in

Nilüfer Belediyesi’nin Düzenlediği “Yılın Yazarı Öykü Ödülü”nün Başvuruları Başlıyor!

Her sene seçilen bir yazara atfedilen öykü ödününün bu kez birlikte anılacağı isim: Sevgi Soysal.

nilufer belediyesi oyku odulu 2018
- Reklam -
- Reklam -

Yeryüzünde geçirdiği yalnızca kırk yıla Arkeoloji ve Tiyatro eğitimini sığdıran ve Türk Edebiyatı’ndaki klasik anlatı geleneğini yıkan TRT Başarı Ödüllü, Yürümek adlı romanında, “Ayağını yere sıkı basacaksın. Güçlü olmayana ekmek yok bu hayatta. Savaşmaya ekmek yok.” satırlarına cesur kimliğini yediren mücadeleci bir yazar, Sevgi Soysal. Ancak 1976 yılının kasım ayında mücadele ettiği hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan kalem, on küsur kitabında satır aralarına yaydığı özgün üslubunda Camus kadar varoluşçu, Beauvoir kadar feminist, Kafka kadar melankolik, Freud kadar psikanalist, Weber kadar sosyolog ve Woolf kadar da gerçeküstücü kimliğini ele veriyor.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin ilkini 2013 yılında Sabahattin Ali’ye ithafen düzenlediği “Öykü Ödülü”, bu kez “Yılın Yazarı” olarak Sevgi Soysal’ın anısına veriliyor. Aradan geçen yıllarda Orhan Kemal, Yaşar Kemal gibi isimlerin adına verilen ödül, yazmaya ilgisi olan gençleri, toplumu ele alırken daha özgün bakış açıları geliştirmek ve üzerine eğildikleri bireyleri ve insan ilişkilerini yorumlama becerisinde yetkinleştirmek adına onları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Gerçekleştirdiği Uluslararası Şiir Festivali’yle de edebiyata ilgi duyanları bir araya toplama güdüsü taşıyan Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bu sene gelecek öyküleri değerlendirecek isimler; Müge İplikçi, Nahit Kayabaşı, Seval Şahin, Figen Şakacı ve Şafak Pala oluyor. Başvuruları 18 Haziran‘da başlayıp yaklaşık iki ay boyunca sürecek yarışmada birinciye 3.000 TL ve 5 kişiye de mansiyon ödülü verilecek. Etkinliğin yönetmeliğine buradan, başvuru formuna ise buradan ulaşabilirsiniz. 0224 494 1954 numaralı kütüphane telefonundan ve Nilüfer Kütüphanesi’nin sosyal medya hesaplarından Yılın Yazarı Öykü Ödülü’yle ilgili daha kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz.

- Reklam -

Nasıl ki bazı yazarlar vardır ve kısacık hayatlarına sığdırdığı kocaman satırlara zamansızlığı ve ölümsüzlüğü yedirmiştir, bunu söylemek bize düşer mi bilinmez ancak şüphesiz ki Sevgi Soysal da onlardan biri.

- Reklam -

Edebiyatla kalın!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Ben de cahilliğimden, _2017 Yaşar Kemal Öykü Yarışması- niye gerçekleşmedi, diye merak ediyordum :sweat_smile: Eh, bilmemek değil, öğrenmemek ayıp :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

buyuculer zamani ust

“Büyücüler Zamanı” Raflarda

haftanin kitabi 92 hanimlar ve beyler

Haftanın Kitabı #92 – Hanımlar ve Beyler