in

Nazlı Eray’ın Yeni Romanı “Sinek Valesi Nizamettin” Okurlarla Buluşuyor

Yerli Fantastiğin Kızıl Perisinden “Sinek Valesi Nizamettin” raflardaki yerini alıyor.

sinek valsi nizamettin nazli eray
- Reklam -
- Reklam -

Fantastik edebiyat denince aklımıza gelen yerli isimlerden biri olan, kızıl mı kızıl saçlarıyla da kendine iyice yer eden, adeta yaşayan bir değerimiz Nazlı Eray. Ankara doğumlu yazar, ilk kez sadece 16 yaşındayken kaleme aldığı gerçeküstü ögelere sahip, dünya antolojilerinde de yer alan Mösyö Hristo adlı öyküyle yazın alemine giriş yapmıştı. Büyülü gerçekçi bir üsluba sahip olan Eray’ın şimdiye dek yazmış olduğu öykü ve romanlar, okurken zengin bir hayal gücü ve müthiş bir zekada filizlendiğini hemen ilk birkaç satırda hissettirir.

Oldukça üretken olan Eray, en çok İmparator Çay Bahçesi, Ayışığı Sofrası, Eski Gece Parçaları, Yoldan Geçen Öyküler, Elyazması Rüyalar kitaplarıyla anılmaktadır. Son romanı Sinek Valesi Nizamettin de yazarın bütün külliyatını yeniden okurlarla buluşturmaya soyunan Everest Yayınları etiketiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Kitabın tanıtım bülteniyse şöyle:
sinek valsi nizamettinFantastik edebiyatın kraliçesi Nazlı Eray, Sinek Valesi Nizamettin’de okurun kulağına şöyle fısıldıyor: “Acı dünya, içindeyim. Gözlerim kör. Yüreğim projektör.”

Kahire Saint Simon Mağarası’nda çılgın piyanist David Helfgott’un cinlere verdiği bir konserle başlayan roman, jürinin Cristiano Ronaldo ve Neymar Jr. olduğu bir “Yaşım Kaç?” programı, programda birtakım yaşlı kadınların bu gözde erkekler tarafından hırpalanmaları, kendilerini büsbütün yaşlı hissetmeleri, programın sonsuz coşkusu, Beşiktaş’taki Mehmet Hüdai Efendi Türbesi’nin avlusunda beliriveren sevgili varlık Nalan ve kısıtlanmış bir iletişim.

- Reklam -

Nalan’ı içinin bir boyutunda ve beyninde barındıran yaşlı kadın Mebrure, dünya haritası üstünde çok renkli ve çılgın bir anı yelpazesi, Sultanahmet’teki otoparktaki sinek valesi Nizamettin, aşık olduğu Rihanna ve lokması döküldükten sonra ulaştığı Nizamettin Adası; bir ölüden geriye kalan anı ve eşya yığını.

Helvan karılmış, duan okunmuş bile olsa ölmemiş olabilir misin? Nizamettin’in çelişkisi.

- Reklam -

Ziraat’e para yatırınca insan yaşını gence fiksleyen Medyum Meziyet.

Ronaldo ile Roma’da dizdize yemekler…
Fantastik ve bilimkurgu okurları olarak artık daha çok yerli yazarla buluşma fırsatı bulduğumuz şu sıralarda Nazlı Eray, sınırsız hayal gücü ve akıcı diliyle asla es geçilmemesi gereken bir kadın. Yeni romanını da heyecanla bekliyor ve sevenlerine daha derli toplu bir arşiv fırsatı sağladığı için Everest Yayınları’na teşekkür ediyoruz. Konuşan afrika menekşeleri ve hayal kadınlar hep bizimle olsun.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for barisss17 barisss17 dedi ki:

    Nazlı Eray’ın Everest’ten çıkan bütün kitaplarını okudum. Daha önce hiç almadığım bambaşka bir tat var kitaplarında. İnsanı bambaşka, büyülü diyarlara götürüyor. En çok etkilendiklerim Pasifik Günleri, Orphee ve Ölüm Limuzini oldu sanırım. Nice güzel kitaplar yazmasını diliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ünlü Yazarlar Sevmedikleri Klasik Eserler

Ünlü Yazarlarca Pek Sevilmeyen 14 Klasik Eser

Kızılgerdan - Harry Hole Serisi - Jo Nesbo

Jo Nesbo’nun Harry Hole Serisi “Kızılgerdan” ile Devam Ediyor