in

James Cameron’ın Kült Filmi “Titanic”, 25. Yıl Dönümünde Yeniden Vizyona Giriyor

Titanic filmi 25. yıldönümüne özel olarak hazırlanmış bir versiyonla yeniden sinemalara geliyor. Yapım, Türkiye’deki salonlarda da gösterilecek.

Titanic Filmi Yeniden Vizyona Giriyor
- Reklam -
- Reklam -

Titanic filmi bir kez daha beyaz perdede izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. James Cameron’ın kült filmi, 25. yılında “remastered” versiyonuyla vizyona girecek.

İlk olarak 1997 yılında vizyona giren ve başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ın yer aldığı Titanic, James Cameron’ın Avatar öncesi en çok gişe hasılatı yapan filmi konumunda bulunuyordu. RMS Titanic adlı geminin yaptığı kazaya farklı bir gözle bakan yapım, 200 milyon dolarlık bütçesiyle o dönem için yapılmış en pahalı film olarak kayıtlara geçmişti.

Yapım, Olympic sınıfı bir transatlantik yolcu gemisinin 15 Nisan 1912 gecesi daha ilk seferinde bir buz dağına çarparak 3 saate yakın bir süre içerisinde batışını kendi romantik ve dram tarzıyla anlatıyordu. DiCaprio ve Kate’e Billy Zane, Kathy Bates, Bill Paxton, Ioan Gruffudd, Bernard Hill, Gloria Stuart ve Victor Garber gibi isimler eşlik ediyordu.

- Reklam -

Titanic Filmi Türkiye’de de Vizyona Girecek

Titanic Filmi Yeniden Vizyona Giriyor

Tarihler Aralık 1997’yi gösterdiğinde ve film vizyona girdiğinde ise bütçesini rahatlıkla çıkartacağı da kısa sürede anlaşıldı. Titanik, dünya çapında şimdiye kadar 2.1 milyar dolardan daha fazla bir gişe hasılatı elde etti ve belki de daha da önemlisi, En İyi Film ile En İyi Yönetmen dalları da dahil olmak üzere 11 dalda Oscar kazandı. Yapım, Akademi Ödülleri’ne dahil olduğu yıl aday gösterildiği tüm dallardaki ödülleri kazanarak, Ben-Hur ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü ile birlikte bu anlamda rekoru elinde bulunduran filmler arasında girdi.

Şimdi de sinemalara gelişinin 25. yıldönümü nedeniyle Titanic bir kez daha 3D ve 4K remastered versiyonuyla beyaz perdeye dönmeye hazırlanıyor. Yapım, tam 10 yıl önce, yani 2012 yılında da vizyona girişinin 15. yıldönümünde 3D formatında sinemaları ziyaret etmişti. Şimdi ise 3D’nin yanı sıra hem 4K hem de HDR formatıyla geliyor. Tıpkı ilk Avatar filminde olduğu gibi dünya çapında vizyona girecek olan yapım Türkiye’de de izleyicilerle buluşacak.

- Reklam -

Filmin Türkiye vizyon tarihi şu an için 10 Şubat 2023 olarak gözüküyor.

Titanic Filmi Yeniden Vizyona Giriyor

Titanic filmini bir kez daha beyaz perdede izleme fikri nasıl geliyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Necatis Necatis dedi ki:

    Kişisel görüşümü söylemek isterim ki, gerçekten kabak tadı verdi derim bu film için. Kabul ediyorum 97 senesinde sinema salonlarına geldiğinde rahat beş/altı ay sabit kalmış hatta üzerine salonlar bile kapatılmıştı biletleri, uçak bileti gibi önceden alınarak.
    Şimdi dijital yayında yada illegal olarak torent üzerinden en fazla üç saat içinde indirilip ev sinemasında izlenebilecek filmi yine sinemaya getirmek mantıklı değil.
    Bu sefer ne olacak? Avatar’ın güncel hasılatını mı geçmeye çalışacak Cameron?
    Zaten 97’de çiftler, defalarca defalarca gittiler; yeni jenerasyon bakalım ne kadar arka arkaya gidecekler bu filmde?
    Göreceğiz.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Bu seneye kadar bu filmi buzdağı sahnesinden itibaren izleyip pek hoşlanmazdım.Ancak bu yılın başlarında sembolizm ve felsefe araştırdığım zamanlarda Mart ayında bir daha izledim.İçinde feminizm,sınıflar arası ayrım,sosyo ekonomik kutuplaşma,mitoloji,kadın erkek ilişkileri,evlilik;cinsel sembolizm,cinsel hiyerararşi,güç ve liderlik,evrimsel psikoloji ve dini felsefik alt metnin bolca bulunduğu çok katmanlı inanılmaz dolu bir film.Her izleyişte başka bir yorum bulunuyor.Geçen hafta sonu bir daha izlediğimde genç çiftimizin birbirlerini seçip evli sayılabileceğini;gencin karısının hayatını kurtardığını farkettim.Bu açıdan filmin son sahnesi çok anlamlı ve duygusal.

  3. Avatar for Oltu_Matematik Oltu_Matematik dedi ki:

    3 saati doldurabiliceğin onlarca film var, hem daha güzel hem daha az sıkıcı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

creed 3 fragmanı

Michael B. Jordan’ın “Creed 3” Filminden Fragman Yayınlandı

Sims 5 oyunu hakkında detaylar

Yıllardır Beklenen Yeni Sims Oyunu Tanıtıldı: İşte ‘Project Rene’ Kod Adlı 5. Oyundan İlk Detaylar