in

Leonardo da Vinci’nin “Head of a Bear” Çizimi Açık Artırmada: 16 Milyon Dolara Alıcı Bulabilir

Leonardo da Vinci çizimi Head of a Bear (Bir Ayının Kafası), satışa çıkıyor. Christie’s’in gerçekleştireceği açık artırmada hedeflenen rakam ise yaklaşık 16 milyon dolar.

Leonardo da Vinci Head of a Bear
- Reklam -
- Reklam -

Leonardo da Vinci imzalı Head of a Bear (Bir Ayının Kafası) adlı çizim açık artırmada satışa çıkıyor. Ünlü müzayede evi Christie’s’te alıcısını arayacak eserin yaklaşık 16 milyon dolar karşılığında satılması bekleniyor.

Rönesans döneminde yaşayan da Vinci, başta ressamlık olmak üzere önemli bir filozof, mimar, mühendis, mucit, matematikçi, heykeltıraş, yazar ve jeologdu. Ölümünün üzerinden 500 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen kendisinin eserleri ve fikirleri bugün hâlâ yaşıyor. Şimdilerde pek çok mühendislik çalışması, zamanında Leonardo da Vinci’nin en az bir kere denediği bir icadın parçasından esinle ortaya çıkıyor.

Hal böyle olunca da kendisine ait her eserin el değiştirme haberi büyük yankı uyandırıyor. Londra’da bulunan ünlü açık artırma şirketi Christie’s tarafından açık artırma ile satılacak olan Head of a Bear (Bir Ayının Kafası) adlı çizim de şu sıralar da Vinci takipçilerini heyecanlandırmayı başarıyor.

- Reklam -

Leonardo da Vinci İmzalı Head of a Bear Çizimi Geleneksel Bir Teknikle Çizildi

Leonardo da Vinci Head of a Bear Bir Ayının Kafası

da Vinci’nin meşhur çizimi 8 Temmuz 2021 tarihinde müzayedeye çıkacak. Ancak öncesinde Amerika Birleşil Devletleri’nin New York ve Çin’in Hong Kong şehrinde sergilenecek. 1 ve 6 Haziran tarihleri arasında da Londra’da gösterilecek.

Christie’s New York yetkilisi Ben Hall, satışa sunulacak eserle ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“Rönesans’ın hâlâ özel ellerde olan en önemli eserlerinden biri. Prestijli müzeler tarafından sergilenirken, dünya çapında hayranlık uyandırdı ve Christie’s bu sezon Leonardo’yu piyasaya sürmekten onur duyuyor.”

11 ila 16 milyon dolar arasında bir alıcı bulması beklenen Head of a Bear, 7 x 7 cm boyutlarında, soluk pembe bir bej kağıt üzerine, silverpoint adlı geleneksel bir çizim tekniğiyle işlendi. Müzayede evi, çizimin “Leonardo’nun hâlâ İngiliz Kraliyet Koleksiyonu ve Chatsworth’taki Devonshire Koleksiyonları dışında özel ellerde olan sekizden az kalan çiziminden biri,” olduğunu belirtti. Christie’s yetkililerine göre bu açık artırma, yine İtalyan Rönesans ustasının elinde bulunan “Horse and Rider” satışını geçebilir. da Vinci’nin söz konusu çizimi 2001 yılında yapılan açık artırmada yaklaşık 11 milyon dolara satılmıştı.

Siz Leonardo da Vinci tarafından çizilmiş bu eser hakkında ne düşünüyorsunuz? Sanatçının çalışmalarına dair düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Retuers

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gene Wolfe Kısa Hikâyeleri

Ünlü Bilimkurgu Yazarı Gene Wolfe, Kısa Hikâyelerden Oluşan Yeni Kitabı ile Geliyor

Afrika En Eski İnsan Mezarı Keşif

Afrika’daki En Eski Mezar Bulundu: 78 Bin Yıllık Tarih