in ,

Patty Jenkins, Star Wars Filmi “Rogue Squadron”ın Yönetmenliğine Geri Döndü

Patty Jenkins, iptal edildiği düşünülen “Star Wars: Rogue Squadron” filmi üzerinde çalışmaya geri döndüğünü açıkladı.

Patty Jenkins Star Wars Evrenine Geri Döndü
- Reklam -
- Reklam -

Patty Jenkins, Star Wars: Rogue Squadron filmi çalışmalarına geri döndü. Geçen yıl paylaşılan iptal haberi sonrası yönetmen, şu anda yapımın senaryosu üzerinde çalıştığını doğruladı.

Başlangıçta Star Wars: The Rise of Skywalker‘dan sonra gösterime girmesi planlanan Rogue Squadron‘un hiç gelmedi. Geçen yılın mart ayında ise hem Jenkins hem de Kevin Feige’nin Star Wars projelerinin iptal edildiği duyurulmuştu. Ancak Jenkins’in son açıklamaları aksini gösteriyor.

Talking Pictures podcast’ine katılan Jenkins, filmin senaryosuna katkıda bulunmaya devam ettiğini ve projenin devam ettiğini söyledi. Bu haber özellikle de devam eden Star Wars girişimlerinin çokluğu göz önüne alındığında hoş bir sürpriz oldu. Büyük yapımların telaşının ortasında Rogue Squadron‘un dirilişi, serinin anlatı ufkunda umut verici bir genişlemeye işaret ediyor.

- Reklam -

Patty Jenkins Wonder Woman 3

Jenkins’in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Star Wars’u bırakıp Wonder Woman 3 için ayrıldığımda, belki de Wonder Woman 3’ten sonra Star Wars’a dönerim diye düşündüm. Bu yüzden bir anlaşma yaptık. O zamanlar yeni bir Wonder Woman filmi olacağını düşünüyordum. Ancak o film iptal olduğunda Lucasfilm ile anlaşmayı tamamlamamız gerektiğini düşündük. Anlaşmayı grev başladığı anda bitirdik. Şimdi bir taslak üzerinde çalışıyorum ve bakalım ne olacak. Kim bilir?

“Çalışmakta olan başka yönetmenler de var ama şimdi ben Rogue Squadron’a geri döndüm ve bakalım ne olacak. Geliştirmemiz gerekiyor, her iki tarafın da çok mutlu olacağı bir noktaya getirmemiz gerekiyor.”

- Reklam -

Patty Jenkins “Star Wars: Rogue Squadron” Filminin Senaryosu Üzerinde Çalışmaya Devam Ediyor

Öncüllerinden farklı olarak Rogue Squadron, geleneksel Jedi anlatılarından ziyade X-wing pilotlarının maceralarına odaklanarak Star Wars evreninin keşfedilmemiş bölgelerine girmeyi vaat ediyor. Skywalker Efsanesi‘nin sona ermesiyle birlikte, serinin Güç kullananların dünyasının ötesinde farklı hikayeleri keşfetmeye hazır olduğu görülüyor.

Patty Jenkins, Star Wars Filmi "Rogue Squadron"ın Yönetmenliğine Geri Döndü

Filmin hikâyesi ve yapım zaman çizelgesiyle ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı. Buna rağmen Wonder Woman serisiyle tanınan Jenkins’in son söyledikleri Star Wars hayran kitlesine yeni bir heyecan kattı. Rogue Squadron‘un yeniden canlanma ihtimali sadece yaklaşmakta olan projeler dizisine katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda çok çok uzak galaksinin kalıcı cazibesinin de altını çiziyor.

Patty Jenkins’in Yıldız Savaşları evrenine geri dönmesiyle ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Atlas Fragmanı: Jennifer Lopez'li Yeni Bilimkurgu Filmi

Jennifer Lopez’li Yeni Bilimkurgu Filmi “Atlas”tan İlk Fragman Yayınlandı

Ready Player Two Filmi - Steven Spielberg

“Ready Player Two” Filmi Geliyor: Steven Spielberg Bu Defa Yapımcı Koltuğunda