in , ,

Son Dönemlerin Öne Çıkan Shonen Mangası “Dandadan” Animeye Uyarlanıyor: İşte İlk Fragman

Dandadan anime uyarlaması için çalışmalar başladı. Shonen Jump’ın popüler mangası ekrana adapte ediliyor.

Dandadan Anime Uyarlama - Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Dandadan mangası anime formatına taşınıyor. Shonen Jump dergisinin ses getiren eserleri arasında olan hikâye daha fazla kişiye ulaşmaya hazırlanıyor. Jujutsu Kaisen ve Chainsaw Man gibi mangalarla kıyaslanan eserin uyarlaması birçok okur tarafından uzun süredir merakla bekleniyordu.

Yayın hayatına Nisan 2021’de Shonen Jump+’ta başlayan Dandadan mangası, bugüne dek toplam 11 cilt yayınlandı. Yukinobu Tatsu tarafından yazılıp çizilen seri, Science Saru stüdyosu tarafından animeye adapte ediliyor.

Ruhlara ve uzaylılara âşık olan ve aniden her iki türün de fazlasıyla gerçek olduğunu anlayan Momo Ayase ve Okarun’un hikâyelerini takip ediyor. Manga serisinde kötü bir karşılaşma sonucu Okarun cinsel organını kaybediyor. Ardından ikili, kendilerini hem ruhlara hem de uzaylılara karşı verilen bir savaşın ortasında buluyor ve bu sırada birbirlerini de daha yakından tanıyorlar.

- Reklam -

Dandadan Animesi Manga Uyarlama - Fragman

Dandadan Mangası Shonen Jump’ta Ses Getirmişti

Gerçeküstü temaları, dikkat çeken çizimleri ve içtenliğiyle öne çıkan Dandadan, Shonen Jump dergisinin son yıllarda en çok öne çıkan mangaları arasında anılıyor.

Manganın anime uyarlamasında yönetmen koltuğunda Fuga Yamashiro, senarist koltuğunda Hiroshi Seko ve besteci koltuğunda Kensuke Ushio oturuyor.

Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man ve Hell’s Paradise: Jigokuraku’nun mirasçısı olarak anılan Dandadan; bu “karanlık shonen üçlüsünün” ruhani devamı olarak nitelendiriliyor.

Bahsi geçen üç mangada olduğu gibi Dandadan’da da bir shonen. Karanlık hikâye anlatımıyla insanları iblislerle karşı karşıya getiriyor. Bu sırada sanat ve savaş koreografisiyle ön plana çıkıyor.

Manganın ardındaki Yukinobu Tatsu daha önce hem Chainsaw Man hem de Hell’s Paradise: Jigokuraku’da asistan olarak olarak görev almıştı. Dolayısıyla estetik açıdan da öncülleriyle birçok ortak noktada buluşarak adından söz ettirebiliyor.

Dandadan Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Animenin senaristi Hiroshi Seko, daha önce Jujutsu Kaisen, Attack on Titan 4. Sezon ve Mob Psycho 100 gibi yapımlara imza atmıştı.

Uyarlamayı gerçekleştiren Science Saru stüdyosu ise daha önce Devilman Crybaby ve Keep Your Hands Off Eizouken! gibi popüler animeleri geliştirmişti.

Science Saru son olarak Netflix’in Scott Pilgrim Takes Off animasyonunu geliştirmiş ve farklı tarzlarda da işler yapabildiğini ortaya koymuştu.

Dandadan Animesi Uyarlama - Fragman

Dandadan anime uyarlaması 2024 yılı içerisinde yayınlanacak.

Yeni manga uyarlaması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gok_Smr Gok_Smr dedi ki:

    Mangası çizimleri olsun, konusu olsun ve konusun akışı olsun çok hoşuma gitmişti. Umarım animesiyle daha fazla kitleye ulaşır ve mangası ülkemizde de basılır!

    Çizimlerini ayrıca beğendiğim için örnek olarak paylaşmak istedim ^^

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Suicide Squad Isekai Anime Fragmanı

“Suicide Squad” Animesi “Isekai”den İlk Fragman: Joker ve Harley Quinn Geri Dönüyor

Takashi Yamazaki - Star Wars Filmi - Godzilla Minus One

“Godzilla Minus One”ın Yönetmeni Takashi Yamazaki Bir “Star Wars” Filmi Çekmek İstiyor