in

Thor’un Yıldızı Chris Hemsworth Oyunculuğa Ara Verdi: Alzheimer’a Yakalanma Riski Var

Chris Hemsworth, genetiğinin Alzheimer hastalığına yakalanmaya yatkın olduğunun ortaya çıkmasının ardından oyunculuğa ara verdiğini açıkladı.

Chris Hemsworth, Alzheimer Nedeniyle Oyunculuğa Ara Verdi
- Reklam -
- Reklam -

Chris Hemsworth, oyunculuğa bir süre ara verecek. Marvel Sinematik Evreni’nde canlandırdığı Thor karakteriyle akıllarda yer edinen Avustralyalı aktör, genetiğinin Alzheimer hastalığına yakalanmaya yatkın olduğunu açıkladı.

39 yaşındaki Marvel yıldızı, bugüne kadar Netflix’in Extraction serisi, Men in Black: International, Snow White and the Huntsman ve The Cabin in the Woods gibi birçok filmle hayranlarının karşısına çıktı. Kendisine asıl popülerliği getiren yapım, Marvel Sinematik Evreni’ndeki Thor filmleriydi. Hemsworth son olarak Taika Waititi’nin yönettiği ve serinin dördüncü solo Thor filmi olan Love and Thunder filmiyle hayranlarının karşısına çıkmıştı.

Hayranlar şimdi kendisini Extraction 2 filmiyle bekliyorlar. Ayrıca uzun süre önce Mad Max’in yeni filmi Furiosa’da kötü karakteri canlandıracağı duyurulmuştu. Ancak son gelen haberler eşliğinde ünlü aktörün bir süre beyaz perdeden uzak kalacağı ortaya çıktı.

- Reklam -

Thor: Love and Thunder Chris Hemsworth Alzheimer

Vanity Fair’e Disney+ dizisi Limitless için konuşan Chris Hemsworth, dizi için yaptığı basın turu erdikten sonra oyunculuğa ve işlerine uzun ve belirsiz bir süreliğine ara vereceğini duyurdu. Dizinin beşinci bölümünde bir doktorla tanışan Thor oyuncusu, Alzheimer hastalığına genetik yatkınlığı olduğunu öğrendiğini ifade etti. Genlerinde biri annesinden, diğeri babasından alınan APOE4 geninin iki kopyası var. Bu da oyuncunun ileride Alzheimer hastalığına yakalanma riskinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Chris Hemsworth, Alzheimer Hastalığına Yakalanmasının Kesin Olmadığını da Dile Getirdi

“Bu benim oyunculuktan emekli olduğum anlamına gelmiyor,” diyen Hemsworth, yine de hastalığa yakalanma riskinin 8 ila 10 kattan daha fazla olduğunu ifade ediyor. Hemsworth’ün büyükbabasına da şu anda Alzheimer hastalığı teşhisi konmuş durumda. Büyükbabasının durumuyla ilgili yorum yapan oyuncu şunları söyledi:

“Artık pek bir şey hatırladığından emin değilim ve orijinal dili olan Hollandacaya girip çıkıyor. Hollandaca ve İngilizce konuşup, sonra bir şekilde bunları karıştırıyor. Belki sonrasında başka yeni kelimeler de konuşacak.”

- Reklam -

Chris Hemsworth Alzheimer olabilir

Yıldız aktör, şimdiye kadar sözleşmelerinde yazılı olan ve taahhüt ettiği şeyleri tamamladığını, Limitless’ın basın turu sonrası evine gidip eşine ve çocuklarına zaman ayıracağını ifade etti.

Chris Hemsworth’ün oyunculuğa beklenenden kısa sürede dönmesini bekliyor musunuz? Oyuncunun açıklamaları konusunda neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Thor da zaten alzheimer gibi dolanıyordu evrende. Demek bu yüzdenmiş. Çabuk toparlar umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Millie Gibson Doctor Who Yeni Yol Arkadaşı

Doctor Who’da 15. Doktor Ncuti Gatwa’nın Yol Arkadaşı Millie Gibson Olacak

Dağlar Yıkıldığında - Cengiz Aytmatov

Cengiz Aytmatov’un Son Romanı “Dağlar Yıkıldığında” Yeniden Türkçe Raflarında