in

Perili Köşk ve Seçme Hikâyeler: Ömer Seyfettin Öyküleri Yeni Baskılarla Geliyor

Edebiyatımızda modern hikâye geleneğini başlatan isimlerden Ömer Seyfettin’in ölümünün 100. yılında Perili Köşk ve Seçme Hikâyeler adlı kitap raflara geliyor.

Perili Köşk ve Seçme Hikâyeler: Ömer Seyfettin
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları Miras Dizisi kapsamında Ömer Seyfettin imzalı öyküleri bir araya getiriyor. Perili Köşk ve Seçme Hikâyeler adını taşıyan eser hem günümüz Türkçesiyle hem de açıklamalı orijinal metin ile iki ayrı baskı buldu.

Hikâyeleri bir araya getiren Necati Tonga, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı gönderide, “herkesi göz önünde bulundurarak en güzel Ömer Seyfettin hikâyelerini seçmeye çalıştığını” ifade ediyor.

1884 – 1920 yılları arasında yaşayan, edebiyatımızda hikâye geleneğinin öncül ve önemli isimlerinden birisi olan Ömer Seyfettin hatırlanmaya devam ediyor. Yazarın ölümünün 100. yılında dikkat çeken bir çalışma da Can Yayınları cephesinden geliyor.

- Reklam -

Perili Köşk ve Seçme Hikayeler – Ömer Seyfettin | Arka Kapak Tanıtımı

O gece hiç uyuyamadım. Dalar dalmaz Hasan’ın hayali gözümün önüne geliyor, “İftiracı, iftiracı!” diye karşımda ağlıyordu. Küçük muhayyilem o vakitki dinî terbiyenin dehşetleriyle dolmuştu. Yarın ahret… Kim bilir kardeşim o haksız yediği tokadın hakkını benden nasıl çıkaracaktı?
“Ömer Seyfettin öncelikle bir ‘hikâyeci’dir ve edebiyat tarihimizde hikâyenin bağımsız bir edebî tür olarak gelişmesindeki en önemli pay ona aittir. Ondan önce Ahmet Mithat Efendi, Samipaşazade Sezai, Halid Ziya Uşaklıgil gibi isimler de hikâyeler yazıp yayımlamalarına rağmen Ömer Seyfettin, özellikle bu edebî türe eğilmiş, bu türün tanınmasını ve yaygınlaşmasını sağlamış, biraz da romanın gölgesinde kalan ‘hikâye’yi edebiyat âlemine benimseten ilk isim olmuştur.” – Necati Tonga

Yirmi bir hikâyeden oluşan bu seçkide “Kaşağı”, “Yüksek Ökçeler”, “Pembe İncili Kaftan” gibi herkesçe bilinen hikâyeler, yazarın dil ve anlatım ustalığını gösterdiği diğer keyifli metinleriyle bir araya geliyor.

Perili Köşk ve Seçme Hikâyeler: Ömer Seyfettin

- Reklam -

20 Ekim 2020 tarihinde raflarda olacak eserlerden günümüz Türkçesiyle olan 200, açıklamalı orijinal metin ise 208 sayfadan oluşuyor.

Can Yayınları Miras Dizisi bu iki kitapla 57 ve 58. adımı birlikte atmış oluyor. Dizinin diğer kitaplarına buradan ulaşmanız mümkün.

Peki siz Ömer Seyfettin hikâyelerini seviyor musunuz? Yeni bir seçme hikâye kitabı ilginizi çekiyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Servet-i Fünûn Dergisinin Veri Tabanı Dijital Ortama Aktarıldı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Mad Max Filmi Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth Yahya Abdul-Mateen II

Yeni Mad Max Filminde Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ve Yahya Abdul-Mateen II Yer Alacak

The Outsider 2. Sezon HBO Stephen King

The Outsider 2. Sezon Geliyor: Stephen King Onayladı