in ,

Kuşların Uzaktan Akrabası Dinozorlar “Yaşayan Dinozor: Avian” Kitabı ile Masaya Yatırılıyor

Pedram Türkoğlu, kuşların ve atalarının evrim serüvenini anlattığı “Yaşayan Dinozor: Avian” kitabı ile okurların karşısına çıkıyor.

Yaşayan Dinozor: Avian - Pedram Türkoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Pedram Türkoğlu yeni kitabı Yaşayan Dinozor: Avian – Kuşların Evrimi ve Atalarının Serüveni ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Ginko Bilim etiketiyle raflara geliyor.

Ülkemizdeki yerli bilim kitaplarının sayısı her geçen gün artıyor. Tıp doktoru Pedram Türkoğlu da bu alanda çalışmaları ile adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Evrim Ağacı adlı popüler bilim sitesinin editörlerinden olan Türkoğlu, aynı zamanda Bilimkurgu Kulübü adlı mecrada yazar ve editör olarak görev aldı. Yazar, aynı zamanda Tellekt Yayınları’ndan yayımlanan Jonathan B. Losos imzalı Kader, Şans ve Evrimin Geleceği adlı evrimsel biyoloji kitabının sunuş yazısında da kendisine yer buldu.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Pedram Türkoğlu, yaban hayatı belgeliyor ve doğa gözlemlerini paylaşıyor. Tarih öncesi hayvanlara duyduğu merak nedeniyle paleozooloji ile ciddi derecede ilgili. Türkoğlu’nun yayımlanan ilk kitabı da kaynağını işte bu alandaki birikiminden alıyor.

- Reklam -

Yaşayan Dinozor: Avian kitabı Kuşların Evrimi ve Atalarının Serüveni alt başlığını taşıyor.

Yaşayan Dinozor: Avian – Pedram Türkoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Yaşayan Dinozor: Avian - Pedram Türkoğlu

Dinozor…. Bu kelimeyi duyduğumuzda aklımıza kertenke­le benzeri, korkutucu ve kana susamış yırtıcılar gelmez mi? Peki ya size bunun o kadar basit bir kelime olmadığını söyle­sem? Üstelik kuşların da dinozor olduğunu öğrendiğinizde, onlara olan bakış açınız değişir mi?

- Reklam -

Yaşayan Dinozor, Türkiye’de bu alanda yayımlanmış ilk eser olarak literatüre geçmektedir. Kitabın amacı, çocuklu­ğumuzdan itibaren beyazperdede karşımıza çıkan dinozor imgesini, bilimsel çalışmalar ışığında anlaşılan ve araştırıl­maya devam edilen dinozorla değiştirmektir. Kitapta, güncel bilimsel gelişmeler ışığında dinozorların gerçek görünüşleri, tüyleri, anatomileri ve kuşlarla akrabalıkları, bunların yanı sıra Jurassic Park efsanesi, kuşlar ile memelilerin evrimi ve daha birçok konu işleniyor.

Toplamda 146 sayfa olan eser, Haziran 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini aldı. Eserin kapak tasarımı ise Devrim Koçlan’a ait.

Ginko Bilim dizisinde yer alan diğer kitapların tamamına şuradan göz atmanız mümkün.

Siz Pedram Türkoğlu’nun çalışmalarını takip ediyor musunuz? Yaşayan Dinozor: Avian hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete dahil olabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for DRAGUT DRAGUT dedi ki:

    Kuşlar dinozorların uzaktan akrabası falan değil. Teori o teori; onlarca kez çürütüldüğü halde halen saçma şekilde bilim diye yutturulan bir aldatmaca. Bir kaç otoritenin kabul etmesi onu asla kanun yapmayacak, lütfen kesin doğruymuş gibi davranmayalım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Shannon Lee Bruce Quentin Tarantino

Bruce Lee’nin Kızı, Tarantino’nun Babasını Aşağıladığını Düşünüyor

scarlett johansson black widow disney dava

Scarlett Johansson, Black Widow Filminden Sonra Marvel’a Veda Edecek