in ,

“Oppenheimer”, “Bohemian Rhapsody”yi Gerisinde Bırakarak En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden Biyografi Filmi Oldu

“Oppenheimer” filmi gişede rekorlar kırmaya devam ediyor. Christopher Nolan’ın son incisi, “Bohemian Rhapsody”yi geçerek en çok gişe hasılatı yapan biyografi filmi oldu.

Oppenheimer En Çok Gişe Hasılatı Yapan Biyografi Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer gişe performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Başrolünde Cillian Murphy’nin yer aldığı yapım, 4 Oscarlı Bohemian Rhapsody’yi ardında bırakarak en çok hasılat elde eden biyografi filmi olarak kayıtlara geçti.

2023 yazı Barbie ve Oppenheimer filmlerinin aynı gün vizyona girmesiyle oldukça hareketli geçti. Barbie, Warner Bros.’un dev pazarlama kampanyasıyla 1.4 milyar dolar hasılatı aşarken Nolan’ın yeni filmi de kendi alanında önemli rekorlar kırarak yolculuğunu sürdürdü.

Barbenheimer rüzgârını da ardına alan Christopher Nolan’ın son yapımı Dunkirk ve Saving Private Ryan’ı geçerek tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden II. Dünya Savaşı filmi olmuştu.

- Reklam -

Oppenheimer Filmine Bir Rekor Daha

Şimdi ise Oppenheimer bir başka rekor daha kırarak biyografi filmleri gişesinde zirveye oturdu. Cillian Murphy’nin atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ı canlandırdığı yapım, Freddie Mercury’yi anlatan Bohemian Rhapsody’yi geçmeyi başardı.

Bohemian Rhapsody, yaklaşık 55 milyon dolarlık bütçeyle 910,8 milyon dolar hasılat elde etmişti. Oppenheimer ise 100 milyon dolarlık bir bütçeyle 912,7 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi bildi.

Oppenheimer - En Çok Gişe Hasılatı Elde Eden II. Dünya Savaşı Filmi

Film, Los Alamos, New Mexico’da gerçekleştirilen Manhattan Projesi’nin yöneticisi olarak görev yapan teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın sonu atom bombasına çıkan hikâyesini anlatıyor.

Manhattan Projesi, II. Dünya Savaşı’nı sona erdirmek için kullanılmak üzere ilk kitle imha silahını geliştirmek ve uygulamaya koymakla görevli gizli bir araştırma grubu olarak biliniyor.

- Reklam -

Cillian Murphy’nin başrolünde yer aldığı filmde Robert Downey Jr., Emily Blunt, Florence Pugh, Matt Damon, Kenneth Branagh, Jason Clarke, Josh Harnett, Dylan Arnold, Benny Safdie, James D’Arcy, Tony Goldwyn, Olivia Thirlby ve Jack Quaid gibi isimler yer alıyor.

Rami Malek - Oppenheimer

Bohemian Rhapsody’nin başrolü Rami Malek de Nolan’ın son filminde kısa bir rolde izleyicilerin karşısına çıkıyor. Oscarlı aktör yapımda Oppenheimer’a karşı kurulan komployu ortaya çıkararak Strauss’un ABD Ticaret Bakanı adaylığına mal olan David Hill rolüyle beyaz perdede boy gösteriyor.

Tenet’in ardından Warner Bros. ile çalışmayı noktalayan ve yeni filmiyle birlikte Universal Pictures’a geçen Nolan’ın stüdyodan istediği şartlardan birisi de en az 90 günlük vizyon süresiydi. Dolayısıyla yapımın 1 milyar dolar barajını aşması da oldukça olası görünüyor.

Siz bu gişe performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alan Moore Uyarlama Geliri

Alan Moore Uyarlamalarından Elde Edeceği Gelirin Tamamını ‘Black Lives Matter’ Hareketine Bağışlıyor

Rambo 6 Gelecek mi - Sylvester Stallone

Sylvester Stallone, “Rambo 6” İhtimalini Değerlendirdi: “Neyle Savaşacağım, Kireçlenmeyle mi?”