in

Disney Filmlerinin Yeni Vizyon Tarihleri Belli Oldu

Black Widow, Doctor Strange ve Mulan gibi Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen birçok Disney filminin yeni vizyon tarihi açıklandı.

Disney Filmlerinin Yeni Vizyon Tarihleri Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs veya diğer adıyla COVID-19 salgınının yayılmasından kaynaklanan sebeple Disney, 2020 ilkbahar ve yazında çıkması beklenen tüm filmleri erteleme kararı almıştı. Ancak çoğu filmin yeni vizyon tarihleri belirsizdi. Yapımların yeni vizyon tarihleri nihayet belli oldu.

Corona Virüsü pandemisinin yayılmya hızla devam etmesi, birçok sektörü olduğu gibi Hollywood’ı da durma noktasına getirdi. Yerel yönetimler ve hükûmetler, salgının yayılma hızını durdurmak amacıyla bir dizi önlem almaya başladılar. Sosyal mesafenin korunması ve evde kal çağrılarıyla birlikte geçen aydan bu yana birçok ülkede opera salonları, tiyatrolar ve sinemalar kapatılmış durumda. Prodüksiyonu devam eden birçok yapımın çekimleri iptal edildi ve ne zaman devam edecekleri de şu an için belirsiz. Bu nedenle birçok büyük stüdyo beklenen filmlerin çıkış tarihlerini ertelemeye başladı.

Erteleme kararı alınan ilk büyük yapım, yeni James Bond filmi No Time to Die oldu. Normal şartlarda dün beyaz perdedeki yerini alması gereken film Kasım 2020’ye ertelendi. COVID-19’un yayılmasıyla birçok film benzer yolu izlemeye başladı. A Quiet Place Part II, Fast and Furious 9 ve Wonder Woman 1984 çıkış tarihleri değişen önemli filmlerden bazılarıydı. Bu haftanın başlarında da Sony, 2020 yılında çıkacak neredeyse tüm filmlerini gelecek yıla erteledi. Görünüşe göre Disney de benzer bir yolu izlemeye karar verdi.

- Reklam -

black widow disney

Disney’in Mulan için hazırladığı canlı aksiyon yeniden çevrimi de 24 Temmuz 2020’ye itildi. Mulan için verilen bu çıkış tarihi aslında Dwayne Johnson ve Emily Blunt’ın oynadığı Jungle Cruise’ın çıkış tarihiydi. Böylece o film de tam bir yıl sonrasına, 20 Temmuz 2021’ye alındı.

Beklenen MCU Filmi Black Widow, Kasım 2020’de Çıkacak

Marvel işleri arasında erteleme kararı diğer yapımlara göre biraz daha geç alınan Black Widow’un yeni vizyon tarihi 9 Kasım 2020 oldu. Ancak aslında bu tarih The Eternals filmine aitti. Haliyle o da ileriye alındı. The Eternals’ın yeni vizyon tarihi 2 Şubat 2021 olarak belirlendi. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 7 Mayıs 2021’de, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 5 Kasım 2021’de ve Thor: Love and Thunder filmi de 18 Şubat 2022’ye ertelendi.

Disney çatısı altında vizyona girecek yapımlarda değişen çıkış tarihleri ise şöyle:

Indiana Jones 5 2020 yazı yerine 2021 yazında çıkacak.

Free Guy 3 Temmuz 2020 yerine 11 Aralık 2020’de çıkacak.

- Reklam -

– Wes Anderson’ın The French Dispatch’i, 24 Ağustos 2020 yerine 16 Ekim 2020’de çıkacak.

Indiana Jones 5

Artemis Fowl için önemli bir karar alındı ve 29 Mayıs 2020’de doğrudan Disney+’ta yayınlanacağı açıklandı. Hayranlar, daha önce de erteleme almış olan filmi böylece daha fazla beklememiş olacak. The New Mutants, The Woman in the Window, Antlers ve The Personal History of David Copperfield gibi filmler de bu yılın sonunda çıkacaktı. Ancak şimdilik yayın takviminden kaldırıldı.

2022 yılı içerisinde vizyona girmesi planlanan Black Panther 2 ve Captain Marvel 2 gibi filmler için şimdilik bir erteleme kararı yok. Ancak süreç bu şekilde devam ederse onların da ileriye atılma durumu var.

Siz bu filmler arasında en çok hangilerini bekliyordunuz? Ve sizce bu süreç ne kadar devam edecek? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.


* Michael Bay, Sony ile Uzun Yıllar Sürecek Bir Anlaşma İmzaladı

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Walaryon Walaryon dedi ki:

    Indiana Jones 5 2021 yazı yerine 2020 yazında çıkacak. Burda Bi yanlışlık olmuş herhalde

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Haklısınız, tarihlerin yeri yanlış olmuş hemen düzelttik :krs:

  3. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Bu güzel bir haber. Kasım ayında güzel filmler var :krs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George Orwell Hakkında Bilmediğiniz 13 İlginç Gerçek

George Orwell Hakkında Bilmediğiniz 13 İlginç Gerçek

HBO The Sopranos Koronavirüs

HBO, The Sopranos Dahil Efsane Dizilerini Ücretsiz Erişime Açtı