in

Emrah Serbes’in Yeni Kitabı Tepki Topladı

Emrah Serbes, yeni kitabı “Çekiç ve Gül” ile okurların karşısına çıkıyor. 3 kişinin ölümünden sorumlu olan yazarın İletişim Yayınları’ndan çıkan son romanı sosyal medyayı ikiye böldü.

Emrah Serbes yeni kitap tepki
- Reklam -
- Reklam -

Emrah Serbes, İletişim Yayınları etiketiyle çıkacak yeni romanı Çekiç ve Gül ile okurların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Alkollü araç kullanırken yaşanan trafik kazasında, aynı aileden 3 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan Serbes, Koronavirüs tedbirleri kapsamında cezaevinden erken çıkmıştı. Yazarın yeni bir kitapla raflara çıkması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

22 Eylül 2017 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu’nda bir trafik kazasına karışan Emrah Serbes, Torbalı kavşağı yakınlarında bir ailenin sonu olmuştu.

Kazada 59 yaşındaki Ayhan Özçelik, kızı Zeynep Özçelik ve eşi Nilgün Özçelik ile birlikte hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

Serbes, önce suçu arabadaki yakın arkadaşı Kenan Doğru’nun üstlenmesini istemiş, olaydan 6 gün sonra da yaptığı açıklamayla yaşananları itiraf etmişti.

Yazar, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza nedeni bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak olarak açıklandı. Serbes 2020 yılında, Koronavirüs tedbirleri kapsamında tahliye edilmişti.

İletişim Yayınları, Yeni Emrah Serbes Kitabı “Çekiç ve Gül”ü Duyurunca Tepkiler Gecikmedi

Yazarın yeni bir Behzat Ç. macerasını konu alan kitabı Çekiç ve Gül’ün satışa çıkmasıyla sosyal medyada birçok yorum yapıldı. Bazı okurlar tüm yaşananların ardından İletişim Yayınları’nın yazarın kitaplarını yayımlamaya devam etmesine tepki gösterdi. Bazı okurlarsa edebiyat tarihinden örnekler vererek yeni kitapların çıkmasında bir sorun olmadığını aktardı.

Yazar Ayhan Koç konuya dair yorumlarını şu sözlerle dile getirdi:

“Beni öfkelendiren şey yayımlanması değil; bir yazarının – hüküm verilmemiş – taciz beyanına dayanarak bir başka yazarıyla akdini anında fesheden İletişim’in, biri 16’sında üç kişinin ölümüne sebep olmuş, kan testinden kaçmış E. Serbes’i yayımlamaya devam edişi. Bu ikiyüzlülük.”

Gazeteci Çağla Üren şunları kaydetti:

“Kitapta Behzat Ç. lüks arabasıyla bir aileyi katledip suçu arkadaşına atan, daha sonra şova dönüştürdüğü tutukluluğunun ardından koronavirüs izniyle cezadan yırtan bir trafik canavarının peşine düşüyor.”

Yazar Yiğit Karaahmet’in açıklaması ise şöyle oldu:

“Bu adam sarhoş araba kullanıp aynı aileden üç kişiyi öldürdü, arkadaşı suçu üstlendi, saklandığı süreçte kan testi yapılamadı, teslim olup şovunu yaptı, pandemi affından faydalanıp erken çıktı ve geldiğimiz nokta da İletişim Yayınları yeni romanını basıyor. Aynılar aynı yere!”

- Reklam -

cekiç ve gül emrah serbes

Karşıt Görüşler de Paylaşıldı

Yazar Murat Uyurkulak tepkisini şu sözlerle aktardı:

“Katil Emrah Serbes’in eski-yeni kitapları basılmaya devam etmelidir. Tacizci Hasan Ali Toptaş’ın eski-yeni kitaplarına satış yasağı kaldırılmalıdır. Bu insanların neyi anlattıklarını-anlatacaklarını okuyup yorumlamamız engellenmemelidir. Hayatlar, hikâyeler, cümleler, kelimeler önemlidir.”

