in ,

BioShock, Sinemaya Uyarlanan Oyunlar Arasına Katılabilir

Yeni Mortal Kombat filminin senaristi Greg Russo, BioShock’u sinemaya uyarlamayı çok istediğini açıkladı.

Bioshock
- Reklam -
- Reklam -

Hem sinema hem de oyun aşığı bir insan olarak kabul etmem gereken bir şey var: Oyunlardan uyarlanan sinema filmleri pek de iyi olmuyor. Her ne kadar bir oyunu sinemaya uyarlamak kâğıt üzerinde harika bir fikir olarak görünse de bunun doğru olmadığını defalarca ama defalarca kez gördük. Tomb Raider‘dan tutun da Prince of Persia, Assassin’s Creed, Doom ve hatta Warcraft gibi birçok şahane oyunun sinema uyarlamaları maalesef vasatı dahi aşamadı. Şimdi çok sevdiğimiz bir oyun daha bu listeye katılabilir.

Başlıktan da anlayacağınız üzere söz konusu oyun hikâyesiyle, oynanışıyla, atmosferiyle oyuncuları kendine hayran bırakan BioShock. Haberin çıkış kaynağı ise Mortal Kombat sinema evrenini sıfırlayacak filmin yazarı Greg Russo.

Mortal Kombat’tan BioShock Serisine

Morat Kombat Yeni Film

- Reklam -

Gelmiş geçmiş en popüler dövüş oyunlarından biri olan Mortal Kombat’ın sinema macerası, üstte saydığım uyarlamalar içinde dahi kötü bir yere sahip. Aslında 1995’te çıkan  Paul W. S. Anderson önderliğindeki uyarlama izleyiciler tarafından nispeten beğenilmiş olsa da iyi bir film olduğunu söylemek gerçekten fazla mümkün değildi. 1997 uyarlamasından ise hiç bahsetmemek daha iyi. Ancak geçtiğimiz aylarda Mortal Kombat’ın tekrar sinemaya uyarlanacağını öğrendik. Warner Bros.‘un yapımcılığını üstlendiği filmde senaryo Greg Russo’ya, yönetmenlik ise Simon McQuoid‘e emanet edilmişti. Vizyon tarihi ise 5 Mart 2021 olarak açıklandı.

Russo’nun elindeki tek uyarlama projesi Mortal Kombat değil. Resident Evil ve Saints Row uyarlamaları için de kendisinin adı konuşuluyor. Ama Comic Book ile yaptığı röportajdan öğreniyoruz ki Russo’nun gözü çok daha yükseklerde.

Russo açıklamasında, BioShock’u mütevazı bir bütçeyle hakkını vererek sinemaya aktarabileceğini söylüyor:

“BioShock’u yapmanın bir yolunu bulmayı çok isterdim ve denedim de. Ulaşabileceğim herkesi dürtüyorum, çünkü bunu gerçekten eğlenceli bir şekilde yapmanın harika bir yolunu bulduğumu düşünüyorum. Oyundaki dehşeti ön plana çıkaracağım ve bütçeyi de idare edilebilir seviyede tutacağımı umuyorum. Ama evet, kesinlikle taptığım şey bu, üzerinde çalışmak çok eğlenceli olur.”

BioShock oyunu daha önce de sinemaya uyarlanmaya çalışıldı. Senaryosunu Gladyatör ve Hugo gibi filmlerle bilinen John Hogan yazacak, yönetmenliğini ise Gore Verbinski yapacaktı. Ancak Universal Studios ve oyunun yapımcısı Take-Two’nun bütçe üzerinde anlaşamaması nedeniyle proje rafa kaldırılmıştı.

- Reklam -

Bioshock ic

Eğer Greg Russo hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olabilecek bir yapımcı bulabilirse BioShock’un sinema yolculuğu tekrar başlayabilir. Ve kim bilir, belki de sinemaya uyarlanan oyunlar için şeytanın bacağını kıracak yapım bu olur.

Peki sizce neden çok sevilen oyunlar sinemaya aktarıldıklarında ortaya bu kadar başarısız işler çıkıyor? Sinemacıların gözden kaçırdığı bir şeyler mi var yoksa bir oyundan iyi bir film çıkarmak gerçekten imkansız mı? Ve olası bir BioShock filminde neler görmek istersiniz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Bioshock: Rapture Şehri – Modern Bir Atlantis

Kaynak: Geektyrant

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for muaet muaet dedi ki:

    Valla kimi oyunlar gayet de güzel filme çevrilebilir bence. Bioshock serisinin atmosferini yakalarlarsa, oldukça etkileyici hikayeleri var. Özellikle de 3. oyunun. Aynı zamanda Spec Ops The Line oyunundan güzel bir aksiyon dram filmi çıkabilir mesela. Biraz yönetmenin yeteneğine kalıyor bence iş.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Önceki proje yükse bütçe gereksinimi sebebiyle gerçekleşememişken mütevazı bir bütçeyle projeyi hayata geçirebilmek? Bilemiyorum. Her anında seyirciye bütçe yoksunluğunu hissettiren bir şeye dönüşebilir :thinking:

  3. Avatar for Son.of.Yona Son.of.Yona dedi ki:

    Film yerine 4. oyunu çok isterim :slight_smile:

  4. Avatar for Tilqi_Gin Tilqi_Gin dedi ki:

    Şu Mass Effect’in uyarlaması çok fena olur ama kimse yanaşmıyor. Maliyetine değmeyeceği düşünüyordu. Bioshock’da ne kadar yüksek maliyet olabilir ki diye düşünmeden edemiyorum. Haberde düşünüldüğü gibi bence orta seviye maliyetle film yapılabilir. Cast desen yüzlerce sağlam oyuncu doldurmayacaksın ki 4-5 tane iyi oyuncu, geri kalanı vasat oyuncular gayet işi halleder. Oyunun çoğunda zaten tek başınasın, iletişim uzaktan oluyor. 3. oyun olsa neyse, o biraz daha maliyetli olabilir.

    Çok mantıklı olmasa da buna yakın filmlere göre bir karşılaştırma yaparsak 1. film Zombieland gibi bir film olur. Bütçesi 23.6 milyon dolar gözüküyor. Bunun bir tık daha üstü bütçe gerekir Bioshock 1 için.

    1. oyun ise 2011’de çıkan Üç Silahşörler filmi gibi olur, 75 milyon bütçesi var. Ne kadar maliyetli yapmak istiyorlar ki acep? Orta kademede bu bütçeler yeterli olur gibi. Kaldı ki ilk film tutarsa diğer filmlerde bütçe de artar yani.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

Lucifer

Lucifer 5. Sezon Çekimleri Başlıyor!

Engelsiz Filmler Festivali

Engelsiz Filmler Festivali 7. Kez Sinemaseverlerle Buluşuyor