin fırtınalarımızda bu Bleeding Gums karakteri hakkında konuşurken, ’Lisa’nın hayatındaki bu diğer yanını keşfetmesi harika olmaz mıydı?’ diye düşündük. Bu onun bir oğlu olmasına yol açtı ve sonra bu karakteri temellendirdik. Ve hikâye oradan büyüdü.”

İzleyiciler, işitme engelli bireyin yer aldığı bir bölüm gördüklerinde ister istemez 2022 Oscar Ödülleri’nde En İyi Film dalında ödül kazanan CODA’yı akıllarına getirdiler. Ancak yapımcılar, bölümün CODA’dan etkilenmediğini, senaryo aşamalarının çok daha önceden tamamlandığını belirtti.

The Simpsons’ı izliyor musunuz? Bu tarz farklı bölümler yapıyor olmaları konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kate Winslet I Am Ruth dizi

Kate Winslet, “I Am…” Dizisinin Başrolünde: Oscar Ödüllü Oyuncu Kızıyla Birlikte Rol Alacak

Likenlerin Sırrı - John Wyndham

John Wyndham’dan Toplumsal Cinsiyet Rollerini Sorgulayan Bir Bilimkurgu: “Likenlerin Sırrı”