in

Depremzedelerin Sağlık Durumu, Yakınları Tarafından e-Nabız Üzerinden Takip Edilebilecek

Depremzedelerin sağlık durumları, e-Nabız’a eklenen “Doğal Afet Bilgilendirme” ekranı üzerinden yakınları tarafından takip edilebilecek.

Depremzedelerin Yakınları Sağlık Durumu e-Nabız
- Reklam -
- Reklam -

Sağlık Bakanlığı, e-Nabız sitesini güncelledi. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların sağlık durumları, yakınları tarafından e-Nabız’a eklenen “Doğal Afet Bilgilendirme” alanından izlenebilecek.

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki çifte deprem, ardında Cumhuriyet tarihinin en acı manzaralarından birisini bıraktı.

Depremzede çocuklara koruyucu aile olmak isteyenlerin başvurularını e-Devlet üzerinden almaya başlanmasının ardından, e-Nabız’da da deprem ile ilgili bir güncelleme gerçekleştirildi.

- Reklam -

Depremden etkilenen kişilerin sağlık durumları ve hangi sağlık kuruluşunda yer aldıkları bilgileri; birinci ve ikinci derece yakınları tarafından https://enabiz.gov.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.

Depremzedelerin Yakınları Sağlık Durumu Bilgi e-Nabız

Depremzedelerin Sağlık Durumları Yakınları için e-Nabız’da

E-Nabız’ın internet sitesinden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde 6 Şubat´ta meydana gelen depremlerle ilişkili olarak yakınlarınızın sağlık durumu ve bulunduğu sağlık kuruluşu hakkında bilgi almanız amacıyla e-Nabız profilinize Doğal Afet Bilgilendirme alanı eklenmiştir. Söz konusu alan ile yakınlarınızın (anne, baba, eş, kardeş, çocuk) afetle ilişkili sağlık durumlarına dair genel bilgilendirme yapılması hedeflenmektedir. Yakınınızın sağlık durumu hakkında e-Nabız üzerinden sunulan bu bilgiler kesin olmayıp tüm sağlık personelinin ve vatandaşlarımızın seferber olduğu bu süreçte bilgi akışını sağlamak amacıyla tarafınızla paylaşılmaktadır. Yakınlarınızın sağlık durumuna ilişkin bilgileri ilgili sağlık kuruluşundan teyit etmeniz rica olunur.”

- Reklam -

Depremzedelerin Yakınları Sağlık Durumu Bilgi e-Nabız Bilgi

Depremde 100 saat geride kalırken şimdiye kadar açıklanan resmi yaralı sayısı 74.242 oldu.

Sosyal medya erişiminin kısıtlanması ihtimalinde, haberlerimizi olası erişim kısıtlanmaları durumunda, bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: DHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tarihi Antep Evleri Deprem

Tarihi Antep Evleri Deprem Felaketinde Büyük Zarar Gördü

AFAD Kahramanmaraş Deprem Raporu

AFAD’ın 3 Yıl Önce Hazırladığı Kahramanmaraş Deprem Raporu Bugünün Acı Tablosunu Gözler Önüne Seriyor