in

Yanardağ Patlamasının Ortasında Lav Yağmuru Drone ile Kaydedildi | İZLE

Bir YouTuber, drone ile yüksek çözünürlüklerde aktif yanardağ patlaması videoları kaydetti. Çekimler sırasında bir drone’u da lavlar içerisinde kaldı.

Aktif Yanardağ Patlaması | İZLE
- Reklam -
- Reklam -

Bir YouTuber, drone aracılığıyla aylardır devam eden aktif yanardağ patlamasını yüksek çözünürlüklerde kaydetti. Benzersiz görüntülerin ortaya çıktığı çekimlerde ufak bir talihsizlik de yaşandı.

İzlanda’da bulunan Fagradalsfjall Yanardağı aylardır faaliyette ve lav püskürtüyor. Fagradalsfjall, İzlanda’nın Reykjavik kentine 40 km uzaklıkta bulunan ve Reykjanes Yarımadası’nda yer alan bir kalkan yanardağı. Ayrıca Geldingdalir vadisindeki en yeni yanardağı olarak da biliniyor. 18 Mart’tan bu yana patlamaların yaşandığı yer; dünyanın dört bir yanından doğa tutkunlarını, maceracıları ve elbette fotoğrafçıları kendine çekiyor.

Genelde belli bir uzaklıkta ve güvenli seviyede yapılan çekimler, patlamalara ve lavların ilk çıktığı ana uzaktan bakış sağlıyordu. Ancak bir kameraman, drone ile yüksek çözünürlükte benzersiz bazı görüntüler sundu.

- Reklam -

YouTuber ve drone pilotu Joey Helms, Geldingdalir vadisinde patlayan lav çeşmesi üzerinde uçarken destansı görüntüler kaydetti. Çarpıcı görüntülerde kraterden fışkıran ve sonrasında bir lav çeşmesi oluşturan kalderaya nadiren denk gelecek bir görüntü elde edilmesini sağladı. Helms ayrıca drone kazasını da ayrı video olarak paylaştı.

Bu benzersiz yanardağ patlaması görüntülerini hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Aktif Yanardağ Patlaması | İZLE

YouTube video

Joey Helms, kraterden benzersiz bir bakış açısı ve perspektif elde etme amacıyla, yetenekli drone’unu lav nehrine ve kalderaya mümkün olduğunca yakın uçurduğunu açıkladı. Söz konusu uçuşlardan birinin, drone’un son uçuşu olduğu da ortaya çıktı. YouTuber konuyla ilgili olarak “En azından kameraların, drone’un son gördüğü saniyeleri de yakalamasını sağlayan 1080p görüntülerin kaydettiğini,” söyledi.

Söz konusu çekimleri yapan drone farklı bir çekim açısında kaza yaparak lavların içine gömüldü. O görüntüleri de buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

- Reklam -

Helms, Reuters’e verdiği demeçte “Volkan çevresinde türbülans yayan sıcak gazlar ve üzerinize yağan sıcak kayalar var ve bu şeyleri uçurmak zor,” diyerek sözlerine devam etti. Zorluğuna rağmen ortaya çıkan görüntüler, tehlikeli bir ortamda sıkı çalışmasının sonucu sosyal medya kullanıcılarını memnun etti.

Sosyal medyada viral haline gelen çarpışma görüntüsüne de izleyenler drone’un fedakarlığının bune değdiğini söyledi.

Drone ile çekilen aktif yanardağ patlama görüntülerini sizler nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indian Express

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Muhteşem bir görüntü yakalamış. İzlemek acayip keyifli oldu. Drone kazası kısmı da ayrı güzel olmuş. Drone gitmiş ama görüntü acayip güzel.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Kingdom 3. Sezon Oyuncu Kadrosu

Yıllar Sonra Geri Dönen Kült Dizi The Kingdom’ın Yeni Sezon Kadrosu Netleşiyor

Sophie Turner, The Staircase Dizisi Oyuncu

Game of Thrones’un Yıldızı Sophie Turner, The Staircase Dizisinin Kadrosunda