in

Polisiye Türünün Öncü Kitabı Yeniden Raflarda

Modern polisiyenin öncü eseri Edgar Allan Poe imzalı Morgue Sokağı Cinayetleri, Can Yayınları’nın Kısa Klasikler dizisi kapsamında raflardaki yerini aldı.

Edgar Allan Poe
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı yazar ve şair Edgar Allan Poe imzalı eserlerin günümüzde çoğu türün öncüsü olarak kabul edildiği bir gerçek. Korku, gotik, gerilim ve polisiye gibi spekülatif türlerde kaleme aldığı eserlerle Poe, ölümünden 150 yıl sonra bile hâlâ ilgiyle okunuyor.

Yazarın kitapları, telifinin serbest olmasının da verdiği bir rahatlıkla pek çok yayınevi tarafından basılıyor. Bununla birlikte ortada ciddi bir Poe enflasyonu da ortaya çıkıyor. Ancak pek çok önemli yayıncı, hâlâ bu kıymetli yazarı dilimize layıkıyla kazandırmaya devam diyor.

Morgue Sokağı Cinayetleri, Polisiye Edebiyatının İlk Örneklerinden Biri

1809 – 1849 yılları arasında yaşayan Edgar Allan Poe, kısa hayatına pek çok eser sıkıştırdı. Öyküleri ve şiirleri dönemin edebiyat anlayışını yeniden tanımladı. Morgue Sokağı Cinayetleri ise modern anlamda dünyadaki ilk polisiye örneklerinden birisiydi.

- Reklam -

İşte şimdi, Morgue Sokağı Cinayetleri yeni bir baskıyla karşımıza çıkıyor. Can Yayınları’nın Kısa Klasikler dizisi kapsamında yeniden değerlendirilen kitap gotik, fantastik ve gizemli ögeler içeriyor.

Nazire Ersöz tarafından dilimize kazandırılan kitabın orijinal adı The Murders in the Rue Morgue. Eserin editörlüğünü Berrak Göçer üstlenirken düzeltisi Melis Oflas tarafından gerçekleştirilmiş. Kapak illüstrasyonu ise Elif Öğünç’ün ellerinden çıkmış.

- Reklam -

56 sayfalık bu uzun öyküyü içeren kitabın etiket fiyatı ise 8 TL olarak duyuruldu.

Yayınevinin Kısa Klasikler dizisinde Gustave Flaubert, Lev Tolstoy, Herman Melville, Anton Çehov gibi yazarların sayfa sayısı az ama edebiyatta kapladığı yeri fazla olan eserleri yer alıyor.


* Hakan Bıçakcı Yeni Öykü Kitabıyla Raflarda

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Kuyu ve Sarkaç 9 tl iken alınmaz bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tardigrad

Su Ayılarının Radyasyona Nasıl Dayandığı Keşfedildi

Hubble

Hubble, Einstein’ı Yanlışlayabilecek Bir Keşif Yaptı