in ,

“Godzilla Minus One”ın Yönetmeni Takashi Yamazaki Bir “Star Wars” Filmi Çekmek İstiyor

Takashi Yamazaki, Star Wars filmi çekme hayalini paylaştı. “Godzilla Minus One” ile ses getiren Japon yönetmenin kulağı Lucasfilm’de.

Takashi Yamazaki - Star Wars Filmi - Godzilla Minus One
- Reklam -
- Reklam -

Takashi Yamazaki, Lucasfilm ile bir Star Wars filmi için görüşme dileğini paylaştı. Godzilla Minus One (Gojira -1.0) ile adından söz ettiren yönetmen sıkı Yıldız Savaşları hayranları arasında yer alıyor.

Godzilla serisi Batı’da Legendary Pictures ve Warner Bros. Pictures tarafından MonsterVerse çatısı altında şekillendiriliyor. Ancak markanın ana vatanı Japonya ve Japonya’da Kaiju sinemasından birçok güncel örnek sık sık perdeye taşınıyor.

Son olarak Takashi Yamazaki’nin yazıp yönettiği Godzilla Minus One izleyicilerle buluştu. IMDb’de 8.4/10, Rotten Tomatoes’ta ise %97 eleştirmen puanına sahip olan yapım kısa sürede geniş kitlelere ulaşmaya başladı.

- Reklam -

Godzilla Minus One’ın ABD’de gösterime girmesinden önce Slash Film’e konuşan Yamazaki, bir sonraki projesi için “çok çok uzak bir galaksiyi” ziyaret etmek istediğini açıkladı.

Takashi Yamazaki - Star Wars Film - Godzilla Minus One

Takashi Yamazaki, Star Wars Aşkını Anlattı

Daha önce Doraemon, Eien no 0 ve Kiseijuu gibi yapımlara imza atan Takashi Yamazaki, sinemaya Star Wars ile ilgi duymaya başladığını anlattı.

“Yönetmen olmaya Star Wars’u izledikten sonra karar verdim. Bir telefon alacağımı ve Lucasfilm’in beni Star Wars evrenine dahil edeceğini umut ediyorum.”

II. Dünya Savaşı’nın ardından 1940’larda geçen Godzilla Minus One, şimdiden birçok eleştirmen tarafından en iyi Godzilla filmi olarak anılıyor. 15 milyon dolarlık bütçesine karşın çoğu Hollywood filminden daha iyi göründüğü öne sürülen yapım izleyicilerden de karşılık bulmuş görünüyor.

Öte yandan Legendary Pictures ve Warner Bros.’un 2014 yapımı Godzilla’sı yaklaşık 160 milyon dolarlık bir bütçeye sahipti.

Takashi Yamazaki - Godzilla Minus One

- Reklam -

2014 yapımı Godzilla’yı yöneten yönetmen Gareth Edwards da kısa süre bir önce Godzilla Minus One hakkında övgüyle konuşmuş ve şunları kaydetmişti:

“Filmde Godzilla için çok yeni olduğunu düşündüğüm pek çok şey vardı. Filmi izlediğim süre boyunca kıskandığımı hissettim. Bir Godzilla filmi işte böyle olmalı. Godzilla Minus One tüm zamanların en iyi Godzilla filmi olmaya aday.”

Godzilla Minus One’ın Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği bilinmiyor.

Son olarak Oscar ödüllü aktör Ke Huy Quan, Star Wars evrenine katılma isteğini dile getirmişti.

İlginizi Çekebilir: Kaiju Sinemasına Yakından Bakış

Takashi Yamazaki’den bir Star Wars macerası izleme fikrini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Adamı tanımıyorum ama herkes bir Star Wars filmi çekmek istiyor. Fakat bunun ne kadar iyi olduğu ile kimse ilgilenmiyor. KK gitsin kesin kabul eder, sonra kovar, sonra tekrar çağırır, sonra tekrar kovar. Belki bir ihtimal olur der. Ortaya kötü bir yapım çıkar ve evrene ekelenir.

  2. Avatar for Tnuviel37 Tnuviel37 dedi ki:

    Şimdi ne yalan söyleyeyim ben de çekmek isterim. Acaba benimle de iletişime geçerler mi? :smile:

    Şaka bir yana yönetmenlerin çok sevdikleri ya da kendilerini yönetmenliğe çekmiş olan bazı film, kitap, oyun ya da başka şeyler ile ilgili film çekmek istemesi anlaşılabilir bir durum. Ancak genelde bunun altını dolduracak alt yapıya ya da vizyona sahip olmuyorlar. Bundan dolayı da izleyici için sıkıntılı yapımlarla karşılaşıyoruz.

  3. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Herkesin çok beğendiği, çok başarılı saydığı, üniversitede bende deli gibi izlediğim Lost Dizisinin yönetmeninin bile çektiği Star Wars filimleri rezaletti. Bu işi bu evrenin ruhunu anlamış birileri çekmesi gerekiyor.
    Tabi ilk önce KK yok etmeleri lazım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dandadan Anime Uyarlama - Fragman

Son Dönemlerin Öne Çıkan Shonen Mangası “Dandadan” Animeye Uyarlanıyor: İşte İlk Fragman

İspanya'da Demir Çağı'ndan Kalma Kurban Mezarı Bulundu

İspanya’da Demir Çağı’ndan Kalma Binlerce Kurban Edilmiş Hayvan Kemiği Bulundu