in ,

Dune Evreni Yepyeni Oyunlara Kavuşuyor

Frank Herbert’in ünlü bilimkurgu serisi “Dune”, yepyeni masaüstü ve rol yapma oyunlarıyla genişliyor!

dune frank herbert 50
- Reklam -
- Reklam -

Dune serisini okudunuz, âşık oldunuz ve dahası için yanıp tutuşuyorsunuz. Hatta bu zorlu evrene o kadar gönül kaptırdınız ki içinde yaşamak istiyorsunuz. Eğer durum böyleyse sizin için güzel bir haberimiz var: Dune evreni için hem kutu oyunu hem de rol yapma oyunu geliyor!

Bizler Denis Villeneuve’nin yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanacak olan ve başrolünde de Timothée Chalamet’in olduğu sinema filmini beklerken bir haber de oyun dünyasından geldi!

Gale Force 9 geçtiğimiz günlerde ünlü bilimkurgu serisi Dune evrenini konu alan kutu ve rol yapma oyunlarından oluşan bir dizi ürün çıkaracağını duyurdu. Masaüstü oyun yayıncısı Dune’un lisansını aldıklarını söyledi. Gale Force 9 2020‘de çıkması planlanan yeni Dune filmiyle paralel olarak bizleri yeni Dune figürleri ve masaüstü oyunları ile buluşturacak.

- Reklam -
dune 1979 kutu oyunu
1979 yılında çıkan bir Dune kutu oyunu.

Şirket planlardaki işler için başka kuruluşlar ile masaya oturdu bile. Modiphius ile birlikte yeni bir Dune Rol Yapma Oyunu çıkaracaklar. Achtung! Cthulhu ve Star Trek Adventures gibi oyunların ardındaki şirketin yayınlayacağı yeni Dune RYO’sunu bir aksilik olmaz ise 2019‘un sonlarına doğru göreceğiz.

- Reklam -

Umuyoruz ki bu oyunlarla birlikte ikonik karakterlerin veya ırkların yerine geçme şansı yakalayabiliriz. Siz ne dersiniz?

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    ac ve witcher kalitesini yakalarsa çok güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ursula k le guin rigel 9

Ursula K. Le Guin’in Az Bilinen Uzay Operası: “Rigel 9”

21. Yüzyıl için 21 Ders - Yuval Noah Harari

Sapiens’in Yazarından Yeni Bir Kitap: “21. Yüzyıl için 21 Ders”