Editör Fatih Kutan şöyle konuştu:

“Sıralanan şeylerle Emrah Serbes’in yazdığı iyi bir romanın yayınlanması alakasız şeyler. Bir suç varsa cezası bellidir, kefaret ödetmek kimsenin haddi değil.”

Araştırma görevlisi Gökhan Kabacaoğlu ise şunları kaydetti:

“Emrah Serbes’in işlediği suçun yanında aldığı ceza yetersiz olabilir ama bunun telafisi Serbes’i sivil ölüme mahkum etmek değil. Adam yazar, ne yapsın, taş mı yesin? Beğenmiyorsan okumazsın olur biter. Bu mantıkla ağır suçlardan sabıkası olan kimseye iş verilmemesi lazım.”

Geçen günlerde Serbes’in eserlerinden uyarlanan Behzat Ç. dizisinin geri döneceği de açıklanmıştı.

İletişim Yayınları henüz tartışmalara dair bir açıklama yapmadı.

Konu hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

36 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Yazarı okumadım Behzat Ç. 'yi ile ilgili bir eser hayımda tüketmedim. İletişim yayınlarının bu konudaki iki yüzlülüğü gerçekten konuşulması gereken bir konu. Tacizciyi hemen dışlıyoruz ama katili hemen benimsiyor muyuz? Diğer yandan bu adam niye serbest. Katil ama elini kolunu sallaya sallaya diz çekiyor. Bir çok insan bu adama yaırım yapmaya devam ediyor. Bir kez daha görüyoruz ki para kazandıracak tavuğu katil de olsa yolmak için sırada beklitır herkes.

  2. Avatar for smartestidiot smartestidiot dedi ki:

    Kendisinin hiçbir kitabını okumadım, olayı da çok bilmiyorum ama adam bir yazar. Bir şekilde şu an dışarıda, yani işini yapmaya devam edebilir. Bu yazarın kitaplarını yayımladıkları için yayınevine kızmak mantıklı gelmedi bana. Kitap çıkar, sen okumayacaksan yine okumazsın zaten. Kaldı ki olay, haberde de yazdığı gibi cinayet değil, trafik kazasıymış. Yani tacizcinin bile isteye yaptığı eylemle trafik kazasına sebep olmanın bir tutulması saçma bence.

  3. Avatar for Pyrewrath Pyrewrath dedi ki:

    Ufak bir itirazım olacak, ağır sarhoş(muhtemelen uyuşturucu etkisinde) direksiyona geçip hız yapmak kaza değil cinayete teşebbüstür benim gözümde. Bu katilin uzuuun yıllar boyunca cezaevinde kalması gerekirken dışarıda olup bir de böyle gündeme gelmesi tepki uyandırması en normal olan şey bence.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Aslında cinayet gibi kaza. Kaza demek bana da doğru gelmiyor.

    Diğer yandan kitaplarının basılması, alınması okunmasını yazarların kişiliği, özel yaşamında durumu, cinsel, dinsel, düşünsel, kriminal geçmişi vs kıstasına sokarsak okuyacak kitap bulamayız.

  5. Avatar for alys alys dedi ki:

    Cezasını çektikten- ki bana kalırsa affı yok-sonra yazarlığına devam edebilir. Covid sebebiyle, indirimler ile cezasını çektiğini düşünmüyorum. Ayrıca trafik kazası da değil, aile can kaybı var ortada ve alkol+hız ile bu cinayettir.

    Okumadım. İlerleyen zamanlarda da okuyacağımı sanmıyorum. Bunlar affı olabilecek durumlar değil, bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

31 cevap daha var.

Avatar The Last Airbender 3 Yeni Film

Avatar: The Last Airbender Evreninde Geçeceği Kesinleşen 3 Yeni Animasyon Filmi Duyuruldu

Blonde fragmanı netflix marilyn monroe

Ana de Armas’ın Marilyn Monroe’yu Canlandırdığı “Blonde” Filminden Fragman