in

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Kazanan Ukrayna Oldu

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda kazanan belli oldu. İtalya’da düzenlenen organizasyonda geceye damgasını vuran Kaluş Orkestra ile Ukrayna oldu.

2022 Eurovision Şarkı Yarışması kazananı ukrayna
- Reklam -
- Reklam -

2022 Eurovision Şarkı Yarışması’nda kazanan Ukrayna’dan Kaluş Orkestra oldu. Geçen yılın galibi İtalya’nın ev sahipliği yaptığı finallerde Ukraynalı ekip 631 puan alarak geceye damgasını vurdu.

Böylece Ukrayna, 2004 (Ruslana) ve 2016 (Jamala) yıllarındaki Eurovision Şarkı Yarışması birinciliklerine bir yenisini daha eklemeyi başardı.

Kuzey İtalya’da Piemont bölgesinde yer alan Torino kentinde gerçekleştirilen organizasyonda Kaluş Orkestra grubu birinciliğin Stefania adlı şarkısıyla elde etti.

- Reklam -

2022 Eurovision Şarkı Yarışması Kazananı Ukrayna’dan Kaluş Orkestra Oldu

İlk defa 1956 yılında düzenlenen ve bu sene 66.’sı gerçekleştirilen Eurovision Şarkı Yarışması, her yıl büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Geçen yılın kazananı (Måneskin) İtalya’nın 31 sene sonra bir kez daha ev sahipliği yaptığı 2022 Eurovision Şarkı Yarışması’na toplam 40 ülke katıldı. Finalde ise 25 ülke yarıştı. Dün gece gerçekleştirilen büyük finalin ardından 2022 yılının birincisi belli olmuş oldu.

631 puan alan Ukrayna’nın Kaluş Orkestra grubunu, 466 puanla İngiltere temsilcisi Sam Ryders Space Man parçasıyla takip etti. Üçüncü sırada ise 459 puan alarak İspanya’yı temsil eden Chanel’in SloMo parçası yer aldı.

2022 Eurovision şarkı yarışması kazananı ukrayna

- Reklam -

Öte yandan jüri oylarında İngiltere önde çıkarken halk oylarının eklenmesiyle kazanan Ukrayna oldu. Bu durum, Rusya – Ukrayna Savaşı nedeniyle zor günler geçiren Ukrayna’ya gösterilen destek olarak yorumlandı.

Nadir Rüstemli’nin Fade to Black parçasıyla temsil ettiği Azerbaycan 15. sırada kendisine yer buldu. Ev sahibi İtalya Mahmood ve Blanco’nun seslendirdiği Brividi parçasıyla 6. sırada kendisine yer buldu. 25. ve son sırada yer alan sanatçı ise Rockstars parçasıyla Almanya’dan Malik Harris oldu.

Geçen yıl yarışmaya dönebileceğine dair haberler çıkan Türkiye ise 2013 yılından beri organizasyona katılmama geleneğini sürdürdü. Türkiye 2003 yılında Sertab Erener’in Everyway That I Can parçası ile birinci olmuştu.

Yarışmayı Kazanan Kaluş Orkestra’nın “Stefania” Performansı

YouTube video

2022 Eurovision Şarkı Yarışması Puan Sıralaması

1- Ukrayna 631
2- Birleşik Krallık 466
3- İspanya 459
4- İsveç 438
5- Sırbistan 312
6- İtalya 268
7- Moldova 253
8- Yunanistan 215
9- Portekiz 207
10- Norveç 182
11- Hollanda 171
12- Polonya 151
13- Estonya 141
14- Litvanya 128
15- Avustralya 125
16- Azerbaycan 106
17- İsviçre 78
18- Romanya 65
19- Belçika 64
20- Ermenistan 61
21- Finlandiya 38
22- Çekya 38
23- İzlanda 20
24- Fransa 17
25- Almanya 6

2022 Eurovision Şarkı Yarışması kazananı hakkında sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynaklar: BBC, Milliyet Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Tahmin edilen oldu. Farklı bir sonuç beklemiyordum.

