in

Tenet Tekrar Ertelendi: Christopher Nolan’ın Yeni Filmi Ağustosa Kaldı

Tenet, Koronavirüs pandemisi nedeniyle ikinci defa erteleme aldı. Christopher Nolan’ın heyecanla beklenen yeni filmi bir aylık gecikmeyle vizyona girecek.

Tenet vizyon tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın merakla beklenen son filmi Tenet bir kez daha ertelendi.

Tenet, geçen yıldan bu yana 2020’nin en çok beklenen filmlerinden biri olarak görülüyor. Yeni Nolan yapımı, hikâyenin neler içerebileceği konusunda çeşitli raporlarla gizlice gizlenirken, başrollerde John David Washington ve Robert Pattinson olması hayranlar arasındaki heyecanı arttırdı. Film ilk olarak temmuz ortasında bir vizyon tarihine sahipti. Ancak dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle, her ne kadar uzun bir süre yerini korumaya çalışsa da erteleme aldı.

Warner Bros., filmin ilk duyurulan 17 Temmuz vizyon tarihini uzun bir süre boyunca korumaya çalışsa da, nihayetinde önceki haftalarda bu inadından vazgeçti. Özellikle yapım için yayınlanan ikinci fragmanda herhangi bir vizyon tarihi bulunmaması zaten böyle bir şeyin habercisiydi. Ancak stüdyo muadillerinde olduğu gibi Tenet’ı birkaç ay sonrasına değil, sadece iki hafta sonrasına erteledi. Böylece yeni vizyon tarihi de 31 Temmuz 2020 oldu. Fakat Amerika’da son dönemlerde artan pozitif virüs vakaları sonucunda Tenet’ın çıkışı bir kez daha ertelendi.

- Reklam -

Tenet vizyon tarihi

Tenet Planlanandan Daha Uzun Bir Süre Sinemalarda Kalacak

The Hollywood Reporter’ın yaptığı paylaşıma göre Tenet resmi olarak 12 Ağustos 2020 Çarşamba tarihinde vizyonda olacak. Yani film ikinci kez “iki haftalık” bir erteleme almış oldu. Bu da ilk açıklanan vizyon tarihinden bir ay sonra beyaz perdede olacağı anlamına geliyor.

Stüdyo ayrıca Tenet’ın hafta içi seçilen vizyon tarihine ilişkin kararları ve stratejileri hakkında şu açıklamayı yaptı:
Warner Bros., toplumun hazır olduğu ve halk sağlığı yetkililerinin artık bu konuda herhangi bir sorun olmadığını söylediği anda Tenet’ı izleyicilerle buluşturmaya kararlıdır. Şu anda açıkladığımız tarihlerde esnemeler olabiliyor ve bunu geleneksel bir film yayıncılığı olarak görmüyoruz. İzleyicilerin filmi kendi zamanlarında keşfetmelerine izin vermek için filmi hafta ortasında yayınlamayı seçiyoruz. Ayrıca başarılı bir yayın stratejisi geliştirmek adına Tenet’ın normalde sinemalarda kalacağı vizyon süresini de uzatmayı planlıyoruz.
Tenet

Gerek Amerika gerekse dünyanın geri kalan bölgelerinde şu an için sinema salonlarının tekrar açılması mümkün gözükmüyor. Böyle bir zamanda sınırlı sayıda salonda Tenet’ı gösterime sokmak da gişe başarısı adına kötü bir sonuç doğurabileceği için Warner Bros.’un aldığı bu ikinci erteleme kararı mantıklı gözüküyor.

- Reklam -

John David Washington ve Robert Pattinson’ın başrollerinde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine Clémence Poésy ve Dimple Kapadia gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu ise gizemini büyük oranda koruyor. Gelen ilk bilgiler yapımın bir zaman yolcusu hakkında olmadığı ve Kuantum Soğuk Savaşı’nı odağına aldığı yönünde.

Peki ya siz alınan bu ikinci erteleme kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


* Türkiye’de Sinema Salonları Hangi Tedbirlerle Yeniden Açılıyor?

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nöropolis - Robert Newman | Haftanın Kitabı #141

Nöropolis – Robert Newman | Haftanın Kitabı #141

Kurtadam: Boris Vian

Kurtadam: Boris Vian’ın Ölümünden Sonra Yayımlanan Öyküleri Raflarda