in ,

Haluk Bilginer, Şilili Yönetmen Pablo Larrain’in Yeni Filmi “Maria”da Angelina Jolie’ye Eşlik Edecek

Haluk Bilginer, Angelina Jolie ile birlikte “Maria” filminde başrolde yer alacak. Pablo Larrain imzalı yapım opera sanatçısı Maria Callas’ın hayatını konu alıyor.

Haluk Bilginer - Maria - Angelina Jolie
- Reklam -
- Reklam -

Haluk Bilginer, uluslararası projelerde yer alarak sesini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor. Yıldız oyuncu, Pablo Larrain’ın yeni filmi Maria’da Angelina Jolie ile başrolü paylaşacak.

Spencer ve Jackie gibi yapımlarla tanınan Şilili yönetmen Pablo Larraín’in Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas’ın hayatını anlatan bir film yapacağı ve başrolde Angelina Jolie ile anlaştığı geçen yıl ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise Ranini TV’nin haberine göre yapımın bir diğer önemli rolü olan Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotel Sokratis Onassis’i canlandıracak isim belli oldu. Şahsiyet dizisindeki performansıyla Uluslararası Emmy Ödülü’nde En İyi Erkek Oyuncu seçilen Haluk Bilginer Maria filminde Onassis’i oynayacak.

- Reklam -

Haluk Bilginer’li “Maria” Filminde Çekimler Başlıyor

Prodüksiyon sürecinin ekim ayı içerisinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de başlaması beklenen Maria’nın senaryosunu Dirty Pretty Things ile Oscar adaylığı alan ve son dönemlerde Peaky Blinders ile adından çokça söz ettiren Steven Knight kaleme alıyor.

Maria filmi, ünlü opera sanatçısı Maria Callas’ın 1970’li yılların Paris’inde geçirdiği yalnızlığının son dönemlerini perdeye taşıyacak.

Yeni Angelina Jolie filmi Maria Callas

Maria Callas, New York’ta yaşayan bir Yunan göçmeniydi ve bir zamanların en ünlü sopranoları arasında yer alıyordu. Uzun bir süre boyunca Aristotle Onassis ile ilişki içerisinde olan Callas, Onassis’in Jackie Kennedy ile evlenmek için onu terk etmesiyle zor bir dönem yaşamak durumunda kaldı. Sanatçı bu ayrılığı tam anlamıyla atlatamadı. 1977 yılında henüz 52 yaşındayken bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Maria Callas’ın yaşamı boyunca Onassis’ten gördüğü taciz ve şiddet içeren davranışlar da kamuoyunda yoğun şekilde tartışıldı.

Pablo Larrain, Angelina Jolie ve Haluk Bilginer Son Dönemlerde Hangi Yapımlarda Görev Aldı?

Pablo Larrain son olarak Netflix’te yayına giren El Conde ile izleyicilerin karşısına çıktı. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan kategorisinde yarışan yapım, Şilili diktatör Augusto Pinochet’in ölmediği ve bir vampir olarak geri döndüğü bir alternatifi konu alıyordu.

- Reklam -

Maria’nın başrolü Angelina Jolie ise şimdilerde yönetmen koltuğuna geçtiği Without Blood’ın kurgu sürecine odaklanıyor. Salma Hayek, Demian Bichir, Juan Minujin ve Andres Delgado gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı film genç bir kızın intikam hikâyesini takip ediyor.

Haluk Bilginer - Maria

Haluk Bilginer de son olarak Afşin Kum’un Sıcak Kafa romanından uyarlanan Netflix dizisinde ve Show TV’de yayınlanan ay Yapım imzalı Baba dizisinde rol aldı. Ünlü aktör yakın gelecekte Paramount+ platformunda yayına girecek The Turkish Detective dizisinde de kendisine yer bulacak.

Bilginer’in bir başka uluslararası projesi ise Elisabeth Moss’un başrolünde olduğu mini dizi The Veil. FX yapımı dizinin senaristliğini Steven Knight üstleniyor. Dizi, ölümcül bir hakikat oyunu oynayan iki kadının arasındaki gerilim dolu hikâyeyi konu alıyor.

Haluk Bilginer ile Angelina Jolie’yi bir araya getirecek Maria filmine dair ilk izlenimleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Ranini TV

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Usta oyuncu Haluk Bilginer’e Maria filminde Angelina Jolie eşlik edecek bence :slight_smile:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Haluk Bilginer daha ne kadar göğsümüzü kabartacak acaba :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Kazananı Füruzan

2023 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün Kazananı Füruzan Oldu

The Umbrella Academy 4. Sezon Yayın Tarihi

“The Umbrella Academy”nin Final Sezonu 2024’te Yayınlanacak