  2. Avatar for Huseyin_Oz Huseyin_Oz dedi ki:

    Kaç senedir zaten izlemiyordum yarışmayı tamamen siyasal birşeye çevirmişler.

  3. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Ukrayna telefon oylamalarıyla birinci oldu. Jüri oylarında Birleşik Krallık birinci çıkmıştı. Ama her zamanki gibi planlı görünüyor tabii, Ukrayna’yı birinci yapacaklarını tahmin etmiştim ama sonra o kadar da belli etmezler ya diye varsayarak en fazla ilk üçe sokarlar diye düşünmüştüm. :slight_smile:

    Genel olarak şarkılar birbirine çok benziyordu bence. Yaklaşık bir 10-15 tanesi çok yavaş ve duygusaldı. Bunun dışında üçüncü olan İspanya dahil olmak üzere 3-5 şarkı da zaten herhangi bir yabancı müzik kanalını açsanız duyabileceğiniz türden popülerleşmiş sıradan müziklerdi. İkinci olan İngiltere’nin şarkısını da pek özgün bulamadım, Imagine Dragons tarzına çok benziyordu.

    3-4 tanesi de daha folklorik türden şarkılardı ama yine pek beğenemedim. Aslında bunların arasında en güzeli Ukrayna’nındı ama bence araya giren rap ve hiphop tüm şarkıyı mahvetmiş. O kısım olmasa daha güzel bir şarkı ortaya çıkardı ve en azından birinci olmanın hakkını bir nebze de olsa verirlerdi.

    Bunun dışında en farklı ve estetik değeri yüksek olan şarkı Sırbistan’ındı. İlk başta garipsemiştim şarkıyı ama birkaç kez dinleyince ve araştırınca daha anlamlı ve farklı geldi. 5. olmuş zaten ama birinci bile olabilirdi belki de.

    Kişisel olarak da The Rasmus’un değerinin bilinmediğini düşünüyorum. Şarkı hem anlamsal hem de melodik açıdan çok güzeldi. Eurovision’a uygun bir rock parçasıydı. Sahne performansı daha iyi olsaydı daha etkili olurdu sanırım. Biraz alakasız geldi performans ile şarkıları. Ama kesinlikle sondan 4. olmayı hak eden bir parça değildi. En azından ilk 10’a girmeliydi. Geçen sene Maneskin’den sonra bu parçanın da üst sıralarda yer alacağını düşünmüştüm. :slight_smile:

    Sonuç olarak birkaç şarkı dışında çok tekdüzeydi ve akılda kalıcı değildi. Zaten oylamayı izlerken hangi şarkı hangi ülkenindi asla aklımda tutamadım. :joy:

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Diğer şarkıları dinlemedim ama Ukrayna’nın şarkısı çok güzel olmuş, dinlettiriyor kendisini.

    Ekleme: Şarkıların hepsini dinledim ve sadece Ukrayna ile İspanya’yı beğendim. Diğerleri sarmadı. Halbuki eskiden 5-6 tane sevdiğim parça olurdu.

  5. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Ya The Rasmus cidden bu kadar arkada bitirmemeliydi,resmen hakkı yendi.Şarkı cidden iyiydi ama sahne çok saçma sapandı.O büyük balonlar zaten minnacık olan sahneyi o kadar sıkıştırıyordu ki özellikle Aki yani davulcu arkada balonlar arasında yaşam savaşı veriyor gibiydi.Adamın yanına kocaman balon koymuşlar,bir ara kafasına kafasına vuruyordu.Zaten sahne genel olarak aşırı küçüktü,çoğu ülke doğru düzgün bir şey yapamamıştı ki o ayrı mesele.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Kayıp Picasso Tablosu

Kayıp Picasso Tablosu Bulunmuş Olabilir: Sanat Eseri, Filipinler’in Eski First Lady’sinin Evinde Görüldü

House of the Dragon 2. sezon hbo

HBO, Henüz İlk Sezonu Yayınlanmayan “House of the Dragon”un 2. Sezonunu Geliştirmeye Başladı