in

Francis Ford Coppola Yeni Filmi Megalopolis için Kadroyu Netleştiriyor

Megalopolis filmi oyuncu kadrosu belli oluyor. Francis Ford Coppola yeni filmi ile çok özlendiği yönetmenlik koltuğuna geri dönüyor.

Megalopolis oyuncu kadrosu francis ford coppola
- Reklam -
- Reklam -

Francis Ford Coppola yeni filmi Megalopolis için oyuncu kadrosunu netleştiriyor. Usta yönetmen sıradaki projesinde Oscar Isaac, Cate Blanchett, Zendaya ve James Caan gibi isimlere yer verecek.

Ön hazırlıklarının iki yıl önce başladığı bilinen Megalopolis hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Uzun süredir yönetmen koltuğundan uzak kalan Coppola, şimdi yine çarpıcı olmaya aday bir yapım ile göreve geri dönüyor.

Özellikle Godfather üçlemesi, Apocalypse Now ve The Conversation ile unutulmaz işlere imza atan Coppola, yakın arkadaşları Steven Spielberg ve George Lucas ile bir dönemin sinema anlayışının değişmesinde önemli rol oynamıştı.

- Reklam -

2000’li yıllarda Youth Without Youth, Tetro, Twixt ve Distant Vision gibi filmler yönetmiş ancak 70’lerdeki büyük çıkışının çok gerisinde kaldığı yönünde eleştirilmişti. 2016’dan beri bir filmin başına geçmeyen Francis Ford Coppola; bu süreçte The Godfather 3’ün yeni kurgulanmış versiyonu üzerine emek harcamıştı. 5 yıl sonra, özlenen ismi bir kez daha yönetmen koltuğunda göreceğiz. Megalopolis’in oyuncu kadrosu da heyecanı artıracak türden isimleri konuk ediyor.

Francis Ford Coppola, Oyuncu Kadrosu ile Dikkat Çeken Megalopolis Filminin Çekimlerine 2022’de Başlayacak

Megalopolis filmi hem konusu hem oyuncu kadrosu hem de yönetmenin “geri dönüş” macerası ihtimali nedeniyle heyecan uyandırıyor.

New York’ta geçecek yapım, kentte bir ütopya kurmayı planlayan ve bu isteği doğrultusunda belediye başkanıyla karşı karşıya gelen bir mimarın macerasını konu alıyor.

Filmin şu an için açıklanan oyuncu kadrosunda ise Oscar Isaac, Cate Blanchett, Forest Whitaker, Jessica Lange, Michelle Pfeiffer, Jon Voight, Zendaya ve James Caan isimleri yer alıyor. Ancak bu kadronun henüz resmî olarak onaylanmadığını hatırlatalım.

Megalopolis oyuncu kadrosu francis ford coppola

82 yaşındaki yönetmen, yeni filminde 100 – 120 milyon dolarlık bir bütçenin başına geçecek. 20 ya da 40 yıl önce, hâlâ neyse aynı olduğunu ifade eden Coppola, bu film için şöyle konuştu:

- Reklam -

“Kendi paramı koymam gerekse bile hayalimdeki filmi yapacağım. 100 milyon doları cebimden verebilirim. Bunu istemiyorum ama mecbur kalırsam yaparım.”

Usta yönetmen filmin konseptini ise Cecile B. DeMille tarzı veya Ben-Hur gibi epik bir Roma destanı olarak açıklıyor. Bu ikilinin Amerika’ya odaklanan modern bir versiyonu için hazırlıkları sürdürdüğünü belirtiyor.

Megalopolis Filmi, Catiline Komplosu’na Modern Bir Yorum Getirecek

“Bu hikâye modern zamanlar için gönderilen bir Roma destanı ve yeni bir Roma’da geçiyor. Hikâye de modern New York’ta belirli bir yılda değil, Yeni Roma dediğim modern bir New York versiyonunda geçecek.”

Caesar ve Cicero döneminde, Roma’da iktidarı ele geçirmek için düzenlenen Catiline Komplosu’nun modern bir uyarlaması bizleri bekliyor olacak. Oscar Isaac’in Catiline’i, Forest Whitaker’ın da Cicero’yu canlandırması bekleniyor.

Yapımın çekimleri ise 2022 yılının sonbaharında başlayacak.

Siz yıllar sonra gelecek yeni bir Francis Ford Coppola filmi için heyecanlı mısınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Semenderlerle Savaş - Karel Çapek

Semenderlerle Savaş: Karel Çapek’in Kara Mizah ile Distopyayı Buluşturduğu Kült Eseri Tekrar Türkçede

Red Notice 2 ve 3 Yolda

Red Notice Fragmanı: Netflix’in Beklenen Filmine İlk Bakış