in

Captain America, Avengers: Endgame’de Thanos’u Neredeyse Tek Başına Yenecekmiş!

Avengers: Endgame filmi hakkında olası ihtimaller ortaya çıkmaya devam ediyor. Captain America, çılgın Titan Thanos’u neredeyse tek başına devirecekmiş!

chris evans thanos
- Reklam -
- Reklam -

Avengers: Endgame’in vizyona girmesinden bu yana neredeyse dört ay geçti. Bu dört ay içerisinde de kırmadığı rekor kalmadı ve Russo Kardeşlerin en başarılı filmi haline geldi. Çıktığı ilk gün IMDB’nin ilk 250 en iyi film sıralamasında ilk üçe yerleşen Endgame şu anda 26. sırada. Film ise kendisinden bahsettirmeye hâlâ devam ediyor. Captain America hakkında yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Film çıkmadan önce Marvel Sinematik Evreni hayranları kendi aralarında tartışmaya başladılar. Neredeyse herkes kendi favorisi olan karakterin Thanos’u tek başına yenebileceğini iddia ediyordu. Avengers Endgame geçtiğimiz günlerde Amazon ve iTunes aracılığıyla ulaşılabilir hale geldi. Bu sayede izleyiciler, üç saatlik filmin yanında, filmin yapımcıları Joe Russo ve Anthony Russo ile senaristleri Stephen Mcfeely ve Christopher Markus’un film hakkındaki yorumlarını içeren bir ses belgesine de kavuştular. Bu belgeyle birlikte filmin bizzat yapımcıları tarafından, Thanos’u neredeyse tek başına yenecek karakterin kim olduğu açıklandı. Bu kahraman Captain America’dan başkası değildi.

Captain America Thanos Infinity War

- Reklam -

Avengers: Endgame’in en çarpıcı sahnelerinden birisi şüphesiz ki Captain America’nın, Thor’un çekici Mjolnir’i eline aldığı sahneydi. Rogers, çekici zaten Avengers 2: Age of Ultron filminde hareket ettirebilen Thor haricindeki tek karakter olmuştu ancak o zamanlarda hâlâ onu kaldırabilecek değerlilikte değildi. Süregelen olaylarla beraber “değerli” kimliğine kavuştuğu anlaşılıyor ki Endgame’de hiç yabancılık çekmeden Mjolnir’i kullanabildi. Engame’in yapımcılarına göre yeni bulduğu güçleri ve önceki dövüş repertuarıyla beraber, Captain America neredeyse çılgın Titan Thanos’u tek başına devirecekti.

Yorumlar belgesinde Mcfeely, Captain America’nın Mjolnir’i eline aldığı sahne için şöyle diyor:
“O şeyi nasıl kullanacağını gayet iyi biliyor. Altı üstü bir çekiç, kullanması ne kadar zor olabilir ki? Kalkanın pabucunu dama attı bile.”
Konuşmanın bu noktasından sonra muhabbet daha çok Captain America’nın dövüş yeteneklerine kayıyor ve Joe Russo şöyle diyor:

‘Captain America, Thanos’u Tek Başına Alt Edecekti’

Captain America
“Civil War filminde Friday, Tony’e onun Cap’i yumruk yumruğa dövüşte yenmesinin imkansız olduğunu söylediğinde, Captain America’nın en profesyonel dövüşçülerden birisi olduğunu öğrenmiştik. Şimdiyse elimizde daha da güçlenmiş bir Captain America’nın Thanos’un karşısında neler yapabileceğini görme imkanımız var. Ve neredeyse onu alt ediyordu.”
Tabii ki çokça kez kullanılan “neredeyse” kelimesi buradaki en önemli nokta. Çünkü Steve sonunda tek başına bunu başaramadı ve başaran kişi kendisini o trajik parmak şıklatmasıyla dünya için feda eden Tony Stark oldu. Endgame’in Amazon ve iTunes’da yayınlanan dijital kopyasını veya 13 Ağustos’ta Bluray için yayınlanacak olan fiziksel kopyasını edinerek bu detaylı sohbetin tamamına ve daha fazla ekstra içeriğe sahip olabilirsiniz.

Peki ya sizler ne dersiniz? Captain America gerçekten de Thanos’u tek başına durduracak güce sahip miydi? Ya da onu tek başına yenebilecek başka bir karakter aklınıza geliyor mu?

- Reklam -

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Avengers: Endgame, Avatar’ı Geçmeyi Nasıl Başardı?

* Avengers: Endgame Filminden Kesilen Sahneler Ortaya Çıktı!

* Avengers: Endgame’in Son Anda Vazgeçilen Alternatif Senaryosu: Korkunç!

Kaynaklar: Comic Book, We Got This Covered, Toms Guide

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    :slight_smile:
    En saçma, en gereksiz karakter

  2. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Kesinlikle ve kesinlikle değil.

  3. Avatar for HowardTheDuck HowardTheDuck dedi ki:

    Önce Civil War sonra Endgame mahvettiniz lan karakteri.

  4. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Üzgünüm ama Russo’lar boş yapmışlar. Scarlet Witch her türlü bu kapışmanın kazananı olur.

  5. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Endgame’de Scarlet Witch, Thanos’u iyi tokatladı. Keşke biraz daha dövseydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Sherlock BBC

Sherlock 5. Sezon Ne Zaman Gelecek? Yeni Sezondan Neler Bekliyoruz?

Gılgamış Destanı - Akadca Dinle

Gılgamış Destanı’nı Yazıldığı Dil Olan Akadca Dinleyin