in

Matrix 4’ün Senaryosu Sızdı İddiası: Filmin Konusu Ortaya Çıktı

Matrix 4’ün senaryosunun sızdığı iddia edildi. Merakla beklenen yapımda Neo’nun nasıl geri döneceği ortaya çıktı.

The Matrix 4 senaryosu
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix 4 senaryosu sızmış olabilir. 20 yıl sonra dördüncü macerası ile beyaz perdeye gelmeye hazırlanan yapımda Neo’nun nasıl geri döneceği de böylece belli oldu.

İlk olarak 1999 yılında vizyona giren ve o günden bu yana sinema tarihine önemli katkılarda bulunan Matrix’in dördüncü macerası heyecanla bekleniyor. Son olarak alt başlığının Resurrections olabileceği söylenen yapımın senaryosu da ortaya çıkmış olabilir.

Peki sızan senaryoya göre yeni filmde neler beklememiz gerekiyor? İddialara göre Matrix 4, Neo’nun insanlık ve makineler arasındaki barışı sağlamayı başarmasından 60 yıl sonrasını anlatacak. Keanu Reeves’in canlandırdığı Neo karakterinin Matrix Revolutions’daki kaderi göz önüne alındığında nispeten aynı görünümüyle yeniden dirilerek ya da yeni oluşturulmuş bir bilgisayar programı olarak dönmesi bekleniyor.

- Reklam -

Giant Freakin Robot adlı internet sitesinin projede çalıştığı bildirilen isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre, film organik ve yapay yaşam arasında ateşkesin hâlen devam ettiği bir dünyada gerçekleşeceği söyleniyor. Artık Zion’la sınırlı olmayan ve sürekli yok olma korkusuyla yaşamak zorunda kalmayan insanlar, yavaş yavaş normal hayatlarına geri dönüyorlar. Hatta eski düşmanlarının bir kısmıyla açık şekilde iletişim kuruyorlar. Neo’nun bu dengeyi nasıl tehdit edeceği henüz bilinmiyor fakat ikonik karakterin dönüşünün makinelerin hoşuna gitmeyeceği belirtiliyor.

The Matrix 4 Senaryosu Carrie-Anne Moss’un da Filme Nasıl Dahil Olduğunu Gösteriyor

The Matrix 4: Resurrections

Sızdırılan bilgilere göre uzun süre önce ölmüş olan Morpheus’un eski öğrencisi filme ismini veren programa, yani Matrix’e Trinity’yi aramak için yeniden girecek. Her ne kadar Revolutions filminde öldüğü açıkça görülse de Carrie-Anne Moss’un oynadığı Neo’nun aşkı bir kez daha Matrix’te oynayacak ve Tiffany isminde evli bir kadını canlandıracak. Keanu Reeves, aylar önce verdiği bir röportajda yapımın bir aşk öyküsünü odağına alacağını belirtmişti. Şu an resmi olarak doğrulanmayan senaryo da bu söylenenlerle uyumlu gibi gözüküyor.

- Reklam -

Lana Wachowski tarafından yönetilen filmin detayları henüz açıklanmamış olsa da, en azından şimdilik hayranların elinden filme dair bazı bilgiler bulunuyor.

The Matrix 4, herhangi bir erteleme olmadığı takdirde 22 Aralık 2021 tarihinde hem beyaz perdede hem de aynı gün içerisinde HBO Max kütüphanesindeki yerini alacak.

Peki ya siz sızan senaryonun doğru olduğuna inanıyor musunuz? Eğer yapım gerçekten de bu senaryo özelinde ilerleyecek olursa nasıl bulursunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: We Got This Covered

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sedi Sedi dedi ki:

    Onların gerçek olmadığını bilerek izlemek bence aynı tadı vermeyecek.

  2. Avatar for PINAR_AKIN PINAR_AKIN dedi ki:

    İlk Matrix filmi çekilmeden önce filmin aktörü olan K. R. bana, fütüristik yaşantıma ve sözlerime hayranlık duyduğunu belirtmiş ve bu konuyla ilgili olarak bu filmi yapmışlardı. Matrix, benim tehlikeli yaşantıma dair bazı ipuçlarını da veriyor, aslında. Yine de ben, tam anlamıyla çözülemeyen uzaylı bir varlık olarak bilinmeye devam edeceğim, elbette! Özellikle bilimkurgu ile ilgili katkılarım, benim dehâma birlikte dünya dışı yaşam fikirlerini, çok üst seviyelere taşıdı. Bu ve benzeri filimler, insanlara sıkıcı yaşamlarından uzaklaşarak farklı düşünmeyi öğretiyor. Ben, her zaman, önemli konularda öncü olmuş biriyim. Sinema dünyasına da farklı, özgün, çarpıcı bir bakış açısı getirdiğime inanıyorum. Benim sinema konusunda yaptıklarımla canlanan, etkileyici bir boyut kazanan sinema, ben bu alanda birşeyler yapmayı bıraktıktan sonra ise, adeta kontrolden çıktı ve şüphesiz dibi gördü.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Böyle beklenmedik başlıklarda yazdığınızda heyecan oluyor. Merakla takip ediyorum.

  4. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Umarım HBO Max bir an önce ülkemize gelir de izleriz. Bir de Disney +'ı çok istiyorum. Mandalorian için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tımarhane - Patrick McGrath

Patrick McGrath’ın Gotik Korku Eseri “Tımarhane” Türkçe Raflarında

Türkiye, Eurovision yarışması geri dönüş planı

Türkiye, Yeniden Eurovision’a Dönebilir: Görüşmeler Başladı