in

Robert Pattinson, The Batman Benzeri Büyük Yapımları Neden Tercih Ettiğini Açıkladı

Robert Pattinson, pek çok bağımsız ve başarılı filmden sonra neden The Batman ve Tenet gibi dev stüdyo filmlerine geri döndüğünü açıkladı.

Robert Pattinson - The Batman
- Reklam -
- Reklam -

Son yıllarda bağımsız filmlerdeki performansıyla büyük ses getiren ünlü aktör Robert Pattinson, Christopher Nolan’ın Tenet’ı ve Matt Reeves’in The Batman filmi ile beyaz perdeye geri dönecek. Pattinson, ABD’nin aylık moda, kültür, spor gibi konularda yayın yapan erkek dergisi GQ’ya verdiği söyleşide bu değişikliğin nedenlerini aktardı.

Robert Pattinson birçok sinemaseverin hayatına Harry Potter ve Ateş Kadehi filmindeki Cedric Diggory rolü ve Twilight film serisindeki Edward Cullen rolüyle girmiş olsa da aktör sonraki tercihlerini bağımsız yapımlardan yana kullanmıştı. Özellikle Good Time, High Life ve The Lighthouse gibi prestijli bağımsız yapımlar Pattinson’ın yeteneğini göstermesi için oldukça iyi fırsatlar olarak karşımıza çıkmıştı. Bu süreçte oyuncu David Cronenberg, Werner Herzog, Anton Corbijn ve James Gray gibi önemli yönetmenlerle çalışma fırsatı da buldu.

Robert Pattinson - The Lighthouse

- Reklam -

Neticede başarılı aktör yeniden ana akım filmlerde gözükmeye başladı. Üstelik birisi Christopher Nolan’ın merakla beklenen Tenet’ı, diğeri ise yeni Kara Şövalye filmlerinin ilki olan The Batman oldu.

Robert Pattinson, Bağımsız Filmler Sonrasında Neredeyse İşsiz Kalmış

Oyuncu bağımsız filmlerde yer almayı sevmesine rağmen geçen yılın başlangıcında işsiz kaldığını itiraf ediyor. Yer aldığı bağımsız filmlerin gişede pek de başarılı olmadığını söyleyen Pattinson, Alacakaranlık serisi sayesinde edindiği popülerliği pek çok önemli filmde kullandığını ve normal şartlarda yapımcı bulamayacak filmlere kendi katılımı sonrası yol açtığını vurguladı.

Robert Pattinson, ana akım filmlere dönüş sebebini açıklarken şu sözleri ifade ediyor:
“Bu yalnızca biraz daha çok güvenebileceğiniz bir şey. Problem şu ki bağımsız filmleri çok sevmeme rağmen onları kimse izlemiyor. Bu da çok korkutucu. Çünkü bu kariyeirn ne kadar sürdürülebilir bir şey olduğunu bilmiyorum. Sektörde aslında ticari olarak bir başarı göstermemenize rağmen sizi desteklemeyi sürdürecek kaç insan var bilmiyorum.”
Dengeli bir kariyer gözeten Pattinson, Tenet ve The Batman filmlerinin ulaşacağı ticari başarı sonrası; kariyerinin gelecek kısmında çok sevdiği bağımsız yapımlarda gönül rahatlığıyla yer almayı sürdürebilir.

Robert Pattinson

- Reklam -

Elbette Koronavirüs salgını sonrası yeni normalde Tenet nasıl vizyona girecek, The Batman filminin çekimleri ne zaman devam edecek, sinema salonları salgından sonra seyirciyi salona nasıl çekecek gibi sorular da varlığını koruyor.

Pattinson ve John David Washington’lı Tenet filmi eğer ertelenmezse 17 Temmuz 2020’de vizyona girecek. The Batman çekimlerine ne zaman dönüleceği ise şu an için bilinmiyor.

Peki siz oyuncunun bu tercihine nasıl yaklaşıyorsunuz? Sizce bağımsız filmlerdeki performansı tatmin edici mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Tenet Filmi Zaman Yolculuğu ile İlgili Olmayacak

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Büyük bir merakla bekliyorum bu filmi

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rick and Morty 5. Sezon

Rick and Morty 5. Sezon Koronavirüs Nedeniyle Gecikebilir

Sineklerin Tanrısı William Golding

Sineklerin Tanrısı Gerçek Oldu: İşler Golding’in Anlattığı Gibi Değilmiş!