in

Yeni Dune Uyarlamasının Başrolü Büyük İhtimalle “Timothée Chalamet” Olacak

Denis Villeneuve tarafından çekilecek yeni Dune uyarlamasının başrolü için son aşamaya gelindi. Son zamanların konuşulan ismi Timothée Chalamet, Paul Atreides’i (Muad’Dib) canlandırabilir.

Timothée Chalamet dune
- Reklam -
- Reklam -

Üstat Frank Herbert tarafından yazılan Dune serisi, bilimkurgu edebiyatı alanında kendine çok özel yer edinmiş bir eserdir. Siyaset, politika, felsefe, psikoloji… Daha nicesini bünyesinde barındıran, okuyanları ağzı açık bırakan, harika ve oldukça derin bir anlatıma sahip olan bir seriden söz ediyoruz.

Hâl böyle olunca söz konusu kitap serisini başka medyalara uyarlamak çok zor oluyor. Hatırlayacağınız üzere bu eserin film uyarlamaları daha önce beyazperde de kendine yer bulmuştu. Ünlü yönetmen David Lynch tarafından 1984 yılında çekilen filmin yanı sıra Dune (2000) ve Dune Çocukları (2003) olmak üzere iki tane mini dizisi de uyarlanmıştı. Ancak kaynak eser harika olunca, beklentilerin de yüksek olmasıyla birlikte bu yapımlar hiçbir zaman istenileni veremedi.

Bildiğiniz üzere şimdiyse sırada yeni bir Dune projesi var. İki sene evvel açıklandığı zaman hayranları yeni haberleri beklemeye koyulmuştu. Geçtiğimiz yılsa Geliş (Arrival) ve Sicario gibi filmleriyle dönemin önde gelen yönetmenlerinden biri olarak kabul gören, son olaraksa Blade Runner 2049 ile izleyicilerin karşısına çıkan Denis Villeneuve bu projenin başına getirilmişti. Ardından senaryonun Köstebek (The Insider) ve Forrest Gump gibi filmlerden tanıdığımız ünlü senarist Eric Roth tarafından kaleme alınacağı paylaşılmıştı.

- Reklam -

Kadro giderek güçlenirken, son haberse başrol kanadından geldi. Deadline‘da paylaşılana göre, Beni Adınla Çağır (Call Me by Your Name) filmindeki rolüyle 2018 Oscar Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu adaylığı da bulunan Timothée Chalamet ile Paul Atreides rolü için görüşmeler son aşamaya geldi.

- Reklam -

Arkasında Legendary Pictures bulanan filmin yapımına 2019 civarında başlaması öngörülüyor. Görünen o ki 2020’den önce beyazperdede Dune filmine kavuşamayacağız.

Bakalım son zamanların öne çıkan oyuncularından Chalamet, seri için önemli yer teşkil eden Muad’Dib rolünün altından kalkabilecek mi?

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Paul-Atreides Paul-Atreides dedi ki:

    Bence güzel olur fiziki olarak da epey benziyor. Lady Bird’de de güzel oynamıştı.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Kullanıcı adın :smiley:

    Makyajla falan iyice benzer. Zaten filmde ilk ve ilerleyen süreçlerdeki görünümü farklılık gösterecektir.

  3. Avatar for Selcen Selcen dedi ki:

    Yeni jenerasyonda bu elemandan daha iyi bir aktöre rastlamadım şahsen. Altından kalkabileceğinden şüphem yok, çok da yakışır role. Umarım anlaşırlar. :pray:

  4. Avatar for Paul-Atreides Paul-Atreides dedi ki:

    Paul Atreides’i çok severim. Tek endişem film popüler olsun diye saçma sapan yeteneksiz bir popüler kültür oyuncusunu oynatmalarıydı.

  5. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Şu ana kadar süreç çok özenli ilerliyor. Yönetmen, senarist ve oyuncu tercihleri umut veriyor. Yavaş yavaş ve dikkatli ilerledikleri de belli. Bunlar hep heyecanlandıran şeyler tabii.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

yapay zeka ust

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nden “Yapay Zeka: Geçmişi ve Geleceği” Raflarda

seferihisar yazi kampi

Yazarlar Sırlarını Seferihisar’da Paylaşıyor