in ,

En Korkunç Film Belli Oldu: Bilim İnsanları Açıkladı

En korkunç film hangisi sorusu, “bilime göre” cevap buldu. Yapılan araştırma Scott Derrickson’ın Sinister (Lanet) yapımını işaret ediyor.

En Korkunç Film sinister
- Reklam -
- Reklam -

Bilim insanlarına göre en korkunç film, Scott Derrickson’ın yönettiği ve 2012 yılında vizyona giren Sinister (Lanet) oldu.

Ethan Hawke’ın suç yazarı Ellison Oswalt’ı canlandırdığı Sinister, yazarın romanı için malzeme toplamak adına taşındıkları evde yaşanan korkunç olayları konu ediniyor. Evin tavan arasında bulduğu video kayıt kasetleri, tüyler ürpertici cinayeti tasvir eden içeriklerle doludur. Ellison videoların ardındaki gizemi daha derinlemesine araştırmaya başlar. Ancak istemeden ailesini ölümcül bir iblisin sonraki hedefi yapar.

Türkiye’de Lanet adıyla vizyona giren Sinister, beyaz perdeye geldikten sonra genel anlamda olumlu eleştiriler aldı. Paranormal Activity filminin yapımcılarının da içinde bulunduğu ve Doctor Strange, The Exorcism of Emily Rose filmiyle tanınan Scott Derrickson’ın yönettiği yapım, sadece 3 milyon dolarlık bir bütçeyle dünya çapında 82,5 milyon dolar gişe hasılatı yaparak iyi bir başarıya imza atmıştı.

- Reklam -

Pek tabii bu başarının ardından devam filmi kaçınılmazdı ve 2015’te Sinister 2 geldi. Bu sefer yönetmen koltuğunda Derrickson yerine Ciaran Foy bulunuyordu. Fakat dizinin senaristliğini yine Derrickson ve C. Robert Cargill üstlenmişti. Ancak devam filmi sinema eleştirmenlerini ve seyircileri ilki kadar etkilemekte başarısız oldu. Sonuç olarak da seriye dair düşünülen tüm potansiyel devam yapımları askıya alındı. Yine de ilk Sinister, bugün bile dehşet verici bir film olarak görülüyor.

En Korkunç Film sinister

Aslında dehşet verici yanı bir tarafa, Sinister gerçekten de en korkunç film olabilir. BroadbandChoices isimli bir şirketin yürüttüğü “Korku Bilimi Projesi” başlıklı yeni bir çalışmada, çeşitli yaşlardan 50 insana 100 saatten fazla korku filmi izleme görevi verildi. Şirket çalışanları bu süre boyunca izleyicilerin kalp atış hızlarını takip ederek, şimdiye kadar yapılmış en korkunç 35 filmi belirledi. Sinister da listenin başında yer aldı.

En Korkunç Film Sıralamasında En Çok Yapım James Wan’a Ait

İzleyicilerin filmleri izlemeye başlamadan önceki ortalama kalp atış hızı dakikada 65 atım (bpm) olarak ölçüldü. Ancak Sinister’ı izledikleri sırada ortalama kalp atış hızları dakikada 86 atıma kadar yükseldi. Filmin senaristileri Derrickson ve Cargill de çalışmayı sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı. Cargill, paylaşımı sırasında ilginç bir bilgiyi de paylaştı. Sinister çıktığında Birleşik Krallık’taki dağıtımcısının etkinlik düzenlediğini ve bu sırada tıp uzmanlarının etkinliğe katılan izleyicilerin kalp atış ve tansiyonlarını ölçtüğünü belirtti.

- Reklam -

İkinci sırada yer alan Insidious ise, aynı zamanda izleyicileri bir an olsa bile en çok korkutan film olma unvanını da elde etti. Bu filmin bir sahnesinde izleyicilerin ortalama kalp atış hızı 133 atıma çıktı. Sinister’da bu rakam 131’de kalmıştı. Türkçeye Ruhlar Bölgesi adıyla çevrilmiş 2010 yapımı Insidious, Aquaman ile tanınan James Wan tarafından yönetilmişti.

Listenin ilk 20 sırasında ise şu yapımlar yer aldı.

Insidious James Wan

İşte Bilimsel Açıdan En Korkunç Korku Filmleri

  1. Sinister
  2. Insidious
  3. The Conjuring
  4. Hereditary
  5. Paranormal Activity
  6. It Follows
  7. The Conjuring 2
  8. The Babadook
  9. The Descent
  10. The Visit
  11. The Ring
  12. A Quite Place
  13. A Nightmare on Elm Street
  14. Halloween
  15. The Texas Chainsaw Massacre
  16. 28 Days Later
  17. The Exorcist
  18. Hush
  19. It
  20. Scream

Bilim insanları tarafından da onaylanan bu bilgi hakkında sizler ne diyorsunuz? Sizce de en korkunç film unvanı Sinister’a mı ait? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* The Others Yeniden Çevriliyor: Nicole Kidman’lı Korku Filmi Tekrar Geliyor

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Her zaman korku filmini insanlar korkacağını bildiği halde neden iler derdim kendi kendime. Geçen günlerde Halka filmini izleyeyim dedim izleyemedim. Korkudan olsa gerek. :joy: O yüzden korku filmleri artık gözümü korkutmaya başladı. İzlersem etkisinden çıkamam gibime geliyor. Lanet ve Insidious filmlerini de kesinlikle eledim şimdiden.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Elm Sokağı eskiden korkunçtu. Şimdi aynı korkuyu vermiyor. Halka benim bir numaram. Listede ayrıca Garez de olmalıydı. :slight_smile:

  3. Avatar for isisdensm isisdensm dedi ki:

    Gerim gerim gerildiğim filmlerin kalıcı hasar bırakabilmesi için filmin sonu sürprizli bitmeli. Yoksa sadece izlerken çığlık atıyorum, o kadar. :smiley:

  4. Avatar for HamdemitAbi HamdemitAbi dedi ki:

    8 mm çekilmiş kısımları ürpertici olsa da geri kalanı klasik bir perili ev filmiydi benim için. Halka ve Şey yaratıcılik açısından bu filmden çok daha ürperticiydi bence.Modern korku filmleri arasından da Hereditary ve tek bir sahnesiyle Lake Mungo gayet iyiler ayrıca.
    @SJack Harbiden, filmi izledikten sonra karincalı ekran görüp de içinden bir “Acaba?” geçmemiş insan yoktur :smile:.

  5. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Sinister ile Insidious benim favorilerimden. Insidious jenerik müziği bile germişti beni :smiley: İlk 20’ye en favorim olan Saw nasıl girememiş ilginç. It filmi yeni çekilen ise neresi korkunç merak ettim. Eski versiyonu da korkunç değildi ya neyse.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Sylvia Plath Hayatı Bilgi

Sylvia Plath: Hayatı Hakkında 11 Dikkat Çeken Bilgi

Kilit - Yaşar Özdemir | Yazarının Kaleminden

Kilit – Yaşar Özdemir | Yazarının Kaleminden