in , ,

Hans Zimmer “Dune 3” Filminin Müziklerini Hazırlamaya Başladı

Hans Zimmer “Dune 3” filminin müzikleri için hazırlıklara başladı. Ünlü besteci, Dennis Villeneuve liderliğindeki ikinci film vizyona henüz girmişken zaman kaybetmiyor.

Hans Zimmer "Dune 3" Filmi Müziklerini Hazırlıyor
- Reklam -
- Reklam -

Hans Zimmer, Dune 3: Messiah filminin müziklerini hazırlamaya başladı.

Dune: Part Two filmi geçen hafta yıldız performanslarıyla gişeye oldukça güçlü bir giriş yaptı ve açılış hafta sonuyla bile şimdiden 2024’ün en iyi filmleri arasında yer alacağını kanıtladı.

Yönetmen Dennis Villeneuve ise kısa bir süre önce seriyi üçleme olarak tamamlamak istediğini dile getirmişti. Ancak Dune 3 senaryosunu neredeyse bitmiş olsa da öncesinde başka bir film çekmeyi düşündüğünü açıkladı. Şimdilik final olarak düşünülen film için Warner Bros. veya Legendary tarafında herhangi bir resmi onay yok. Yine de hem olumlu eleştiriler hem de gişe zaferi, üçüncü filmin onay alacağına işaret ediyor.

- Reklam -

Müzikal zaferleriyle tanınan Hans Zimmer, Dune serisine duyduğu heyecanı dile getirdi ve devam filmi hakkında ağzındaki baklayı çıkardı. Dune 2 sürükleyici anlatımı, yıldız oyuncu kadrosu ve Villeneuve’ün vizyoner yönetmenliğiyle beğeni toplarken, Zimmer’ın müzikleri sinema deneyimini daha da yükseltti.

Variety’ye verdiği özel bir röportajda konuşan besteci, Dune: Part Two’nun çekimlerinin ikinci gününde Villeneuve’ün sessizce Dune: Messiah’ı masasının üzerine koyarak yolculuğun henüz bitmediğinin sinyalini verdiğini hatırlattı.

Hans Zimmer ve Denis Villeneuve Dune 3
Hans Zimmer ve Denis Villeneuve

Ayrıca ilk filmdeki bir perde arkası olayını da paylaştı:

“İlk film çıktı ve ben yazmaya devam ettim. Denis’ten bir telefon aldım. ‘Film çıkalı altı ay oldu; bırakabilirsin,’ dedi. Ona, ‘Hayır, hayır, hayır, anlamıyorsun, yazıyorum çünkü ikinci bölüm için onay alacağımızı biliyorum,’ dedim.”

Hans Zimmer “Dune 3” Filminin de Onay Alacağına Kesin Gözle Bakıyor

Besteci Villeneuve’ün titiz planlamasını övdü ve yönetmenin Dune 3’ü çoktan tasarladığını vurguladı. Zimmer’ın projeye olan bağlılığı ilk filmin yayınlanmasının ötesine geçti ve devam filminin geleceğinden emin bir şekilde beste yapmaya devam etti. Ayrca filmin tema müziğinin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili bir anekdot daha paylaştı:

- Reklam -

“İkinci filmin ana tema müziği o dönemde yazıldı ve ben de büyük bir Avrupa turnesindeydim. Seti bu melodiyle açtım ve dinleyiciler ne olduğunu bilmiyordu. Onlara hiç söylemedim ama havalı olacağını düşündüm.”

Hans Zimmer "Dune 3" Filmi Müziklerini Hazırlıyor

Dune: Part Two, IMDb’de 9/10 ve Rotten Tomatoes’da %95 gibi etkileyici bir oranla büyük beğeni toplarken, Zimmer’ın müzikal büyüsüne bir kez daha tanık olmak isteyen hayranlar arasında Dune 3: Messiah için beklenti artmaya devam ediyor.

Hans Zimmer’ın film için bestelediği müzikleri sizler nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Fandom Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Berserk İzleme Sırası

Berserk İzleme Sırası Nasıl Olmalı? (2024)

Zühtü Müridoğlu'nun Cumhuriyet Heykeli 100. Yılda Tamamlandı

Cumhuriyetin Heykeli: Zühtü Müridoğlu’nun Yarım Kalan 50. Yıl Heykeli 100. Yılda Tamamlandı