in

H.P. Lovecraft Eserleri Ciltli Baskılarda Bir Araya Geldi

Korku edebiyatının pek çok usta ismine ilham veren H.P. Lovecraft, Bütün Romanları ve Bütün Hikâyeleri başlıkları altında özel baskılarla okurun karşısına çıkıyor.

H.P. Lovecraft alfa
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın ifadesiyle 20. yüzyıl korku edebiyatındaki birçok yazara kaynak olmuş; karanlığın başladığı yeri tanımlayan bir yazar H.P. Lovecraft. Türkçede onun eserlerini çok çeşitli yayınevlerinden okuma fırsatımız oldu. Şimdiyse yazarın bütün romanları ve bütün hikâyeleri iki ayrı ciltte toplandı.

Yazarın birçok romanı ve öyküsü dilimizde ayrı ayrı basıldı. Zaman zaman yeni başlayan okurlar için Lovecraft külliyatı takip etmek biraz karmaşık bir hal aldı. Alfa Yayınları, H.P. Lovecraft – Bütün Romanları (Ciltli) ve H.P. Lovecraft – Bütün Hikâyeleri (Ciltli) başlıkları altında yazarın tüm eserlerini topladı.

Alfa Yayınları zaten halihazırda yazarın eserlerini güncel olarak basıyordu. Yayınevi artık kitapları ayrı ayrı almak istemeyenler ve koleksiyon meraklıları için iki özel alternatif sunuyor.

- Reklam -

H.P. Lovecraft – Bütün Romanları (Ciltli) Arka Kapağı

H.P. Lovecraft
“Yirminci yüzyıl korku edebiyatındaki birçok yazarın faydalandığı zemini Lovecraft’ın bizzat kendisi inşa etmiştir. Başkahramanları kadar lanetli olduğundan kendi dünya görüşünü kelimelere dökmüş ve bu da bir salgın gibi dünyaya yayılmıştır. Hepimizin Lovecraft okuması lazım, çünkü o karanlığın başladığı yerde. – Neil Gaiman

“Edebiyatın neler yapabileceğine dair geliştirdiğim anlayışta Lovecraft’ın eserleri bana kapıları açan bir anahtardı.” – Michael Chabon

“Lovecraft karanlık bir barok prensi. Şüphesiz klasik korku edebiyatının en büyük yazarı olarak hâlâ herkesi gölgesinde bırakıyor.” – Stephen King
598 sayfalık Bütün Romanları baskısının çeviri koltuğunda Hasan Fehmi Nemli var.

H.P. Lovecraft – Bütün Hikâyeleri (Ciltli)

H.P. Lovecraft
“Lovecraft’ı ilk okuduğumda ergenlik çağımdaydım, ki Lovecraft okumanın belki de en iyi zamanıdır. Bugün, onun üslubuna, saplantılı kesinliğine, hayal gücünün tuhaflığına ve bütün eserlerinde altını çize çize habercisi olduğu o uzlaşmasız trajik vizyonuna hayranım.” – Joyce Carol Oates

“Lovecraft’ı ilk okuduğumda onlu yaşlarımın başında, büyükannemin deniz kenarındaki evindeydim. Doğaüstü Korku Edebiyatındaki yol haritamı bana o çizdi.” – Neil Gaiman

“Lovecraft benim yolumu açtığı gibi, benden önce de birçok başka yazarın yolunu açmıştır.” – Stephen King

- Reklam -

“Lovecraft’ın eserleri modern korkunun en önemli yapıtaşlarındandır.” – Clive Barker
1026 sayfalık Bütün Hikâyeleri’nin de çevirmeni Hasan Fehmi Nemli olarak kayıtlara geçiyor. Kitapların kapak tasarımı ise Adnan Elmasoğlu’na ait.

Her iki kitap da ciltli olarak okurla buluşuyor.

Son olarak Alfa Yayınları’nın başlattığı güzel bir kampanyadan bahsedelim. 10 Aralık 2019 tarihine kadar bu ciltli eserlerin her ikisini de alanlara W. Scott Poole‘un H.P. Lovecraft Delilik Dağlarının İçinde kitabını hediye ediyorlar. Eğer kampanyadan yararlanmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Peki siz bu baskıları nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* H.P. Lovecraft’ın Yaratıklarına Kısa Bir Bakış

* H.P. Lovecraft’ın Mitosu’nun En Köklü Efsanesi: “Pnakotic El Yazmaları”

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bu baskı için yayınevinin tercihlerinde ve eksikliklerinde eleştirilecek bir kaç olumsuzluk var ama toplu ciltlerin her zaman öncelikli tercihim olması nedeniyle kitapları aldım.

  2. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Çekilişe katılmak istiyorum.

  3. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Sen çok yanlış gelmişsin dostum :joy:

  4. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Ahahaha :smile: Boşluğuma geldi vallahi

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the umbrella academy yeni sezon

The Umbrella Academy 2. Sezon Çekimleri Tamamlandı

The Walking Dead

The Walking Dead Reytinglerine En Büyük Darbe Negan’dan