in , ,

George R.R. Martin, “Kış Rüzgârları”nı Bitirdikten Sonra Daha Fazla “Yedi Krallık Şövalyesi” Macerası Yazmak İstiyor

George R.R. Martin, Kış Rüzgârları romanını tamamladıktan sonra “The Hedge Knight” dizisine ilham olan “Yedi Krallık Şövalyesi” serisine devam etmek istiyor.

George R.R. Martin The Hedge Knight Devam Hikâyeleri Dunk ve Egg
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin, yeni yayınladığı blog gönderisinde Kış Rüzgârları (The Winds of Winter) sonrasındaki planlarını ve yeni Taht Oyunları (Game of Thrones) spin-off dizisi The Hedge Knight hakkında konuştu.

Amerikalı yazar George R.R. Martin’in epik fantazi destanı Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, 2011-2019 arasında HBO tarafından ekrana taşındı. Toplamda 7 kitaptan oluşması planlanan serinin son kitabı Ejderhaların Dansı ise 2011’de çıktı. Hayranlar o tarihten beri altıncı kitap Kış Rüzgârları’nı bekliyor.

Bu süreçte hem yeni Game of Thrones spin-off’ları hem de farklı projelerle meşgul olan Martin, bir yandan da Kış Rüzgârları’nı tamamlamak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilerde House of the Dragon’ın 2. sezonu için geri sayım sürerken HBO’nun sıradaki spin-off’u ise A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi olacak.

- Reklam -

George R.R. Martin The Hedge Knight Devam Hikâyeleri

Martin’in blog yazısında paylaştığına göre dizinin ön hazırlığında süreç olumlu bir şekilde devam ediyor. Amerikalı yazar, elindeki Kış Rüzgârları kitabını tamamladıktan sonra Yedi Krallık Şövalyesi serisine yeni maceralar eklemek istediğini de belirtiyor.

George R.R. Martin’in “Kış Rüzgârları” Sonrası Planı Yeni “Yedi Krallık Şövalyesi” Maceraları

George R.R. Martin, yeni spin-off hakkındaki son gelişmeleri aktardıktan sonra The Hedge Knight dizisinin ilk sezonunun ardından daha fazlasını yazmak istediğinden bahsetti.

Martin, “Bu sırada bazı Dunk & Egg hikâyelerini daha bitirmeyi umuyorum (evet, Kış Rüzgârları’nı tamamladıktan sonra,” ifadesine yer verdi.

Türkçede daha önce Gezici Şövalye (The Hedge Knight), Yeminli Kılıç (The Sworn Sword) ve Gizemli Şövalye (The Mystery Knight) isimleriyle yayımlanan Dunk & Egg hikâyeleri, daha sonra Yedi Krallık Şövalyesi adı altında tek kitap olarak da basılmıştı.

Yeni dizinin ilk sezonu, serinin ilk kitabını takip edecek ve sezon başarılı olursa diğer iki kitap da birer sezon olarak izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Ana seriden 80 yıl önce geçen Yedi Krallık Şövalyesi, Sör Duncan the Tall (Dunk) ile genç Aegon V Targaryen’in (Egg) maceralarını konu alıyor.

George R.R. Martin The Hedge Knight Devam

Böylelikle Martin, Kış Rüzgârları’nı tamamladıktan sonra aynı evreni paylaşan Dunk ve Egg’in yeni maceralarını kaleme almaya başlayacağının işaretini vermiş oluyor.

Martin son olarak geçen kasım ayında Kış Rüzgârları’nın ilk 1.100 sayfasını yazdığını ancak önünde henüz yüzlerce sayfa olduğunu belirtmişti.

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight Dizisi Hakkında Son Gelişmeler

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisinde Peter Claffey ve Dexter Sol Ansell sırasıyla Sör Duncan the Tall ve Egg’i canlandıracak.

Martin, diziye dair işlerin sorunsuz ilerlediğini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

The Hedge Knight’ın HBO uyarlaması güzel bir şekilde ilerliyor. Seçmelerin çoğu (tamamı değil ama çoğu) yapıldı ve yakında daha fazla oyuncu açıklayabileceğiz. Tanselle, Steely Pate, Baelor Breakspear, Laughing Storm, Fossoway, Aerion Brightflame, Prens Maekar ve diğer karakterler var. Bana ilk senaryo okumalarının yapıldığını ve harika geçtiğini söylediler.”

The Hedge Knight Dizisi Başroller

“Black Mirror” Yönetmeni Ekipte

Yazar ayrıca The Hedge Knight yönetmenlerinden birisinin belli olduğunu da açıkladı:

“Bizim de belli olan bir yönetmenimiz var: Bugüne kadarki en sevdiğim Black Mirror bölümü olan San Junipero’yu yöneten müthiş İngiliz yönetmen Owen Harris. Owen, dizinin altı bölümünden üçünü kendisi çekecek.”

Martin, gönderisinde ayrıca dizinin tonuna dair de konuştu:

The Hedge Knight dizisi, Game of Thrones veya House of the Dragon’dan çok daha kısa olacak ve çok farklı bir tona sahip olacak… Ama hâlâ Westeros’ta geçiyor. Bu yüzden kimse gerçekten güvende değil.”

Devam Sezonları Başarıya Bağlı

Martin, ilk sezon başarılı olursa devamının da yolda olabileceğini de sözlerine ekledi:

“Ira Parker ve ekibi harika bir iş çıkarıyorlar. Temmuz ayında Glasgow’daki Worldcon etkinliğine giderken Belfast’ta çekimleri ziyaret etmeyi umuyorum. Dizi önümüzdeki yıl prömiyer yapacak. Başarılı olursa The Sworn Sword ve The Mystery Knight da onu takip edecek.”

The Hedge Knight Dizisi 2025

A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight dizisi 2025’in sonlarına doğru yayınlanacak. House of the Dragon 2. sezon ise 16 Haziran 2024’te prömiyer yapıyor.

Siz George R.R. Martin’in Kış Rüzgârları sonrası planını nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Allah sana uzun ömür versin R.R.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yahu yine yazarsın. Ama önce şu Buz ve Ateşin Şarkısı’nı bitirsen diyoruz :slight_smile:

  3. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Adam dizi ve film ve saçma sapan bir proje olan Vahşi Kartlar seri editörlüğü dışında bir şeyle uğraşmıyor ki. Bekle bekle kuruduk ya.

  4. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Evet, özellikle diziler onun kitap yazımını çok yavaşlattı.

  5. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Anlamı şu:Seriyi yazmak yerine ölene kadar gereksz şeylerle uğraşacağım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İnternet Fosil Yeni Dinozor Türü

İnternetten Aldığı Fosil, ‘Cehennemden Gelen Tavuk’ Olarak Anılan Yeni Bir Dinozor Türüne Kapı Araladı

Taylor Swift, Marvel Sinematik Evreni'ne Katılabilir

Ünlü Şarkıcı Taylor Swift, Marvel Sinematik Evreni’ne Katılabilir