in

Amazon, AMC Sinemaları’nı Satın Alabilir

Amazon, Koronavirüs nedeniyle iflasın eşiğine gelen dev sinema salonu zinciri AMC Theatres’ı satın almak üzere harekete geçti.

amazon amc sinema
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen alanlardan biri de şüphesiz sinema sektörü oldu. Sosyal mesafeyi korumak amacıyla sinemaların kapatılması gerekiyordu, bu da izleyicilerin merakla beklediği birçok filmlerin ertelenmesine sebep oldu. Bazı filmlerin doğrudan dijital platformlarda yayınlanması kararı alınsa da beklentisi yüksek olan Tenet gibi filmler, şirketler tarafından hâlâ koz olarak tutuluyor.

Beklenen filmlere rahatlıkla gidebileceğimiz günler gelene dek sinema salonlarının çektiği zorluk sürecek gibi görünüyor. AMC Sinemaları’nın büyük bir finansal sıkıntı içinde olduğu söylentiler arasındaydı. Hatta bu sıkıntıyla başa çıkamayıp iflas edeceklerini söyleyenler de mevcuttu. Bu görüşe göre dünyanın en büyük sinema zinciri, Temmuz 2020 tarihinde iflasını açıklayacak.

AMC tarafından yapılan ilk açıklamada ise iyice toparlanana kadar Universal Pictures filmlerini vizyona sokamayacakları da belirtilmişti.

- Reklam -

odeon film amazon

The Daily Mail tarafından paylaşılan habere göre İngiltere’deki Odeon Cinemas’ın da sahibi olan Amazon, AMC Sinemaları’nı da almaya niyetlenmiş durumda. Tarafların bu konuda birkaç kez bir araya gelip konuştuğu ancak henüz bir karara varılmadığı belirtiliyor. Ayrıca Amazon’un, iflasın eşiğinde olan AMC Sinemaları’nı oldukça ucuza alma ihtimali de olası. Satın alma işlemi gerçekleşirse, bu durumun Hollywood’ta ve tüm sinema sektöründe bir dönüm noktası olacağı da konuşuluyor.

Amazon, Oscar Ödülü Kazanan İlk Dijital Yayın Platformu Olmuştu

Salgın sebebiyle zorluk çeken sinema salonlarının, film stüdyoları tarafından satın alınma söylentilerinin dolaştığı zaten biliniyordu. Fakat bir çevrimiçi yayın platformunun, sinema salonları zincirini satın almak istemesi çok daha ilginç bir durum. Amazon, 2018’de de Landmark Theaters’ı almayı düşünmüş fakat bu fırsatı Cohen Media Group’a kaptırmıştı. Ayrıca o dönemde Netflix’in de Landmark Theaters’ı almak istediği konuşuluyordu.

amc amazon

- Reklam -

Macerasına bir kitap satış sitesi olarak başlayan Amazon şu anda dünya çapında büyük güce sahip olan bir şirket. Ayrıca, Oscar ödülü kazanan ilk dijital yayın platformu unvanına da sahip. Bu ödülü Amazon’a 2017’de Casey Affleck ve Michelle Williams’ın rol aldığı Manchester By The Sea getirmişti.

Tüm bu söylentilere rağmen AMC Theatres’ın satış yoluna gitmeden iflasın eşiğinden dönebileceğine dair umutları olanların da mevcut olduğunu belirtelim.

Amazon’un yeni planları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce de sinema sektörünü gelecekte çok daha ilginç şeyler mi bekliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Türkiye’de Sinemaların Açılma Tarihi Belli Oldu

Kaynak: Daily Mail

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Çok doğru bir hamle. Bu sayede daha çok daha kaliteli Amazon yapımları izleriz.

  2. Avatar for _restlessness _restlessness dedi ki:

    ABD’de bu satışın mümkün olmamasını sağlayan bir yasa var. Film yapım şirketleri sinema salonu sahibi olamıyorlar. Kendi filmlerini gösterip rakip firma filmlerine yer vermeme olanakları olduğu için rekabet yasasına aykırı bu. Uzun zamandır bu yasanın değişmesi için lobicilik yapılıyor ancak hala aktif durumda. O yüzden bu satın almanın pek olası olduğunu düşünmüyorum. Tek olur yolu Amazon yeni bir isimle bağımsız bir alt şirket kuracak ve o şekilde satın almayı gerçekleştirecek. Böyle olursa da salonların x firmasından y firmasına geçmesi gibi bir durum oluyor. Sinema dünyasında büyük bir kırılma yaratmayacaktır bu olay. Çok büyük stüdyo denedi bunu. Hep haberleri de çıktı, hiçbirine aldırmadılar.

    İlgili karar; United States v. Paramount Pictures, Inc. - Wikipedia.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Duygu Asena Roman Ödülü Irmak Zileli Son Bakış

Duygu Asena Roman Ödülü Irmak Zileli’nin Oldu

M. Olgay Söyler - Kitap Önerileri İnanç Tarihi

M. Olgay Söyler Öneriyor: Kayıp Rıhtım Okurları İçin 7 Kitap