in

Francis Ford Coppola, George Lucas’ın Kariyeri Hakkında Üzgün

Francis Ford Coppola, George Lucas’ın kariyerinin Star Wars gölgesinde kalmasından memnun olmadığını dile getirdi.

Francis Ford Coppola - George Lucas
- Reklam -
- Reklam -

The Godfather üçlemesi, Apocalypse Now ve Dracula filmleri ile sinema tarihinin unutulmaz yönetmenleri arasında yer alan Francis Ford Coppola, yakın dostu George Lucas’ın yönetmenlik kariyeri hakkında konuştu.

Francis Ford Coppola ve George Lucas’ın arkadaşlıkları 70’li yılların Hollywood’una kadar gidiyor. Öyle ki, o zamanlar kısa filmler yapan Lucas’ın ilk iki uzun metraj filminin uygulayıcı yapımcı koltuğunda Coppola oturmuş. Bu iki film, THX1138 ve American Graffiti’den sonra ikilinin yolları ayrılmış. Coppola, İtalyan bir yazarın romanını uyarlamak için imzayı atmış, Lucas’ın da iki Droid’in çölde sahiplerini aramasını işleyen bir fikri varmış.

George Lucas’ın bu noktadan sonraki kariyeri herkesin malumu. İlk film ve ikinci üçlemeyle birlikte 1977’den beri sadece dört filmin yönetmen koltuğuna oturabildi. Finansal açıdan büyük başarı sağladıysa da, Coppola bu durumdan şikâyetçi:

- Reklam -

“İnsanlara mutluluk, zevk ve hatta bazılarına bilgelik veren bir şey yarattı. Bundan ne kazandıysa hak etti, güle güle harcasın. Benim üzüntüm ise planladığı diğer filmleri yapmamasından kaynaklanıyor. George gerçekten zeki ve yetenekli bir insan. American Graffiti’yi izleyip getirdiği yenilikleri görürseniz bana katılacaksınız. Daha fazlasını da izlemeliydik.

Star Wars dışında bir şey yönetmeme kararının onu ne kadar yorduğunu görsem de bu konuda o kadar çok tartıştık ki artık açmaya bile çekiniyorum. Onu küçük kardeşim olarak görüyorum ve biz yaşlılar gençlerin başarılarını tebrik etmeliyiz. Kızım Sofia’nın da benden daha başarılı olduğunun farkındayım. Onun sıradaki projesi benimkilerden daha çok ilgi görüyor ve böyle de olmalı.”

Francis Ford Coppola Tarafından Eleştirilen George Lucas En Son 2005’te Yönetmenlik Yaptı

George Lucas’ın yönetmenlik kariyeri 4 Star Wars filmiyle sınırlı kaldıysa da, neredeyse bütün Star Wars projelerinde orijinal hikâye sahibi olarak yazarlık kredisi almıştı. Ayrıca Steven Spielberg’ün yönettiği Indiana Jones filmlerinde de yazarlık ve uygulayıcı yapımcılık görevleri üstlenmişti.

Francis Ford Coppola George Lucas sinema

- Reklam -

George Lucas, Star Wars’ın yeni filmleri için planları olmasına rağmen, üçüncü bir üçlemeyle uğraşmak istemediği için Lucasfilm’i Disney’e satmıştı. Geçen haftalarda bu konu hakkında konuştuğunda acı verdiğini fakat doğru karar olduğunu belirtmişti. Tabii kendisi için doğru karar olsa da, üçlemenin gidişatı hayranların aynı fikirde olmadığını defalarca gösterdi. Bu konuda da konuşan Lucas, Disney’in kendisine daha çok söz hakkı vermesi gerektiğini söylemişti.

Gelecekte George Lucas’ı yeni bir Star Wars filminin yönetmen koltuğunda görür müyüz bilinmez fakat bilimkurgunun en önde gelen dünyalarından birisini yaratan beynin diğer fikirlerinden mahrum kalmak hem seyirciler hem de sektör için üzücü bir gerçeklik.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? George Lucas imzasıyla başka filmler izlemek ister miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ada - Meşa Selimoviç

Ada: Meşa Selimoviç’ten Bir Balkan Edebiyatı Klasiği

Şeytan Yemini İncelemesi - Jean-Christophe

Şeytan Yemini İncelemesi: Jean-Christophe Grangé Kötülüğün Kaynağını Soruşturuyor