in

Free Guy 2 Geliyor: Disney, Ryan Reynolds’lı Yapımın Devamı için Harekete Geçti

Free Guy 2 geliyor. Disney, vizyona yeni giren Ryan Reynolds’lı ilk filmin ardından devam bölümü için hazırlıklara başladı.

Free Guy 2
- Reklam -
- Reklam -

Free Guy 2 hazırlıkları başladı. Filmin yıldızı Ryan Reynolds, Disney‘in kendisine devam macerasını istediğini ve hatta hazırlıkların başladığını duyurdu.

Deadpool‘un yakaladığı başarısı sonrası, yıldız oyuncu Ryan Reynolds, yönetmen Shawn Levy ile yeni bir film geliştirmek için 20th Century Fox ile yeniden bir araya geldi. Ancak daha sonra Disney’in Fox’un eğlence tarafını satın alması ile yapımın yayın hakları da dev şirkete geçti. Neyse ki proje iptal edilmedi ve aynı şekilde sinemalara geleceği bildirildi. Reynolds, filmde Free City’nin özgür iradeli bir katılımcısına dönüşen Guy adlı NPC (oyuncu olmayan karakter) karakterine hayat verdi.

Yapım aslında çok daha erken bir tarihte seyircilerle buluşacaktı. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle Disney ve 20th Century, macerayı birkaç kez ertelemek durumunda kaldı. Haliyle film beklenenden çok daha uzun bir süre sonra sinemalara ulaştı. Neyse ki Reynolds’ın yeni aksiyon/komedi video oyunu filmi beklemeye değer olduğunu kanıtladı.

- Reklam -

Gerek sinema eleştirmenlerinden, gerekse izleyicilerden olumlu eleştiriler alan macera, açılış haftasında gişe beklentilerinden daha iyi performans gösterdi. Normalde delta plus varyantı nedeniyle yeni önlemlerin alındığı ülkede sinemaya gidişlerin yine azlamaya başlamasına rağmen, ilk hafta sonunda 30 milyon dolara yakın bir gelir elde etmesi Disney’in de yüzünü güldürdü.

Free Guy 2 için Ryan Reynolds ve Disney Anlaştı

Ryan Reynolds Free Guy 2

Free Guy sinemalarda gösterime gireli birkaç gün olmuşken başrol Ryan Reynolds, Disney’in kendisine bir devam filmi yapmak istediklerini doğruladığını Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Reynolds’ın gönderisi kendisinin ve film ekibinin, filmi Hollywood’da nadiren görülen orijinal bir IP filmi olarak nasıl pazarladığından bahsediyor. Oyuncu ayrıca filmin devamının gelmesindeki ironiyi de vurguluyor. Free Guy 2 ile ilgili resmi bir detay yok, ancak bunların da yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor.

- Reklam -

Disney’in bir devam filmi istediğinin teyidi pek de şaşırtıcı değil. Filmin son derece olumlu eleştirileri ve pandemi dönemi gişesinde iyi iş yapma potansiyeli, seri yapımları diğer stüdyolar kadar seven Disney için yeterli sebepler. Burada Reynolds’ın ima ettiği ironi, Free Guy‘ın medyadaki devam filmlerine yönelik genel saplantıyı özellikle dile getirmesiydi. Yine de bu, Reynolds’ın Free Guy 2 için Guy rolüne geri dönmesini engellemeyecek.

Free Guy‘ın devam edecek olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? İlk filmi izleme fırsatı buldunuz mu? Sizce de maceranın devamı gelmeli mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jodie Foster, Get Out Benzeri film

Jodie Foster, Get Out Benzeri Bir Korku Filmi Çekmek İstiyor

Venüs Projesi - İlker Korkutlar bilimkurgu

Venüs Projesi: İlker Korkutlar’ın Bilimkurgu Kitabı Raflarda